Levný zpěvový mikrofon na zkušebnu?
-
- Reklama
-
Radek
Levný zpěvový mikrofon na zkušebnu?
Zdarec:)
Pro sebe mám Audix om2,ale zkouší nás na zkušebně víc,takže potřebuju poradit nejlevnější mikrofony,které budou fungovat pro cizí lidi:)
Jde o to,aby stáli pár stovek:)
Už tam máme nějaký Behringer cca za 500kč,takže rozvažuju jestli jich koupit víc,nebo se zajímat i o jiné levné značky?
Díky za Vaše tipy:)
Pro sebe mám Audix om2,ale zkouší nás na zkušebně víc,takže potřebuju poradit nejlevnější mikrofony,které budou fungovat pro cizí lidi:)
Jde o to,aby stáli pár stovek:)
Už tam máme nějaký Behringer cca za 500kč,takže rozvažuju jestli jich koupit víc,nebo se zajímat i o jiné levné značky?
Díky za Vaše tipy:)
-
MADMAX
Re: Levný zpěvový mikrofon na zkušebnu?
ale fuj. Klíčové je to slovíčko "fungovat". AUDIX OM2 je levný mikrofon - "drahá" je OM-7 nebo OM-1... Mikrofon za 500 je vždycky jenom nepoužitelná atrapa, a to je lacinější vyřezat ze dřeva. Vyhozené pětikilo...
-
Radek
No jo vím,že ta Om2 je normální mikrofon,ale na lepších kšeftech zvukaři mají zmiňované Om7 atd..,takže není potřeba mít drahé mikrofony:)MADMAX píše:ale fuj. Klíčové je to slovíčko "fungovat". AUDIX OM2 je levný mikrofon - "drahá" je OM-7 nebo OM-1... Mikrofon za 500 je vždycky jenom nepoužitelná atrapa, a to je lacinější vyřezat ze dřeva. Vyhozené pětikilo...
Jinak na zkušebnu stačí levný drátový mikrofon,protože bedny z kterých si to pouštíme jsou taky Behringer,takže i když jsme to porovnávali,tak když se do toho opře bubník,dvě kytary a basa,tak nejde moc poznat jak který mikrofon zní:)
Tak o čem tedy vlákno je?
Když je to předem jedno...
-
Radek
Kamile jedno to není,ale já jako správce zkušebny,kde se nás střídá víc kapel se už nechci dívat na to jak nám ostatní ničí naše lepší věci,tak jsem se rozhodl,že obětuji nějaké kačky na to že koupíme nějaké fungující obyč věci,jako např.ten Behringer,nebo jsem četl Soudking či Samson.
Prostě hlavně aby to přežilo nápor cizích muzikantů,kterým pokud bude záležet na jejich zpěvu,tak si koupí vlastní kvalitní mikrofon,který si budou nosit sebou:)
P.S.
Já na normální hraní mám Marshall hlavu s bednou JCM 900 a 1960A,které pujčuji na akcích kde jsem u toho fyzicky já,ale na zkušebnu kde se nás střídá víc a nejsem u toho,tak mám kombo Hocke které stálo pouze pár tisíc:)
Nemusím ze skladu tahat veliký aparát,vybalovat ho z case,zabalovat ho:)
Prostě dojdu na zkušebnu,zapnu a hraju:)
Prostě hlavně aby to přežilo nápor cizích muzikantů,kterým pokud bude záležet na jejich zpěvu,tak si koupí vlastní kvalitní mikrofon,který si budou nosit sebou:)
P.S.
Já na normální hraní mám Marshall hlavu s bednou JCM 900 a 1960A,které pujčuji na akcích kde jsem u toho fyzicky já,ale na zkušebnu kde se nás střídá víc a nejsem u toho,tak mám kombo Hocke které stálo pouze pár tisíc:)
Nemusím ze skladu tahat veliký aparát,vybalovat ho z case,zabalovat ho:)
Prostě dojdu na zkušebnu,zapnu a hraju:)
Podle me, je nejnizsi pouzitelny mikrofon nejaka kopie Shurky za 1000,-
Jinak jsou to vyhozene penize a ty muze vyhodit nekdo jiny nez ty. Treba zpevaci z jine kapely. Pokud nema nekdo alepson tu tisicovku, aby si koupil mikrofon, tak at se na to vyprdne.
