Nakoniec MT18SUB
-
- Reklama
Nakoniec MT18SUB
Zdravim.
Pred casom som tu pisal, lebo som sa nevedel rozhodnut ake bedne spravit na 18" BEYMY resp EMINENCE. Po viacerych vasich radach som sa rozhodol spravit subwoofer MT18SUB a nelutujem. Mozem len vrele odporucat aj dalej. Ak sa niekto nevie rozhodnut co so zvysnymi basakmi, sup ich do MT18SUB
Skusal som to aj dnu aj vonku a nemam tomu co vytknut. Diky chlapy. Pripajam aj par fotiek.
Pred casom som tu pisal, lebo som sa nevedel rozhodnut ake bedne spravit na 18" BEYMY resp EMINENCE. Po viacerych vasich radach som sa rozhodol spravit subwoofer MT18SUB a nelutujem. Mozem len vrele odporucat aj dalej. Ak sa niekto nevie rozhodnut co so zvysnymi basakmi, sup ich do MT18SUB
Re: Nakoniec MT18SUB
Jj, pěkná práce 
-
MADMAX
Dobře jsi udělal, akorát trochu varuju před tímhle typem "grillů" přes reproduktory, jsou z měkkýho plechu a není nic snazšího než je promáčknout nebo prokopnout takovým způsobem, že poškodí membránu repráku. Stačí jeden blbej punker v publiku... dát poctivou ocelovou mříž přes celou přední stěnu je sichrovější - taky se vyhneš kelímkům od piva v hornflexech a podobně. Sorry že radím s křížkem po funuse, koukám, že na Tvé bedně už to půjde přdělat jen stěží - tak aspoň jako varování pro ostatní. Ať Ti to hraje dobře a dlouho!
diky za radu. Tie uz neprerobim, ale mam v plane spravit dalsie a na tie uz dam tu kovovu siet. Tieto boli moje prve takze dufam ze pri dalsich uz vychytam vsetky chyby.
-
djmayo
A moja dalšia rada určite uz ďalšie bedne nerob z drevotriesky, nie je to na to vhodny material je to príliž ťažké a keď to zavlhne rýchlo sa to rozpadava od rohov. Na bedne sa obvykle použivá brezová preglejka, robí sa aj vo vode odolnom prevedení, ak je predpoklad že bene sa budu pouzivat aj vonku.
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Ano, je tam vlastně kromě plánku (?) úplně všechno špatně, ale ono to i tak ještě hraje víc, než spousta jiných beden. Jako první pokus a spotřebování válejících se repro dobré, ale doufám si tady u těch fotek a textu případní kupci beden "MT18Sub" na inzerát uvědomí, co taky můžou čekat a pokud půjdou po nízké ceně, tak ZARUČENĚ dostanou. Ani jedna bedna od nás s tímhle neměla a nemá kromě tvaru nic společného.
H.M.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz
Je pravda ze som do toho moc neinvestoval a aj material som pouzil taky, aky som mal doma. Myslym ze na nizkorozpoctove a moje prve vyrobene bedne to hraje az velmi dobre. Pan Zdenek viem, ze sa to s originalnymi bednami porovnat neda ale bol by som rad keby ste mi poradili ako na to nabuduce. Urcite o tom viete omnoho viac ako ja. Kazda rada dobra a kritika este lepsia. Dakujem.
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Já tě nijak nekritizuju a v podstatě co se k tomu dalo říct, tak už tady padlo, snad se dá přidat, že ty molitanové pyramidy nejsou na tlumení beden moc vhodné (v životě jsem je také neviděl v žádném továrním výrobku) a pokud nejde o nějaký odpad, tak jsou i zbytečně drahé, co opravdu funguje, to jsou materiály vláknité, skelná nebo minerální vata a polyesterové apod. rouno jsou běžně dostupné a levné (prodejny stavebnin a řemeslnických potřeb), nicméně hodně basovek není tlumených vůbec.
Do příště můžeš vylepšit cokoli, jak říkám, je tam kromě plánku (který možná začal svou pouť k tobě u nás) z hlediska například megatonského MT18Sub nebo RCF ESW 1018 nebo Mackie Fussion 1800 (tedy vzorů či pravzorů) špatně vlastně všechno.
