Aktuální a budoucí pásma pro bezdráty?

Dynamické, kondenzátorové, zpěvové, nástrojové, bezdrátové...
Odpovědět
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Aktuální a budoucí pásma pro bezdráty?

Příspěvek od blaha » úte 03. pro 2013 23:16:00

Akorát tohle sahá až do Bruselu a je to tedy napříč Evropou, což trochu omezuje možnosti prodeje již stávajících mikrofonů běhajících na vyřazených pásmech.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » stř 04. pro 2013 0:13:48

Je to jako kdyby ses rozčiloval, že ti někdo vypnul analogové televizní vysílání a dokonce to s tím i přímo souvisí. Pokud je někdo za takto vyklizené a sloučené kmitočty ochoten hodně zaplatit, tak nějakým joudům s mikrofony je nikdo zadarmo nenechá. Je to "všeho lidstva", takže počítej s tím, že tobě to státní nebo nadstátní moc sebere a dá to tomu, kdo jí nejvíc zaplatí/zkorumpuje. Asi jako s vodou a už to začíná i se vzduchem, s teplotou, čekám, kdy nám spočítají zděděné geny a každý budeme podle jejich hodnoty celý život cálovat do nějaké kasy. Za dobré i za špatné.
Také to už je technicky možné a každá lumpárna má od technické možnosti k realizaci hodně blízko.

H.M.

MADMAX

Příspěvek od MADMAX » stř 04. pro 2013 9:50:06

2 Hubert:

tak pokud se dnes již zcela vážně uvažuje o tom zvýšit odvod na zdravotní pojištění u rizikových skupin (kuřáci, alkoholici, ale třeba také obézní jedinci), fakticky podobným systémem , jako je bonus/malus u povinného ručení za škody způsobené motorovým vozidlem, nedivil bych se snaze aplikovat tutéž strategii i na geneticky zatížené (např. potenciální cukrovkáři, kardiaci etc.). J eto sice hluboce nehummání, nesolidární opatření, ale koho to DNESKA zajímá? Projekt sociálně spravedlivé či alespoň akceptovatelné společnosti byl již odsunut do propadliště dějin...

sorry za offtopic, ale měli bychom se připravit na to, že nám nezbyde než se naučit, že lumpárnám je třeba systematicky bránit...

MADMAX

Příspěvek od MADMAX » stř 04. pro 2013 9:52:46

sorry - je to nehumánní, ňák se mi tam pomotaly písmenka... :shock:

JirkaN

Příspěvek od JirkaN » stř 04. pro 2013 9:53:48

Já zvučím na slovensku, jediné z UHF pásma pro legální použití zdarma je od 863-865Mhz. Osobně jsem včera volal na Slovenský Telekomunikační úřad a pokecal s odpovědnou osobou. Na handkách v tomto pásmu mám jen 16 kanálů, paralelně můžu použít cca 4 sady, jinak se to ovlivňuje. Bohužel, nic s tím nenadělám, ale pokutu dostat nechci, po Žilině jezdí hygiena s anténami jak vojáci s puškama a vychytávají. Kolega dostal pokutu 1200€ na náměstí za rušení na 823MHz.

maro
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od maro » stř 04. pro 2013 12:59:31

volné pásmo jen 2 MHz ?? tak to je dost málo a jestli to vážně opravdu kontrolují tak to potěš
Listen... and enjoy the sound

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » čtv 05. pro 2013 10:40:02

Čo s tým má spoločné hygiena?!? To je blbosť, veď oni ani nemerajú hluk, čo je v ich kompetencii.

Bildic
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Bildic » pát 06. pro 2013 23:24:33

20.11.2013 som volal na TUSR a riesenie je za 6,5€ + plus poplatok v centoch ci par eur

Treba vypisat toto

ŽIADOSŤ
· o vydanie individuálneho povolenia na používanie frekvencií
· o vykonanie zmeny v povolení č.

1. Žiadateľ
Názov:
Adresa:
IČO:
Kontakt (meno):
Kontakt (tel., fax, e-mail):

2. Rádiové zariadenie
Druh zariadenia:
Účel:
Typ a počet:
Druh vysielania:
Lehota platnosti, na ktorú sa povolenia vydáva:

3. Lokalita
Názov:

4. Vysielanie
Frekvencia:
Max. vyžiarený výkon [W]:

K žiadosti je potrebné priložiť:
· kolok v hodnote 6,50 eura podľa zákona o správnych poplatkoch

V .................................... dňa ................... .............................................................
pečiatka a podpis zodpovedného
zástupcu žiadateľa

S pozdravom
J

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » pát 27. pro 2013 14:49:54

Prosím Vás, bol by niekto ochotný a schopný zosumarizovať toto vlákno do jedného postu? Čítam už hodnú chvíľu a som z toho čím ďalej tým viac zmätený. Vedel by niekto napísať polopatisticky, aké sú povolené pásma v ČR a v SR?

