Nejlepsi zesilovac na 2x MT18Sub-x v mustku
-
- Reklama
5050
Pokud často nehrajete a zvládnete tu hmotnost RMX5050, tak vám samozřejmě úplně postačí, nicméně v kombinaci s RMX2450 už je to 50kg, plus ještě nějaký rack (doporučuju s kolečkama o průměru 100mm), eventuelně crossover k tomu a celá bedna bude vážit odhadem kolem 70kg...
jeste by me zajimalo, jak je to s napajenim. zatim jsme nikde nevideli 3fazove zastrcky. Takze se pojede z 220 co se kde najdou...
Nedokazu si predstavit, ze nekde dame do zasuvky RMX2450 a jeste k tomu RMX5050. Najede vubec 5050 na 16A jistici?
jeste me napadlo vzit pl 380 a pouzit ji na cely apec (MONO). 4 suby levy kanal, satelity pravy kanal. Dava takove pouziti (odstraneni sterea) smysl?
Nedokazu si predstavit, ze nekde dame do zasuvky RMX2450 a jeste k tomu RMX5050. Najede vubec 5050 na 16A jistici?
jeste me napadlo vzit pl 380 a pouzit ji na cely apec (MONO). 4 suby levy kanal, satelity pravy kanal. Dava takove pouziti (odstraneni sterea) smysl?
Naposledy upravil(a) jb007 dne úte 04. lis 2008 18:03:29, celkem upraveno 1 x.
Měl by naběhnout, má omezovač proudového nárazu při zapnutí. V každém případě by bylo dobré mít na akcích vlastní malý rozvaděč na třífázový rozvod a zrovna si tam vestavět proudový chránič, nikdy nevíte, co se může stát, kde něco "probije". Mám to udělané taky tak, přívod k rozvaděčí je přes pětikolík 32A plus mám k tomu cca 2m redukci na 4 kolík 32A. V rozvaděči mám třífázový proudový chránič 40A/30mA a pak na každou fázi mám jednu zásuvku jištěnou 16A/C, takže se dá rovnoměrně rozložit zátěž mezi zesilovače, pódiovku, světla, mlhu a pod. Předpokládá se, že ta 32A zásuvka bývá jištěná minimálně 3x20A a hlavně musí mít z principu festovnější přívod, takže basy by měly hrnout lépe, než při krmení PA z běžné jednofázové zásuvky, pokud teda místní síť není moc měkká.
Nedělal bych mono hned na začátku, nechal bych si ho na nouzový provoz při poruše některé části PA. Mono můžou jet suby, tam se to tak celkem běžně dělá, pokud má crossover na sub jen mono výstup. Satelity nech ve stereu, mít možnost mírně upravit panoramu nástrojů se Ti bude hodit. Taky návratový signál z efektových procesorů je zpravidla ve stereu, což při nuceném mono provozu může výsledný efekt z těchto mašinek zcela zdegradovat...
Nejlepsi zesilovac na 2x MT18Sub-x v mustku
Dobrá debata, ..co je to vlastně nejlepší,a z jakého pohledu.A o tom to je.Musí se zahrnout všechny aspekty.
1/kolikrát hraju
2/jak si představuji další činnost
3/cena
Vůbec to není jednoduché rozhodování,..a teď babo raď.Myslím že v tomto radit je špatné, neb sám ten se rozhoduje, si sám musí stanovit limit kam může dojít. Rozhodující nakonec bývá omezující faktor,-cena. Neb je to hlavní omezující faktor.
1/kolikrát hraju
2/jak si představuji další činnost
3/cena
Vůbec to není jednoduché rozhodování,..a teď babo raď.Myslím že v tomto radit je špatné, neb sám ten se rozhoduje, si sám musí stanovit limit kam může dojít. Rozhodující nakonec bývá omezující faktor,-cena. Neb je to hlavní omezující faktor.
-
pitrisek.dc
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: Nejlepsi zesilovac na 2x MT18Sub-x v mustku
Zdravím
Dočetl jsem se že se tu mluví o QSC 5050.