Docela jsem váhal, jestli vůbec něco psát mám, protože tebe to jasně potěšit nemůže a už máš hotovo, ale přišlo mi toto vlákno i vzhledem k dobrým fotkám a věcným dosavadním reakcím jako vhodná demonstrace - pro ty, co se diví, že originál stojí víc anebo se chystají nějaký takový "MT18Sub" kupovat na inzerát. Toto skutečně lze komplet pořídit za pár tisíc. Nelze za ně pořídit slušnou kopii.
H.M.
Do příště můžeš vylepšit cokoli, jak říkám, je tam kromě plánku (který možná začal svou pouť k tobě u nás) z hlediska například megatonského MT18Sub nebo RCF ESW 1018 nebo Mackie Fussion 1800 (tedy vzorů či pravzorů) špatně vlastně všechno.
Docela jsem váhal, jestli vůbec něco psát mám, protože tebe to jasně potěšit nemůže a už máš hotovo, ale přišlo mi toto vlákno i vzhledem k dobrým fotkám a věcným dosavadním reakcím jako vhodná demonstrace - pro ty, co se diví, že originál stojí víc anebo se chystají nějaký takový "MT18Sub" kupovat na inzerát. Toto skutečně lze komplet pořídit za pár tisíc. Nelze za ně pořídit slušnou kopii.
H.M.
Spravne konstatujete. Snazil som sa "kopirovat" RCF ESW 1018. Je mi jasne ze to nemoze hrat ako tovarensky vyrobok, ale za tie peniaze. Ja nie som ziadny zvukar a na moje dedinske akcie to bohate staci. Tu pyramidovu penu mi poradil jeden nemenovany obchod v Kezmarku. Asi sa toho chceli zbavit. Takze nabuduce ziadna drevotrieska, nie gril ale pevne ocelove sito a ina vytlm. Diky. Cenim si Vase rady.
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Rozhodně nezapomeň ani na reproduktory. S výmluvou "já nejsem žádný zvukař" se moc neoháněj, určitě ji nepoužíváš když něco těmi bednami zvučíš a i kdyby, tak moc nepomůže, rozdíly mezi dědinou a městem jsou dneska mnohem menší, než bývaly, termín "globální vesnice" jistě znáš 
H.M.
H.M.
urcite. Teraz tam mam Eminence Sigma Pro 18 ale nabuduce jednoznacne RCF. Pred kupou sa urcite pridem poradit. Tak ci tak s PRODANCE som este neskoncil....
DIKY
-
djmayo
Em. Sigma18 v tom nieje vobec pruser daval to aj DAN do takej bedne dokonca tiez doli z DTD x-D, na to jaky je to repro v tej bednui hra celkom obstojne, lepsie nez v klasikom basreflexe. No tu pyramidu skus vymenit za vatelin abo daco podobne, ta pyramida sa skor hodi na akusticku upravu v miestnostiach hnez na tlmenie reprobedni.
Já bych to upřesnil - když už tam ten molitan je, tak ho tam klidně nech, ale trochu do prostoru případně přihoď nějaké rouno. Každopádně bych to ale zkusil poslechnout a protovnat - např. mezi bednami - úplně vytlumit to nemůžeš...
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)
kto to chce pocut ziadny problem hanbit sa za to isto nebudem. uz to poculo dost ludi co maju kapeli a tak a vsetci boli nadseni. Tieto uz prerabat nebudem ale dalsie spravim tak, ako ste mi poradili...Uvidime ci tam bude citelny rozdiel alebo nie. Momentalne na nich hraje ciganska kapela a znie to super(aspon mne sa to tak zda) uvidim co bude dalej...
OT: ono se těžko posuzuje jakákoliv bedna, pokud vedle ní nestojí nic jiného, resp. lepšího.
Zdání někdy klame. Čímž nijak nehodnotím vyrobený kus, jen říkám, že ono "hraje to super", je relativní.
Zdání někdy klame. Čímž nijak nehodnotím vyrobený kus, jen říkám, že ono "hraje to super", je relativní.