FX efekt pro notebook(PC)
-
- Reklama
-
Jiří_PrG
FX efekt pro notebook(PC)
Ahoj, chtěl bych se zeptat zda existuje nějaký FX efekt (hall,delay,echo) pro počítače? jde mi laicky cca o to, že bych např.pomocí insertu na mixu vyvedl do mic in v NTB signál,tam by se "nahalil" a ze sluchátek ven by se mi vrátil do pultu v realtime.Jde pouze o použití do zkušebny.Snad jsem to napsal srozumitelně.Díky 
Re: FX efekt pro notebook(PC)
Jasně, v podstatě libovolný plugin a nějaká hostující aplikace.
Například nějaký VST (třeba i free) a VSTHost.
Jen pozor na latenci použité zvukovky.
Docela příjemně se v tomto chovají pulty s USB.
Například nějaký VST (třeba i free) a VSTHost.
Jen pozor na latenci použité zvukovky.
Docela příjemně se v tomto chovají pulty s USB.
-
Návštěvník
Není důvod. Spíš se s námi pak poděl jak to dopadlo, jakou zvukovku jsi použil a jaká byla latence. Třeba příjde někdo po tobě, bude hledat do zkušebny podobné řešení a přinde mu tvůj post vhod.
-
MADMAX
2 KamilV: ty jsi ale hračička - strýček google, moc pěkná animace
-A taky docela cenný odkaz, díky.
Ze zkušenosti můžu říct, že pokud nemáte mašinu s kvalitní zvukovkou, tak Vás bude latence dost štvát... (na taktu procesoru ani tak nezáleží). Mnohdy je jednodušším (a paradoxně někdy i levnějším) řešením pořízení Applu (iMac, MacBook Pro, apod..) - jde o to že systém pracuje na unixové platformě... což umožnujě využít prioritně procesor pro zvukovku a potlačit vše ostatní... (zjednodušeně) a navíc kvalitní aplikace seženete na OS X i zdarma se skvělými pluginy... což Vám v začátcích bude připadat hodně profesionální... Dá se to pak vylepšit pořízením externí zvukovy (např. Apogee, popř. i něco od Lexiconu)
Reálně se dá v ceně cca 12t. vytvořit vynikající softwarový efekťák...
Co se týká obyčejný ntb ...je téměř nemožné přes integrovanou zvukovku u ntb s windowsem dosáhnout minimální, použitelné latence... Řešením je pak také externí zvukovka... v dnešní době to je za pakatel (Lexicon alpha) a hraješ...
Dej když tak vědět, jak se ti podaří to vykutit...
Reálně se dá v ceně cca 12t. vytvořit vynikající softwarový efekťák...
Co se týká obyčejný ntb ...je téměř nemožné přes integrovanou zvukovku u ntb s windowsem dosáhnout minimální, použitelné latence... Řešením je pak také externí zvukovka... v dnešní době to je za pakatel (Lexicon alpha) a hraješ...
Dej když tak vědět, jak se ti podaří to vykutit...
-
Slim
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
2Luke: Mě by zajímalo jestli to tobě s tím Lexiconem Alphou chodí? Mám Lexicona Lambdu, a ani s nejnovějšími ovladači to nelze rozjet. Nepřehraje mi už nahrané stopy když chci dohrát další stopu. Typicky vokály do smíchaného podkladu. Stejně tak jsem nerozchodil VST plugin efekt (při použití VST host) s touto zvukovkou. Při tomto užití, začne lézt z Monitor Out šum a žádnej zvuk. Co jsem četl na zahraničních fórech, tak prý to nezvládá převodník v Lambdě. 
... běžte si hlučet jinam!
Není to spíš otázka nastavení v DAW? Tohle zvládají i ty levné USB zvukovky za dva litry...