Reprosoustava pro tv pomoc s výběrem

Analogové, digitální, powermixy, D.J. mixy...
Odpovědět
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
neyo
Nováček fóra
Nováček fóra

Reprosoustava pro tv pomoc s výběrem

Příspěvek od neyo » stř 18. pro 2013 18:10:31

Dobrý den,

prosím o doporučení reprosoustavy 5v1 nebo 2v1 pro TV Philips 47PFL6097K na které se divá jen na filmy/seriály a hraje PS3/4.

Potřebuji reprosoustavu zakoupit již dnes maximálně zítra a nechci udělat unáhlené rozhodnutí proto bych si chtěl nechat doporučit od Vás zkušených.

využívání:
Filmy/serialy - 90%
hry - 10%
nejsem nijak poslechově náročný, ale chtěl bych se překlenou do lepší zvukové skupiny než jsou integrované repro v TV :(

Cena 5 - 8 000,-Kč

Děkuji mockrát

S pozdravem
neyo

Slim
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Reprosoustava pro tv pomoc s výběrem

Příspěvek od Slim » stř 18. pro 2013 18:59:06

Jseš na špatném fóru. Řeš svůj problém třeba zde: http://www.hifinazory.cz/

Od nás dostaneš doporučení tak na studiové monitory ve stereu. - žádný surround se nekoná :wink:
Kvalitní studiové bedny jsou ale každopádně velkým posunem vpřed oproti repáčkům integrovaným v TV.
... běžte si hlučet jinam!

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » stř 18. pro 2013 19:34:27

I přes to zkusím poradit, byť toto už jsem několikrát řešil po rodině.

Podle mne nejlepším kompromisem pro domácí kino jsou bedny Genius Home Theatre
http://www.czc.cz/genius-sw-hf-5-1-6000 ... 46/produkt
k tomu ale doporučuji lepší kabely, ty původní jsou takové tenké drátky, navíc jsou i tak stejně krátké, takže nějaký repro kabel 2x1,5mm je pak naprosto OK

Tyhle bedny mají 6ch analogový vstup a 3 stereo vstupy a umí docela slušně dopočítat stereo na 5.1.

Pokud by jsi pak potřeboval skutečně připojit 5.1 signál, třeba z BD, DVD nebo satelitu, pak jsem objevil funkční dekodér DTS signálu z 2xoptika + 1x coax digitál na 2.0+2.1/5.1 analog, akorát je to Čína, ale nikde jinde se nic podobnýho sehnat nedá.
http://www.ebay.com/itm/5-1-2-1Channel- ... 6517wt_747

No suma sumárum i s těma reprokabelama jseš na těch 5k a parádu to udělá.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

sledge
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od sledge » pát 20. pro 2013 21:44:57

Mě jen zaujalo toto:
Potřebuji reprosoustavu zakoupit již dnes maximálně zítra a nechci udělat unáhlené rozhodnutí proto bych si chtěl nechat doporučit od Vás zkušených.
Připadne mi to jako ukázkový oxymóron :-)
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)

Martin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Martin » pát 20. pro 2013 23:52:03

(oxymorón - protimluv)
administrátor, moderátor

KamilV
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od KamilV » sob 21. pro 2013 8:27:11

Slim píše:Kvalitní studiové bedny jsou ale každopádně velkým posunem vpřed oproti repáčkům integrovaným v TV.
Myslím, že studiové monitory nejsou vhodné na běžný poslech. U běžného poslechu můžeš naopak ocenit, že je ti něco málo skryto...

sledge
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od sledge » sob 21. pro 2013 21:58:34

No tak úplně nesouhlasím - naprostá většina studiových beden trpí zejménav oblasti elektroniky rezervami - používají dosti často monolitické integrované zesilovače typu LM3886 a TDA7294, poslední dobou se začínají stáe více prosazovat i spínané zesilovače. S těmi měniči je to potom jak kde. Celkově bych se tedy úplně nestotožňoval s tím, že by běžné "studiové monitory" nabízely nějaký extra detailní poslech.

Ale je to jen můj názor.
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz

Cajs
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Cajs » sob 21. pro 2013 22:32:42

Sledge:
záleží na tom, co považuješ za "studiové monitory". To, co se tak většinou označuje v propagačních materiálech některých výrobců, případně některé kousky, které hrdí majitelé řadí do této kategorie v obdobných diskusích jako je tato, je potřebám opravdového studiového poslechu na hony vzdálené.
Pokud se shodneme, že minimální kvalita pro toto použití je např. Genelec 8020 (jako near field monitor) a výše, potom Tvé předchozí tvrzení pozbývá platnosti.
Jestliže za "studiovou kvalitu" prohlásíme počítačové bedničky z Lidlu, je zase debata o kvalitě zbytečná :-D

To je zase můj názor.

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » ned 22. pro 2013 3:20:32

A co je za zesilovače v tomto Genelecu ?

Nezdá se mi spojení "trpět rezervami". Laciné studiové monitory (nebo "studiové monitory", pokud to někdo pokládá za nutné rozlišovat) jsou prostě laciné a rezervy mají vyčerpané právě proto. Nevím jestli může "trpět rezervou" nějaký hodně drahý, kde se asi dala za ty prachy i nějaká pořídit, ale v zásadě si to krom rozměrů, váhy a nějakých ozdobných čičurek, případně šíleně trapné barvy nemyslím.

Pokud někdo bednu vyrábí s úmyslem prodávat ji jako studiový monitor a navíc se mu to daří, tak to docela určitě studiový monitor taky je. Možná špatný, ale ani špatné auto se nestane motocyklem nebo žebřiňákem jen proto, že jsou i lepší. Navíc je celkem dost rozdílů které podobnou bednu od bedýnek k PC nebo hifi odlišují, je to přinejmenším snaha docílit nějaké uniformity, bezbarvosti, možnost jemně doladit EQ podle prostoru a samozřejmě obvykle i symetrický vstup s XLR apod.

H.M.

sledge
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od sledge » ned 22. pro 2013 12:38:32

Cajs: Jak jsem psal - naprostá většina studiových monitorů. Tím myslím nabídku modelů na trhu (případně k krát prodaný počet) toho, co je deklarováno jako studiový monitor. V tomto výběru bude podle mě skutečně naprostá většina beden řekněme "ne zrovna detailních" s nemalým zkreslením, které zahladí detaily ve zvuku. Ne zrovna "nekompromisní" elektroniku nalezneme i u bezesporu profesionálních monitorů ála Dynaudio BM6A (mě se například zvukově líbily více o polovinu levnější BM5A). Nicméně skutečně je třeba říci, že pro jakoukoliv klasifikaci je potřeba sjednotit měřítka, která jsou u každého velice individuální...

Nezapomenu na poslechový test kvalitních beden, jehož se zúčastnil nejmenovaný konstruktér zesilovačů. Po asi pěti sekundách poslechu v přátelském tónu prohlásil (aniž by věděl, co je uvnitř): "Jdi s tím kvazikomplementárem do pr.....". Měl pravdu - na výškách byl monolit tuším TDA7294....

Před takovými poslechovými schopnostmi a zkušenostmi skutečně smekám...

Cajs
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Cajs » ned 22. pro 2013 13:03:08

Zdeňku,

máš jistě do jisté míry pravdu, ale já jsem měl na mysli spíš situaci, kdy někdo k žebřiňáku přidělá volant a nazve to hrdě autem. Asi se shodneme na tom, že pohybovat se po cestě dá v obojím, nicméně žebřiňák (byť s volantem) na dálnici nepatří.

Možná jsme si neporozuměli v definici toho, co považujeme za kategorii "studiový". Já si představuji výrobek použitelný v profesionální studiové praxi u velkých vysílatelů, v nahrávacích studiích apod. Z Tvého příspěvku usuzuji, že Ty sem řadíš daleko širší portfolio s větším rozptylem parametrů a použití.

Já to chápu tak, že Trabant, Škodovka, Hummer i Bavorák jsou sice auta, ale jako taxík, sanitku nebo vozidlo Horské služby si asi Trabanta nevyberu. Stejně tak mám poměrně přísné požadavky na bednu pro studiový poslech.

Nic ve zlým.

Hezké Vánoce
J.

EDIT: Sledge - než jsem dopsal příspěvek, napsal jsi to podobně. :-)

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » ned 22. pro 2013 16:27:40

Já si myslím, že nejde osobní měřítko ("kde pro mne začíná a končí studiový monitor") úplně nadřazovat, to člověk definuje spíš sebe (dejme tomu jako náročného profesionála...) než nějakou kategorii beden. Žebřiňák s volantem nebude autem, protože AUTO MOBIL je z definice jiný typ vozidla, je to třeba i žebřiňák nebo kočár, ale BEZ POTAHU, s vlastním MOTOREM.
Diskuze o tom, jestli je tam lepší mít kvazikomplement nebo třeba triodu už není potřeba vést, protože to nesouvisí s definicí, ale cenovou kategorií bedny. Naprostá většina "studií" dneska není ve státním rozhlasu a televizi (kde si klidně můžou tak zmanipulovat výběrko, že se ani žádný Genelec nechytne, jak se nedávno stalo), ale doma, v ložnici nebo garáži. To je jednoduchý fakt, způsobený tím, že zbytek nahrávací techniky, až snad na větší sady lepších mikrofonů, se stal dostupným prakticky každému. Potom logicky musí vzniknout poptávka i po dostupných monitorech, jelikož na sluchátka anebo ty "bedýnky k počítači" ani takovou práci (nebo hobby) dělat nelze trvale.
Sorry, ale já fakt nemůžu předstírat, že se ty bedny neprodávají nebo nehrají, to bych si dělal blbou srandu ze všech, co je mají. A jelikož mi jich dost prošlo rukama, tak rozdíl od typického hifi nebo PC příslušenství vidím jako poměrně markantní. Jsou to samozřejmě kategorie ležící vedle sebe, možná s určitým přesahem, ale to ty "pravé a nepravé" studiové monitory jsou taky.

