Jak na rušení na mikrofonních vstupech blízkým SV vysilačem

Otázky a odpovědi z LIVE PRAXE - co, jak a proč dělat atd. (otázky na techniku směřujte do sekce Zvuková technika)
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
sledge
Uživatel
Uživatel

Re: Jak na rušení na mikrofonních vstupech blízkým SV vysila

Příspěvek od sledge »

Jednak osmička, druhak lze zkusit i něco jako toto: http://www.ges.cz/cz/zelezoprachove-tor ... 00162.html

Šel by tak udělat i "odrušovací filtr" za použití nějakého tenčího mikrofonního kabelu (např. GAC-2/1) a tím navinout toroidek - mohl bys to pak mít jako samostatný prvek v případě potřeby. Na opravdu VF je ideální ten ferit bez závitu, protože má naprosto minimální průchozí kapacitu (ale tam se bavíme opravdu o stovkách MHz). Pravda, jen on na tom 1 MHz asi nevytrhne :-)
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)
orioncb
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od orioncb »

Hm, ta osmička, čili překřížení smyčky, se mi jeví jako dobrý praktický nápad, příležitostně vyzkouším, díky za nápad. Nicméně jinde než právě tady (České Budějovice, Palackého náměstí 1) jsem zatím tyto problémy neměl a jelikož bydlám asi 300m od místa činu a celý můj skromný miniaparátek se mi vejde do malého Tranzita i s rodinou, tak nějakých 5kg, které přibalím jen a pouze pro tuto lokalitu mě celkem netrápí.

K.O.
Pořád se jen učím...
RIG: mix/HDR KORG D3200 s VGA, RODE M3, AKG C1000, pomocný rec. minidisk SONY MDS JE520.
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance »

No mně taky, proto jsem to už dvakrát doporučoval, on není zase tak velký problém něco navinout tak, aby to nemělo indukčnost a tudíž nevytvářelo efektivní laděný obvod ani rámovou antenu. Tady se dá čekat, že by pomohlo ubrat i jen větší část, aby se AM přestalo demodulovat, není potřeba jít až na nulu.

H.M.
Odpovědět

Zpět na „Zvučíme live a věci okolo“