Jinak jsou to vyhozene penize a ty muze vyhodit nekdo jiny nez ty. Treba zpevaci z jine kapely. Pokud nema nekdo alepson tu tisicovku, aby si koupil mikrofon, tak at se na to vyprdne.
Pořád mám ale pocit, že čekáš, že někdo řekne, že za pětistovku se dá koupit nějaký zázračně dobrý mikrofon, který výrazně vybočuje z řady těch low-endových. Sám ale píšeš, že je to na použití v randálu, kde ho stejně nikdo moc neuslyší a je to vlastně spotřební zboží určené na rozbití. Proto jsem se ptal "o čem vlákno je", když se to jeví jako předem postavené "koupit cokoliv nejlevnějšího". Ono v té cenové relaci je fakt jedno, jestli na tom bude Behringer, Samson, či co...
Vítek to posunul ještě dál: pokud bys toužil po kopii Shurky za 1.000 Kč, můžu tě nabídnout Betu58 (viz sousední vlákno, dostal jsem dva kusy "nevhodným" dárkem, darující netušil, že kupuje kopie). Leží mi v kufru s myšlenkou, že je třeba někdy někde použiju na nějaký talkback, ale asi ne. Kupodivu jsou to kopie dost povedené, rozdíly jsou víc vizuální, než poslechové (pro zajímavost jsem si postavil vedle sebe originál a kopii a dělal poslechový test). Zvukově jsem byl překvapený, rozdíly byly hlavně ve směrovosti (kopie se blíží víc kardiodě).
Takže nabízím tuto možnost, samozřejmě s vyzkoušením a ještě zopakovaným zdůrazněním, že jsou to čínské kopie!
Vítek to posunul ještě dál: pokud bys toužil po kopii Shurky za 1.000 Kč, můžu tě nabídnout Betu58 (viz sousední vlákno, dostal jsem dva kusy "nevhodným" dárkem, darující netušil, že kupuje kopie). Leží mi v kufru s myšlenkou, že je třeba někdy někde použiju na nějaký talkback, ale asi ne. Kupodivu jsou to kopie dost povedené, rozdíly jsou víc vizuální, než poslechové (pro zajímavost jsem si postavil vedle sebe originál a kopii a dělal poslechový test). Zvukově jsem byl překvapený, rozdíly byly hlavně ve směrovosti (kopie se blíží víc kardiodě).
Takže nabízím tuto možnost, samozřejmě s vyzkoušením a ještě zopakovaným zdůrazněním, že jsou to čínské kopie!
-
Radek
Jasně,že by si mikráky mohli koupit ostatní,ale ruku na srdce kolik znáte muzikantů,kteří by rádi investovali do něčeho do čeho nemusí:)
Hrál snama borec,který si na svoje auto koupil svítící ventilky za 10000kč,ale bubny měl co nejlevnější s přepravníma blánama:)
Kamile napiš na mej zakk13wylde@seznam.cz a doufám,že se nějak domluvíme:)
Jinak kdesi jsem četl že nějaký profizvukař chválil Samson tuším Q6 a že byl zvukově dobrý,ale že ho nemůže koupit protože by ho muzikanti i ostatní zvukaři ukousali co to má:)
Hrál snama borec,který si na svoje auto koupil svítící ventilky za 10000kč,ale bubny měl co nejlevnější s přepravníma blánama:)
Kamile napiš na mej zakk13wylde@seznam.cz a doufám,že se nějak domluvíme:)
Jinak kdesi jsem četl že nějaký profizvukař chválil Samson tuším Q6 a že byl zvukově dobrý,ale že ho nemůže koupit protože by ho muzikanti i ostatní zvukaři ukousali co to má:)
Měli jsme na zkušebně jakýsi mikrák Behringer, ale vyhodili jsme ho. Nic horšího, než Beyerdynamic nepoužíváme.