Mám 4 subbasy osazené 18'' Eminence Kilomax Potřeboval bych nějakej zesilovač, kterým to nakrmit.
Oparaturu používám takto: Pokud zvučím vevnitř tak beru jen jedny subbasy (na každou stranu jeden), pokud zvučím venek tak beru dva na každu stranu. Řeším jaký zesilovač ktomu pořídit abych v pohodě mohl provozovat zesilovač jak s 2x sub tak 4x sub. Slyšel jsem jak to QSC hraje na venku se 4ma subbasama a valilo to jako blázen. Až jsem byl překvapenej jaký ty basy sou. Jediný co mě odrazuje je ta cena. A proto se chci zeptat co říkáte na tohle: http://www.umerkura.cz/cs/eshop/dj-pris ... ce/b-3600/
Vypadá to na kopii právě toho QSC Nejspíš mě teď začnete kamenovat že to je omnitronic, ale teď používám omnitronic P2000 a PSA 31500
a ve srovnání ten omnitronic na bsech hraje o dost silněji.
Děkuji za rady.
Dočetl jsem se že se tu mluví o QSC 5050.
Mám 4 subbasy osazené 18'' Eminence Kilomax Potřeboval bych nějakej zesilovač, kterým to nakrmit.
Oparaturu používám takto: Pokud zvučím vevnitř tak beru jen jedny subbasy (na každou stranu jeden), pokud zvučím venek tak beru dva na každu stranu. Řeším jaký zesilovač ktomu pořídit abych v pohodě mohl provozovat zesilovač jak s 2x sub tak 4x sub. Slyšel jsem jak to QSC hraje na venku se 4ma subbasama a valilo to jako blázen. Až jsem byl překvapenej jaký ty basy sou. Jediný co mě odrazuje je ta cena. A proto se chci zeptat co říkáte na tohle: http://www.umerkura.cz/cs/eshop/dj-pris ... ce/b-3600/
Vypadá to na kopii právě toho QSC Nejspíš mě teď začnete kamenovat že to je omnitronic, ale teď používám omnitronic P2000 a PSA 31500
a ve srovnání ten omnitronic na bsech hraje o dost silněji.
Děkuji za rady.
- Pavel Sedlák
- Uživatel

QSC RMX 4050HD je sice dražší, ale na SUBy výborný.
Za peníze co stojí o lepší volbě nevím.
Za peníze co stojí o lepší volbě nevím.
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
no vybral si viac ako perpetum mobile
prikon 1400
vykon 3600
ked to pojde kupim 3 na kurenie
prikon 1400
vykon 3600
ked to pojde kupim 3 na kurenie
martin
-
pitrisek.dc
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
A ještě by mě teda zajmalo jak velkej je poslechovej rozdíl mezi tou 4050 a 5050.
Tu 4050 někdo prodává na bazaru za 22OOO což už je docela dobrá cena, akorád bych nerad zjistil, že to není pořád ono a kupoval tu 5050.
Tu 4050 někdo prodává na bazaru za 22OOO což už je docela dobrá cena, akorád bych nerad zjistil, že to není pořád ono a kupoval tu 5050.
- Pavel Sedlák
- Uživatel

Neboj se, 4050HD je dobře postavený zesilovač - používáme ho asi pátý rok na SUBy (4x MT18SUB/X) bez problémů, až na tu hmotnost.
Provoz do 2ohmů mu nedělá žádné problémy, je pro to optimalizovaný.
Rozdíl je stejný jako mezi 1850HD a 2450 - větší kapacity ve zdroji a snížené napětí je optimalizace pro roli v basech - větší pulzní výkon a lepší stabilita.
Provoz do 2ohmů mu nedělá žádné problémy, je pro to optimalizovaný.
Rozdíl je stejný jako mezi 1850HD a 2450 - větší kapacity ve zdroji a snížené napětí je optimalizace pro roli v basech - větší pulzní výkon a lepší stabilita.
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva