Návrh PA pro zábavovou, rockovou kapelu?

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
Posluchač
Uživatel
Uživatel

Návrh PA pro zábavovou, rockovou kapelu?

Příspěvek od Posluchač » čtv 02. led 2014 3:47:15

Prosím o radu ohledně kompletního návrhu sestavy PA systému -aktivní bedny pro zábavovou, rockovou kapelu z komponentů RCF apod. Kámoš má mj. sestavy KV2 Audio Epak 2500 - a KV2 Audio KX od p. Krampery, takže tuto firmu klidně vynechte:))

Lentil.CZ
Uživatel
Uživatel

Re: Návrh PA pro zábavovou, rockovou kapelu?

Příspěvek od Lentil.CZ » čtv 02. led 2014 8:43:30

To je porad dokola...
Cenovy strop(pripadne kolik do toho chces vrazit ted a kolik pozdeji - moznost nakoupeni opravdu toho co je potreba a kvalitni - pozdeji dokupovat dalsi veci co se hodi)? Co od toho ocekavas a jak casto chcete hrat? Mas uz neco nebo nemas vubec nic? Jaky obsazeni ma kapela?

KamilV
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od KamilV » čtv 02. led 2014 8:58:30

A taky info, zda hrajete vevnitř nebo venku, pro kolik lidí, co znamená "rockovou" kapelu.
Když už jsme konkrétně u RCF, tak třeba zábavovka se dá na 2 malé 722 v kulturáku udělat velmi pěkně, u rockové, ale opravdu rockové, ne "folklové Kabáty", už bych se bál. Tam už bych asi sáhl do řady TT+, která ale možná přesahuje onen neuvedený cenový limit.

Kde se vlastně vzalo to omezení na RCF?

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » čtv 02. led 2014 10:43:34

Není to omezené, je tam "apod". Možná by bylo zajímavější vědět, proč se nemá nabízet KV2, případně ještě nějaké další referenční body, co ano a co ne.

H.M.

Posluchač
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Posluchač » čtv 02. led 2014 20:11:35

Dobrý večer. KV2 Audio i modifikaci KX klidně zařadte.
Nicméně nechtěl jsem vás tady zatěžovat něčím, kde mi radu poskytne zvukař, který pro mne vystupuje jako D.J. 20 let. A více jak 10 let zvučí na mém letním parketu.. - http://www.parketbrehov.cz/
Má zkušenosti zejména s RCF, KV2 Audio, Class A, Mackie ..
Jsem muzikant a kdysi jsem fungoval (1988 -1993) jako pomocný zvukař ale technická stránka věci mne až tak nezajímala. Takže si dávám cca 1 rok na částečné vniknutí do problematiky, pak by se kupovalo, možná dříve, čekání na výhodné kaufy:))
Podmínky..
Dostupný pozáruční servis elektroniky do 150 km. Nám jihočechům tím pádem více vyhovuje p. Krampera.. Do Milevska to mám cca 50 a do Prahy 150 km. Typy reproduktorů, kterém jsou převinutí schopné v ČR, zřejmě ve Valmezu.
Značky libovolné, nemám a nemohu mít vaše zkušenosti, znalosti. Omezený rozpočet. Cca 150 tisíc na PA bez odposlechů, mikrofonů, stojanů, světel. Ale včetně mixu (zřejmě 16 vstupů), efektů, racků, kabeláže. Mixpult - analog nebo digital-nevím. Nevadí (nesmí vadit) bazarovky.. Subbasy klidně pasivní, do zač. klidně 2 na stranu..Vršky raději aktivní..Ale nechám si poradit. Možnost rozšíření subbasů i vršků, kompatibilita.... Obsazení kapely -bicí, basa, dvě zkreslené kytary, solový zpěv, vokály.. Repertoár od Metallicy, Kabát, Harlej, AC/DC, apod..Tak 30 akcí do roka. Výkon (kterého nikdy není dost) min. na cca 150 -200 lidí, menší venkovní prostory.

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » čtv 02. led 2014 22:57:34

Jak já to vidím, tak si prostě ten rok počkat na někoho, kdo toho hraní má nejvíc plné zuby a nejlepší aparát, přičemž mu těch 150k za něj bude stačit. To znamená postupovat jako při koupi ojetého auta, pouze originál stav, dobrá značka, doklady v pořádku, cena zlomkem pořizovací. Zlomek samozřejmě nemíním typu 8/10, ale spíš 1/4. Na nějaké převíjení kdekoli zapomenut, místo toho si ověřit ceny všech náhradních dílů, případně dostupnost dokumentace a opravitelnost (elektronika). Dost podobně i s tím ježděním do Milevska apod - nejlepší je nejezdit nikam, protože není co opravovat, časy, kdy se všechno sypalo jaksi přirozeně po každé akci, takže stále bylo pár repráků u Cimbaly a pár zesilovačů jinde, jsou za těch dvacet let pryč.
Je jasné, že toto je typ obchodu, který nikoho jiného nenadchne a všichni ostatní na něj budou spíš nadávat, ale chtěl jsi radu, tak ji máš. Jak jsou nastavené podmínky nemá žádný smysl, abych ti zkoušel něco nabízet a když jsem už reagoval, tak to také dokončím. Podobně jako u ojetin přichází v úvahu dovoz, venku je toho přece jen ještě víc na osobu, než u nás, příslušné stránky si jistě najdeš, spoustě lidí odtamtud chodí nabídky pravidelně.

H.M.

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » pát 03. led 2014 5:43:38

KV2 vřele doporučuji, poměr cena/kvalita/spolehlivost je určitě jeden z nejlepších na trhu.

varel

Příspěvek od varel » pát 03. led 2014 5:54:22

huberta strašně žere, že firma KV2 je veleúspěšná, zatímco Prodance nemá daleko ke krachu :D

KamilV
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od KamilV » pát 03. led 2014 7:39:54

varel: tato informace je podložena čím?

J.J.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od J.J. » pát 03. led 2014 9:44:22

Neumím ohodnotit jak si která z firem stojí obchodně, ale co se týče spolehlivosti tak z vlastní zkušenosti je na tom RCF rozhodně lépe než KV2. Což neznamená, že někdo nebude mít zkušenosti naprosto opačné.
Zvukař bez www stránek

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » pát 03. led 2014 11:20:34

Varle, porovnáváš hrušky s jablky, KV2 je výrobce nebo spíš značka výrobků, Prodance je obchodní firma. V obou oblastech jsou úplně jiné možnosti a nemožnosti a i kdyby se třeba dala nějak porovnávat nějaká čísla, nemělo by to smysl. Není nijak nemyslitelné, že by prodejně v našem teritoriu Prodance kromě jiných značek zastupoval také KV2 - co bys říkal potom, že my jich prodáme míň než oni ? To by bylo opravdu řádně cimrmanovské, stejně jako potom zkoušet porovnávat zdejší obrat RCF a KV2.
Nicméně o tom vůbec tohle vlákno nebylo a není, to si myslíš jen ty a pak jeden další Návštěvník. Vyřvávat nějaké značky asi nebude mít na tazatele žádný vliv, evidentně není blbý a nepřišel do branže včera.

H.M.

Posluchač
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Posluchač » pát 03. led 2014 12:30:02

Dobrý den. Je také třeba posuzovat zvuk z hlediska ,,příjemnosti,, pro návštěvníky akce. Dodnes někteří vzpomínají na mnou pořádaný koncert u mne na parketě v létě 1997 ? P. Nagye a skupiny Indigo. Tenkrát zvučil koncert nějaký pán od Plzně nebo Pardubic, Chrudimi ? Měl PA systém Renkus - Heinz. Zvuk byl nádherně teplý, a zároven brilantní..Mají tuto vlastnost některé současné vychvalované aparáty? Pořádal jsem mj. Olympic, Tublatanku, Katapult, Tři sestry, D. Billa, a hafo dalších. Návštěvnost venku i přes tisíc lidí, na sále jsem se dostal i k devíti stovkám.. Tak vím, jak výkon PA je rychle ,,spotřebován,,:)) Někteří amatérští zvukaři jsou v podstatě šílenci v dobrém slova smyslu, když přijel kámoš zvučit na výpomoc kolegovi s novým mixem za 300 tisíc. A já přemýšlím o variantě za 20.. Nicméně ekonomika je neúprosná a v podstatě je příznivá doba na nákup menší aparatury pro amatérskou kapelu .
Naposledy upravil(a) Posluchač dne pát 03. led 2014 13:16:20, celkem upraveno 1 x.

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » pát 03. led 2014 12:56:03

Neznám nikoho, kdo by si mohl dovolit neposuzovat zvuk především z hlediska spokojenosti návštěvníků akce. Sice to vždycky nedopadne ideálně, ale pokud mluvíme o slušných aparátech na dnešní úrovni, tak je to VŽDYCKY jenom rukama a ušima obsluhy (případně něčím mimo jejich dosah). Je naprosto jisté, že od roku 1997 došlo k vývoji, nikoli k degeneraci techniky. Pokud to někdo vnímá opačně, tak to bude spíš pohled růžovými brýlemi na dobu, kdy jsme i my byli mladší a krásnější :-)

H.M.

zzbar
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od zzbar » pát 03. led 2014 13:00:33

Posluchač píše: ...a v podstatě je příznivá doba na nákup menší aparatury pro amatérskou kapelu .
Nicméně na PA za 150.000,- se prostě a jednoduše nedostaneš.
Zběžně jsem si spočítal např. 2x TT25 + 4x 8003A a jsme na 240tis... Bez mixu, bez ničeho.
A např. z Yamahy DSR (2x dsr215 a 4x 118W - za cca 165tis) zase nedostaneš ani "teplý, ani brilantní zvuk" a to ani náhodou.
Takže zbývá obrnit se trpělivostí a čekat na vhodnou nabídku z bazaru.

KamilV
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od KamilV » pát 03. led 2014 13:26:51

Posluchač píše:Měl PA systém Renkus - Heinz. Zvuk byl nádherně teplý, a zároven brilantní. Pořádal jsem mj. Olympic, Tublatanku, Katapult, Tři sestry, D. Billa, a hafo dalších. Návštěvnost venku i přes tisíc lidí, na sále jsem se dostal i k devíti stovkám.
Posluchač píše:A já přemýšlím o variantě za 20.. Nicméně ekonomika je neúprosná a v podstatě je příznivá doba na nákup menší aparatury pro amatérskou kapelu .
Ale vždyť to jsou dva naprosto odlišné světy! Jejich průnik je nulový. Naprosto.

Odpovědět

Zpět na „Repro“