Ďakujem.

kubin
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od kubin » pát 03. led 2014 18:11:17

RCF, A&H, AKG, Radial, SommerCable, Neutrik, Amphenol, Hercules, Lexicon,...

Bildic
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Bildic » ned 05. led 2014 23:16:06

Pekny vecer,

Narazil som na stranke shure (http://www.shure.de/supportdownload/fre ... plexluecke ) na zaujimavu informaciu -> na profesionalne pouzitie sa pocita s poplatkami a prihlasovanim.

"Für professionelle Anwender auf Tournee, Bands mit vielen Funksystemen, Festinstallationen und den Rundfunk sind andere Frequenzbänder vorgesehen, die eine gebührenpflichtige Anmeldung bei der Bundesnetzagentur benötigen. Alle Informationen für diese Anwender sind zu finden auf unserem Spezial über Funkfrequenzen."

Vela to vysvetluje preco je volne pasmo take male a zadarmo - Hobby pouzitie
"Wir empfehlen diese anmeldefreien Bereiche für Hobby-Musiker, Privatanwendungen und kleine Installationen wie Gastronomien oder Gemeindehäuser."

J

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » pon 13. led 2014 21:32:01

Tohle kopíruju z jinýho vlákna, ale předpokládám, že následující diskuze bude patřit sem.
PetrC píše:Nicméně můžeš užívat mikráky v pásmu od 470–789 MHz. (a další)
Od roku 2015 má být na 100% použitelné pásmo 470–694 MHz
Teď plánuju, resp. budu muset, řešit výměnu stávajících bezdrátů, neb je mám 5 ze 7 právě v pásmu nad 790MHz, šestý je pak 720-750MHz. Ale nerad bych koupil něco v pásmu, kde to zase za rok nebudu moct používat.

Jak to je s tou informací použitelných pásem po roce 2015, to je pro mne nová informace.

EDIT: že by to bylo toto
http://www.ctu.cz/cs/download/plan-vyuz ... 012-11.pdf
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

PetrC
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od PetrC » pon 13. led 2014 22:27:09

No někde jsem to četl, už ani nevím kde, ale myslím, že někde tady a udělal jsem si poznámku:
Kmitočty pro bezdrátové mikrofony
ukončeno:
789–823 MHz a
832–862 MHz
povoleno:
470–789 MHz,
823−832 MHz a nově též
1785–1800 MHz
po roce 2015:
694–790 MHz ???? není jistá změna
470–694 MHz beze změn

Myslím, že to tu někde je.
edit: Blaha - jo, tam někde to je, snad to mám vypsané správně..

vitek_cz
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od vitek_cz » stř 22. led 2014 22:15:00

stejne jsem z toho jelen. Jestli to chapu spravne, tak vsechny pasma se stejne sdili s digitalni televizi, tedy je mozne, ze stejne bude za chvili vsechno plne a bez vypadku uz nenatocime nic. ):

Mate nekdo zkusenosti s tim, jaky blok je nejmene ruseny nebo proste v kterem pasmu to koupit?

Diky V.

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » stř 22. led 2014 23:26:15

No moc šancí se něčeho dopátrat není, řeším to teď taky.

V podstatě to řeším takto:
- nechci bezdráty přes 694MHz
- pohledal jsem si obsazenost TV kanálů a jejich frekvence, TV kanál má šířku 8MHz (4+4-)
- vybírám tam kde v mém kraji nejsou TV vysílače, nebo zasahuje max. jeden
- oslovil jsem známého, televizáka, ten má přístroj na měření signálu, s ním se chystám v pátek proběhnout místa, kde primárně mikrofony používám

To je vše co se asi tak dá dělat. Jsou tu ale další úskalí.

- právě podle informací od toho známého se postupně můžou spouštět další multiplexy, takže i když trefíš volné pásmo za rok to platit nemusí, ale třeba AKG má rozsah 30MHz, takže i se dvěma TV kanály se tam nějak dá operovat
- druhým problémem můžou bejt interference signálu, tohle ale snad vyřeším tím proměřením

Odpovědět

Zpět na „Mikrofony“