Jaké zesilovače na basovky 1500W/8 ohmů?
-
- Reklama
-
jakub-rpm
Jaké zesilovače na basovky 1500W/8 ohmů?
Zdravím všechny zde. Pořídil jsem nové pasivní basovky (SB15) a s tím souvisí i konce. Osazené jsou RCF 15X401, 1500W, 4" cívka. Mám 8 kusů. Dělím to přes Rane rpm-26z, 40-95Hz, bez peq.
Na rozpočtu to závislé až tak není - jsem si vědom vyšší ceny použitelných komponent, avšak ocenil bych dělitelnost systému a spolehlivost (Nerad bych jel na akci s jedním, byť originálním labgruppenem na všechny basovky)
Napadlo mě řešení 4x QSC RMX4050HD na bridge na 4 ohmy (2kW na bednu), ale je to asi již starší řešení a nemám zkušenost s moderními digitálními zesilovači, tak se raději poradím zde se zkušenějšími.
Na váze až tak nezáleží, samozřejmě bych raději 10kg konce, ale raději výkon a spolehlivost. Proto bych z výběru vyškrtl kopie LG, nemám pro ti nim nic, ale vzhledem k poruchovosti mi to přijde jako "spotřební zboží" a při budoucím prodeji za pár let bych ocenil, aby zařízení měly ještě nějakou hodnotu a ne rovnou cestu do šrotu
Díky všem za odpovědi, vím, že podobných témat je tu spousta, ale raději jsem založil nové, abych někde zbytečně nešpinil.
Díky moc! Jakub
Na rozpočtu to závislé až tak není - jsem si vědom vyšší ceny použitelných komponent, avšak ocenil bych dělitelnost systému a spolehlivost (Nerad bych jel na akci s jedním, byť originálním labgruppenem na všechny basovky)
Napadlo mě řešení 4x QSC RMX4050HD na bridge na 4 ohmy (2kW na bednu), ale je to asi již starší řešení a nemám zkušenost s moderními digitálními zesilovači, tak se raději poradím zde se zkušenějšími.
Na váze až tak nezáleží, samozřejmě bych raději 10kg konce, ale raději výkon a spolehlivost. Proto bych z výběru vyškrtl kopie LG, nemám pro ti nim nic, ale vzhledem k poruchovosti mi to přijde jako "spotřební zboží" a při budoucím prodeji za pár let bych ocenil, aby zařízení měly ještě nějakou hodnotu a ne rovnou cestu do šrotu
Díky všem za odpovědi, vím, že podobných témat je tu spousta, ale raději jsem založil nové, abych někde zbytečně nešpinil.
Díky moc! Jakub
-
MADMAX
Re: Jaké zesilovače na basovky 1500W/8 ohmů?
Lab gruppen nejen nové řady fP+, ale i starší fP6400 (L-Acoustics LA48a), dají se pořídit jeté kolem 45tis., CAMCO Vortex 6, QSC PL380, Crown MA5000i nebo 8000i (pozor, tady je trochu zrada, že při provozu do 2ohmů na kanál (čili 4 ohmy v můstku) už výkon oproti 4ohmové zátěži KLESÁ...), všechny tyhle siliče hrajou na subech fakt dobře a spolehlivě... já bych radši pořídil o něco výkonnější konce a vyhnul se tomu bridgemodu.
- Petr V.
- Uživatel

Jakub rpm: Pokud máš zájem ozvi se mi na telefon či e-mail. Mám pro tebe řešení.
Nejde o nabídku ,čínských plagiátů FP!
Adminovi se omlouvám, ale neregistrovanému uživateli nelze/neumím poslat SZ.
Nejde o nabídku ,čínských plagiátů FP!
Adminovi se omlouvám, ale neregistrovanému uživateli nelze/neumím poslat SZ.
Petr Vinš
tel: 721 281 678
petr@splacoustics.cz
tel: 721 281 678
petr@splacoustics.cz
jj, budiž ponaučením neregistrovanému uživateli, aby se zaregistroval 
administrátor, moderátor