Ozvučení klubu- jakou aparaturu zvolit?

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
jerry.hadr
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Ozvučení klubu- jakou aparaturu zvolit?

Příspěvek od jerry.hadr » úte 21. led 2014 21:02:17

Namatkou jsem zkusil najit nejlevnejsi aktivni 18" subbas a nasel jsem jeden, ktery stoji cca 5500. S parametry, ktere prodejce uvadi (250W RMS, 119dB max SPL) bys jich potreboval alespon 8, aby se to dalo povazovat za uspokojivou hladinu hluku (zamerne vynechavam filozoficke otazky typu "Jak dlouho to asi vydrzi hrat" nebo "Zda to zahraje alespon neco pouzitelneho").

Takze jsme porizenim hromady smeti vycerpali rozpocet a nemame: vrchy, odposlech pro DJ, mikrofon, kabelaz, elektriku, stojany/drzaky, nejakou tu instalaci a revizi, apod.

Opravdu mas pocit, ze nakoupis ozvuceni pro 600 lidi v cene cca jednoho ajfounu?

Pokud ti tedy na zacatku v rozpoctu neupadla jedna nula, to by byla jina diskuze...
Zastoupeni Coda Audio pro ČR, http://www.codaaudio.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Spojaři všech zemí proletujte se!
http://www.pro-sound.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

trolooo

Příspěvek od trolooo » stř 22. led 2014 19:12:40

Chudak kluk, chtel radu a dostal takovej diktat. :-D

maro
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od maro » stř 22. led 2014 19:34:21

Však už se taky tady neukázal. Ale nic jiného nešlo radit...
Listen... and enjoy the sound

saty_cz
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od saty_cz » stř 22. led 2014 20:24:31

Jak si to tu čtu tak bych se už taky raději neozval ...

KV2 Audio ES | ALLEN&HEATH GL2400 | Sennheiser | Audix | Beyerdynamic | Rode

JerryC

Příspěvek od JerryC » stř 22. led 2014 22:09:19

Chudak kluk jak jste ho tu nekdo pojmenoval holt opravdu nema 200.000 na kvalitni ozvuceni, ale asi potrebuje nejak poradit.

Jestli mas fakt jen 20.000, tak kup 2x rcf art 310A. To ti tak cca financne vyjde. Neco s tim urcite uhrajes, predpokladam, ze na parkete nebude vsech 600 lidi. Navic dnes uz nikdo stejne netancuje :)

Sam uvidis, zda ti to bude stacit (na 99% nebude) ale udelas si predstavu a budes pak postupne shanet penize na dalsi veci (subbasy atd.) Ale ty 310 se ti neztrati.

To jen abychom te hned na zacatku kariery neodradili.

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » stř 22. led 2014 23:10:45

Mě to připadá trochu absurdní, pochopitelně za 20k klub vybavit nemůže, zrovna tak koupit 2x RCF 310, sice hrát bude, ale lidi, který tam přijdou spíš odradí.

A teď dál, klub pro 600 lidí, pokud mu tam opravdu choděj, jaká je tržba za večer ve srovnání s tou investice 20k, to si skoro troufnu tvrdit, že to má za večer jen na zpropitném. Pokud bude mit 2 akce týdně a z každé si dá bokem 2 litry, tak má těch 200k za rok doma.

Pochopitelně to předpokládá, že tam ty lidi choděj. Pokud tam chodí někde kolem 50ti lidí, je to skoro na pováženou dál setrvávat, určitě tam bude nějakej nájem, energie, lidi, daně atd. a je to spíš v mínusu.
Na druhou stranu pro 50 lidí budou ART 310 stačit.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

KamilV
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od KamilV » čtv 23. led 2014 7:42:29

Na diskotéku? Já vám hoši nevím, nikdy sem na ně moc nechodil, ale i z toho mála si pamatuju, že je to něco jiného než pouštět ploužáky na lyžáku. Arty 310 mu podle mě diskotéku neuhrají ani náhodou.
Prostě se dal na podnikání, asi mu nezbude, než si půjčit, pořídit slušný aparát, na který mu budou lidi chodit tancovat a dál jak psal Zdeněk - za rok má půjčku splacenou. Pak už jen samé sociální jistoty, první automobil, dovolená v Jugoslávii... :)