Jen pro úplnost - důležitost elektroniky v aktivní bedně nepodceňuju, rozdíly jsou jasně slyšet, ale občas si prostě musíte vybrat, jestli to bude dražší, slabší nebo méně kvalitní, např. těch 20+20W je hodně málo a při zaručeně velmi nízké citlivosti malého středobasu nelze některé zvuky přirozeně reprodukovat vůbec. A to ani v blízkém poli.

H.M.

Cajs
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Cajs » ned 22. pro 2013 18:07:41

Jsem rád, že jsme se shodli. Problém je v definici pojmů. Pod slovem "studio" si každý představujeme něco jiného, tedy zákonitě i pod pojmem "studiový monitor".
Zdeněk Prodance píše: Naprostá většina "studií" dneska není ve státním rozhlasu a televizi ... ale doma, v ložnici nebo garáži.
To je právě ono. Podle mne prostě garáž nebo ložnice nerovná se studio. (Tím nechci říct, že se tam nedá - leckdy docela dobře - nahrávat.)
Taky kde co míchám doma v obýváku, ale protože to není speciálně pro tento účel akusticky upravená místnost, rozhodně bych to nenazval "studio" (zatímco někdo jiný možná ano).

Není potřeba se čertit a přesvědčovat o prazákladech, jsme ve shodě. Každý jsme měli na mysli trochu něco jiného. Taky už mi pár beden i "beden" prošlo rukama, takže asi oba víme, o čem je řeč.

Hezkej večír a tak...

J.

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » ned 22. pro 2013 18:56:45

Nečertím se, je to naopak pro mne celkem zajímavá diskuze, což podle začátku rozhodně nevypadalo. Sám se sebou bych pochopitelně diskutovat nemohl a některé věci si člověk srovná a formuluje teprve při podobných příležitostech, protože jinak není možnost a hlavně potřeba.
Naprosto souhlasím, že ložnice není studio, ale to nijak samo o sobě nesnižuje použitelnost "ložnicových monitorů" i ve skutečném studiu. Někdo si dokonce domů koupí lepší bedny, než třeba ten státní rozhlas, protože kupuje jen dvě nebo pět a utrácí svoje peníze pro sebe a svoje uši, kdežto tam kupuje nějaký odbor majetku nebo čeho nějakým zaměstnancům a ještě v tom může být hodně velký kus korupce, což v soukromí zcela odpadá.
Osobně bych docela rád prodával jen ty nejdražší a nejlepší monitory do těch nejznámějších studií, ale ono je hodně slimáků a málo kapustičky a taky by mne to nakonec v té džungli "výběrovek" vůbec nebavilo. Kdo jich chce prodávat stovky až tisíce, tak nemá vůbec na vybranou nic jiného, než za základní trh pokládat ty "ložnice a garáže" a zbytek brát jako třešničky navrch. A rozhodně nezkoušet tím základem nějak opovrhovat. Ono by to bylo vyloženě směšné, začít říkat, že Adam Audio začíná až na X desítkách tisíc a pod nimi to není Adam Audio, o tom prodejce nerozhoduje, je věcí výrobce, čemu dá svoje jméno, na jaké kompromisy ještě bude ochoten přistoupit, co v levných modelech zůstane společného s těmi drahými. Pokud se pohybujete v rozsahu cen 1:50÷100, tak jistě nepůjde o stejně hodnotné výrobky, ovšem vyloženě příjemných překvapení se dožijete častěji na dolním konci, nahoře už jde spíš jen o splněná očekávání. Z aktuálního sortimentu jsou nejprodávanější A7X, už podle počtů je jasné, že šly i do "ložnicí" - co to říká o bedně ? Podle mne pouze tolik, že je ještě cenově dostupná nebo že má nejlepší poměr mezi cenou a kvalitou, jak ho pociťují zákazníci.

H.M.

Odpovědět

Zpět na „Mixážní pulty“