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Co vlastně znamená to "nemusí" ? Vy tam máte nějaký druh komunismu, ve kterém se každému dostane mikrofonů a všeho dalšího podle jeho potřeb a on nemusí nic ? Já osobně bych takovému tvorovi možná mikrofon pořídil, ale ten nejhorší, jaký bych sehnal a ještě bych si dal záležet, aby to při každé zkoušce řádně bylo znát a dostával za svůj zoufalý zpěv od všech pořádný kartáč. Možná by svůj postoj přehodnotil anebo se na to konečně vykašlal a šel se místo pokusů o muziku projíždět tmou se svými svítícími ventilky. U hodně laciných mikrofonů je člověk rád, když se na ně dá aspoň trochu normálně mluvit v nějakém nenáročném použití typu talkback, schůze zahrádkářů apod. ne zpívat v kapele...
H.M.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Já teda taky nepochopil ten systém dělení se o zkušebnu.
Máte pronajatou zkušebnu jako jedna kapela, v tom máte svůj aparát a pronajímáte ji dál i dalším kapelám aby se nájemné nějak rozmělnilo. Pokud to smlouva s pronajímatelem povoluje tak OK nemám problém.
Ale nějakým způsobem máte teda vy domluvu s ostatníma kapelama, platěj vám nějakou domluvenou částku za prostor, čas a aparát o určité kvalitě, pak máte mit jednak opotřebení apecu zakalkulované v nájmu a taky zahrnuté podmínky zacházení s ním. V tom případě je zbytečné řešit nějaký low mikrofon, prostě to co je v domluvě musíte držet obě strany.
Pokud taková domluva neexistuje, dělíte se jen o nájem, pak asi nejste povinni poskytovat jakoukoliv část aparátu a opět bych se nákupem nějakýho dalšího mikrofonu pro člověka, kterej si toho ani neváží nezabejval.
Máte pronajatou zkušebnu jako jedna kapela, v tom máte svůj aparát a pronajímáte ji dál i dalším kapelám aby se nájemné nějak rozmělnilo. Pokud to smlouva s pronajímatelem povoluje tak OK nemám problém.
Ale nějakým způsobem máte teda vy domluvu s ostatníma kapelama, platěj vám nějakou domluvenou částku za prostor, čas a aparát o určité kvalitě, pak máte mit jednak opotřebení apecu zakalkulované v nájmu a taky zahrnuté podmínky zacházení s ním. V tom případě je zbytečné řešit nějaký low mikrofon, prostě to co je v domluvě musíte držet obě strany.
Pokud taková domluva neexistuje, dělíte se jen o nájem, pak asi nejste povinni poskytovat jakoukoliv část aparátu a opět bych se nákupem nějakýho dalšího mikrofonu pro člověka, kterej si toho ani neváží nezabejval.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
K fungování zkušebny se nemá cenu vyjadřovat. Jak si to kdo udělá, tak to má. Se sdílenou zkušebnou budou problémy vždycky.
Samson Q6 (i Q7) je použetelný do zkušebny úplně v pohodě, akorát si musíš dát pozor s umístěním. Budeš se muset vypořádat s rychlejším náběhem na vazbu a budeš ho muset dát co nejdál od bicích. Jinak je v pohodě.
Samson Q6 (i Q7) je použetelný do zkušebny úplně v pohodě, akorát si musíš dát pozor s umístěním. Budeš se muset vypořádat s rychlejším náběhem na vazbu a budeš ho muset dát co nejdál od bicích. Jinak je v pohodě.