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » čtv 23. led 2014 8:36:33

...keby za nami prišiel zákazník, že po nás chce zvuk svetla 2x do týždňa a podpíšeme zmluvu na rok tak ten aparát u neho budeme v podstate "skladovať" a dostane si myslím exkluzívnu cenu.

exxxi
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od exxxi » čtv 23. led 2014 10:27:03

Ovšem když vezmu běžnou 1% amortizaci, tak se mu při 100 akcích za rok vyplatí aparát vlastní. Riziko po(b)lití apáratu za rok je velké, takže dávat někomu amortizaci pod procento taky neni výhra.
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.

Světlonoš
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Světlonoš » čtv 23. led 2014 15:32:33

Že se do toho pletu - předem předesílám, že zvuku rozumím jen malou měrou.

Já nevim jak vy, ale já - kdykoli jsem svítil/byl návštěvníkem diskotéky, vždy byl kladen důraz na hlasitost a "dunivost" - nikoli na precizní přednes středů a výšek apod...

Nebylo by lepší, kdyby těch 20k co má, dal do nějakýho home-made koberčáku a směřoval to přímo na parket?

PS. nebijte mě za názor, jsem jen hloupej blikač :-D

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » čtv 23. led 2014 15:55:30

...a nešlo náhodou len nezmyselnou otázkou vyprovokovat debatu a dostat nazov a lokalitu klubu do širšieho povedomia? - reklama

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » čtv 23. led 2014 17:46:08

To asi jen se smajlíkem, jednak tady není koho zverbovat a pak ten dojem by byl vyloženě negativní, ze zvědavosti se na disko pro 600 lidí za 20 000Kč asi nikdo podívat nepůjde, tolik masochistů ani v Opavě nečekám :-). Zase tak moc extremní ten dotaz není, hodně podobné se objevují častěji, včetně toho úvodního "neraďte mi co nechci slyšet", to je přímo symptomatické. Prostě ještě další pokus "co kdyby přece jenom". Možná bych se úplně stejně ptal v nějakém oboru, který je mi úplně cizí, než bych zjistil, kde asi tak ty mantinely jsou. Není nic divného nevěřit všemu hned, je to naopak rozumné.

H.M.

maro
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od maro » čtv 23. led 2014 18:06:20

Hele já se teď v opavě pohybuju...že bych se šel podívat :-) pravda ze vánoční trhy byly taky docela sada :-):-)
Ale jak pise Blaha...když da 600lidí zpropitne 30 kč :-)
Listen... and enjoy the sound

exxxi
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od exxxi » čtv 23. led 2014 19:27:09

Však v Plzni na vánoční trhy taky stačí DVA kusy Verse insider a pár subů pod podiem. :-/ Asi pro 3000 lidí. Zvěrstvo.
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.

jirka'G

Příspěvek od jirka'G » pon 10. bře 2014 10:07:12

Ty dvě ART310 bych neviděl zas tak nereálně.A nebo raději ART710 za stejnou cenu. Dát je šikovně do rohu ať si pomůžu na basech a pro začátek to bude stačit. Později, jestli se bude dařit se přesunou jako odposlech DJ.
Byl jsem svědkem vesnické open air diskotéky pro sca.300 lidi s 2x Mackie SRM350 na klacku.
Přijel s tím až na moravu DJ z Práglu. A myslíte že si lidi stěžovali ? Ne. Hrálo to samozřejmě tak jak slabá aktivka na klacku hraje. Lidi to prostě ale neřešily a vesele v rytmu disca šoupaly nohama o betonový parket. Občas to zvukově i přešoupaly..., ale opravdu jsem nezachytil tehdy ani jednu výtku na zvuk. Obsluhoval jsem v baru.
Výhoda byla že jsme se v tom baru alespoň slyšeli :-)

Kolikrát v tom opravdu postrádám nějakou logiku....

Odpovědět

Zpět na „Repro“