Ahoj,
do zkušebny bych vzal Audixe, nebo něco co nebude vazbit. Pokud ji máte odhlučněnou tak klidně i něco jiného. Já mám vyzkoušené že se dá použít klidně cokoliv z tohoto (i v neodhlučněné garáži s hlučnou kapelou):
Audix OM2
Sennheiser 845
Samson Q8
BEYERDYNAMIC TG V50d - ten vazbil nejrychleji
Shure SM58
Zdar
do zkušebny bych vzal Audixe, nebo něco co nebude vazbit. Pokud ji máte odhlučněnou tak klidně i něco jiného. Já mám vyzkoušené že se dá použít klidně cokoliv z tohoto (i v neodhlučněné garáži s hlučnou kapelou):
Audix OM2
Sennheiser 845
Samson Q8
BEYERDYNAMIC TG V50d - ten vazbil nejrychleji
Shure SM58
Zdar
KV2 Audio ES | ALLEN&HEATH GL2400 | Sennheiser | Audix | Beyerdynamic | Rode
-
Radek
Mě se nejvíc líbí že muzikanti,konkrétně např.kytarista v jakékoliv kapele si koupí super kytaru,aparát,krabičky,vysílačku a neřeší že se mu to nikdy nevrátí:)
Zpěvák většinou nemá ansi svůj mikrofon pokud má tak nějakou mrdku,když se někoho zeptám jaký mají zpěvový aparát na zkušebnu,tak co dům dal a kolikrát je srandovní když některé tyto kapely které se cítí na veliké podia vyjedou někde do hospody,tak nemají ani stojany na reprobedny takže ty staré Tesly postaví jenom tak na zem,takže zpěv divákom hraje krásně do kolen,popřípadě pokud není stará dobrá tesla tak jsem viděl kapely zpívat i na kytarové,basové,nebo klávesové kombo:)
Jo muzikanti.........................
Na zkušebně jsme v pronájmu,kdy normálně platíme nájem stím,že občas se tam protočí jiná kapela z které nic nemáme,takže jsem vyhodnotil že Behringer B212A,Tapco mix s efektem,adam hall kabeláž a stojany všem stačí,případně když se něco stane,tak to nebude taková ztráta jak kdybych tam postavil RCF,AllenHeath,klotz s neutrikama atd...,které máme jinde,kde je bezpečno:)
Už mám vybrané,takže díky Všem za rady:)
Zpěvák většinou nemá ansi svůj mikrofon pokud má tak nějakou mrdku,když se někoho zeptám jaký mají zpěvový aparát na zkušebnu,tak co dům dal a kolikrát je srandovní když některé tyto kapely které se cítí na veliké podia vyjedou někde do hospody,tak nemají ani stojany na reprobedny takže ty staré Tesly postaví jenom tak na zem,takže zpěv divákom hraje krásně do kolen,popřípadě pokud není stará dobrá tesla tak jsem viděl kapely zpívat i na kytarové,basové,nebo klávesové kombo:)
Jo muzikanti.........................
Na zkušebně jsme v pronájmu,kdy normálně platíme nájem stím,že občas se tam protočí jiná kapela z které nic nemáme,takže jsem vyhodnotil že Behringer B212A,Tapco mix s efektem,adam hall kabeláž a stojany všem stačí,případně když se něco stane,tak to nebude taková ztráta jak kdybych tam postavil RCF,AllenHeath,klotz s neutrikama atd...,které máme jinde,kde je bezpečno:)
Už mám vybrané,takže díky Všem za rady:)
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Přece jen stále nechápu politiku toho pronájmu. To jako cizí kapely co tam zkouší mají dohodu s tím kdo vám to pronajímá a přitom hrají na váš aparát. Nejste bázni?
To je jako kdybych si pronajal garáž s tím, že majitel tý garáže půjčí občas moje auto někomu jinému buď zadarmo nebo za prachy, ale pro sebe a já abych se staral o opravy a aby v něm byl benzín.
Nebo ještě jeden příměr, pronajmu si byt a majitel bude půjčovat moji manželku ...
.
To je jako kdybych si pronajal garáž s tím, že majitel tý garáže půjčí občas moje auto někomu jinému buď zadarmo nebo za prachy, ale pro sebe a já abych se staral o opravy a aby v něm byl benzín.
Nebo ještě jeden příměr, pronajmu si byt a majitel bude půjčovat moji manželku ...
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř