Midas M32

Odpovědět
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
maro
Uživatel
Uživatel

Re: Midas M32

Příspěvek od maro » pát 31. led 2014 18:07:11

pořád tady zní že X32 nená v cenové kategorii konkurenci... měl někdo vedle sebe X32 a SC expresion 2 ? vím že expresion2 má méně vstupů ale pokud mi stačí tak jinak jsou za hodně stejnou cenu. Pravda je že sem tyto dva neporovnával a koupil expresin2, ani sem o X32 neuvažoval... Moje otázka tedy co je lepší? Mám si rvát vlasy že sem nekoupil X32?
Listen... and enjoy the sound

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » pát 31. led 2014 18:30:06

Nemožnosť popísať vstupy a výstupy na pulte ktorý používa vrstvy mi dnes príde ako hodne pasé. Performance myslím má kanálové displeje ale prečo by som kôli tomu mal platiť za nejakú stupidnú implementáciu DMX!

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » pát 31. led 2014 18:34:18

SC Expr. nemá oproti X32 v základu možnost 32 stopého záznamu. Pokud bych měl vybírat, taky bych bral SC.

Tady se to, ale původně točilo kolem Midasu M32 a smeklo se to k X32. S tím, že je podobný software, respektive GUI, krom uvítacího loga.

A spíš se to dostalo do roviny, kvality X32. Nakonec z toho ale vyznělo, že v podstatě jsou použitelné pulty tak od 400k vejš a ostatní pod moc ne, a je to pochopitelné, pokud jak tu zaznělo to bude připojený na PAčku za 2 mega.

V podstatě se tu srovnávají částečně jablka a hrušky. Ve finále bych řekl, že kvalita bude odstupňována cenou +- nějaké výjimky a že X32 ve své kategorii zařazení průšvihem není, ale nelze to porovnávat s Vi4 nebo SD9 a to ani nikdo nechce.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » pát 31. led 2014 20:49:05

Nevím, mně tedy přijde přemýšlení typu "nemám na to miliony, tak si koupím ten nejlevnější" jako úplně šílený úlet. Prakticky všude platí, že nejvíc za své přidané peníze dostáváte na začátku, ne na konci cenové škály. Digitální mixy nejsou ničím tak výjimečné, aby tvořily úplně jiný vztah mezi cenou a hodnotou. Nejdražší věci jsou přímo určené k tomu, aby si za část peněz majitel pořizoval pouze exkluzivitu, nic jiného.Ta část může být i velmi velká, převažující. Další cenové zvýšení přináší maloseriovost, kladného na ní naopak není prakticky nic, dostáváte cosi jako prototypy, první, druhý, třetí, ty by se v normální výrobě po testech všeho možného vyhazovaly do šrotu nebo do muzea.
Opačný konec s sebou přináší skutečně škudlení absolutně na všem, především na tom, co se musí koupit a namontovat do každého kusu.

H.M.

JirkaN

Příspěvek od JirkaN » sob 01. úno 2014 6:29:58

Tady se pořád píše o divnych politikach behringeru. Mě osobně to vůbec divné nepřijde, dělá to tak kdejaká automobilka a výrobci elektroniky. Mě osobně se ten model music group velmi líbí a myslím že je to velkej krok dopředu pro všechny její členy. Výrobu profi audio techniky považuju za úplně obyčejnou výrobu elektroniky. Něco, co znamená "víc" není audio pro stage, ale lékařská, letecká a vojenská technika. A do té nepatří ani Allen Heath, ani Midas ani ostatní. Nikdo.

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » sob 01. úno 2014 12:18:13

Asi máme každý na mysli něco jiného, mně je třeba úplně jedno, co všechno Behringer vyrábí nebo co na to píše, pokud tím nemusím obchodovat (tedy v našem případě hlavně věci pouze pro muzikanty), ale není mi jedno, jak vypadá distribuční model. Nám do telefonu i mailu doslova brečí dost malých obchůdků na menších městech, jak je náš rabat pro ně zničující a jak kvůli těm "pouhým" minus 10 ÷ 25% vůbec nemůžou s naším zbožím obchodovat, protože by umřeli hlady nebo zimou (případně obojím), ovšem z toho, co nabízí Basys firmám našeho typu (čtyři dosti velké maloobchodní prodejny v největších městech) by je asi kleplo rovnou anebo až by si to porovnali s Thomannem. To je pro mne divná obchodní politika, ne jestli někdo vyrábí taky ukulele anebo skupuje značky ve finančních problémech. Na to jsme zvyklí od Harmana už velmi dlouhé roky a třeba v tom automobilovém průmyslu mnoho desetiletí.

H.M.

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » sob 01. úno 2014 20:30:10

Myslím, že M32 vypadá hodně dobře, bude to přímá konkurence digitálů v low-end kategorii jako je Alán GLD - Qu, SC Si atd.. Prostě další kousek, který bude nutné brát v úvahu při koupi nového mixu pro okresní zvukaře. To, že někdo někomu povídal o negativních reakcích je pro mě pochopitelné. I největší odpůrce Behringeru musí uznat (když ne veřejně) alespoň v duši, že X32 se povedla, podle toho se prodává a to je pro někoho hodně hořká pilulka. Nutno dodat, X32 má spoustu variant provedení - 1U, 4U rackovou montáž, producer, compact... což je taky výhoda. A komu nevoní Behringer ten sáhne třeba právě po M32.
Nechápu proč se tu řeší tahle značka, když je údajně tak shitová? Proč už neupadla v zapomnění?... Já na tyto otázky odpověď nepotřebuji :wink: Myslím, že na světě je hodně zvukařů kteří jsou rádi, že existuje 8)

Petr V.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Petr V. » sob 01. úno 2014 21:35:55

Digitální pulty jako X32, GLD,QU, SC přesně kopírují požadavky na kvalitu v běžném životě. V té obrovské záplavě všeho možného , co na nás denně valí, nemá naprostá většina společnosti potřebu zabývat se detaily. Vytrácí se tak i schopnost srovnání. To platí i obecně.
Pokud vynechám konkurenční boj prodejců, tak existuje hodně zvukaři, kteří nechtějí a nebo nemohou dát za špičkový pult 500tis. Pro ty je tu X32, GLD,SC,QU - mají prakticky stejné funkce jako ty půlmegové pulty, dovolují jim stejný rozsah práce. Výsledek může být i lepší , lidský faktor je významný činitel. Ovšem za srovnatelných podmínek bude rozdíl slyšitelný. Ocení to možná pár lidí, ale nikdo na ten dražší pult nepřiplatí. Vítěz je předem daný. Behringer to dobře ví, proto vznikla M32 a Midas je přece legenda.
Drahé a špičkové pulty budou doménou velký monstrpodniků, kde návštěvník platí za lístek tisíce a věnuje tedy mnohem více pozornosti tomu, za co zaplatil.
Kdo už hrál v době komunismu, ví jaká byla o kvalitní věci bída a většinou se mu dnes příčí tolik slevit , když je okolo k mání tolik skvělých hraček.
Petr Vinš
tel: 721 281 678
petr@splacoustics.cz

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » sob 01. úno 2014 22:16:20

Tato značka se právě tady řeší už od prvního příspěvku právě proto, že jde o Behringer pojmenovaný Midas. My jsme všichni věděli, že hlavně kvůli tomu si Uli Midase (a nejen jeho) koupil a nejde tedy o žádné překvapení. Otázkou bylo jen to, kde se to poprvé objeví. Jako Behringer je X32 celkem slušný a cena je rozhodně ve správné relaci ke kvalitě. Jestli to platí i pro M32 si musí rozhodnout zákazníci. Já bych řekl, že to opět má dobře zkalkulováno a za jiný nápis na kapotě utrží víc, než kolik dal za celou firmu už teď, natož na dalších výrobcích. Je to prošlapaná cestička.
Hořká pilulka to asi může být hlavně pro někoho, kdo si stále myslel, že nápis MIDAS na mixu cokoli zaručuje. Už ne.

H.M.

Ještě něco - mrknul jsem na vývoj prodeje A&H, pokud by nám tak dokonalý mix něco významného bral, mělo by to tam být znát, protože většinu obratu tvoří už dost dlouho digitály. Ani ťuk, respektive 2013 je mírně pod 2012, ale hodně nad 2011, proti skoro jakémukoli průměru (celkový, tříletý, pětiletý klouzavý...) je výš asi o 10%. Uvidíme, jak tomu pomůže jiný nápis, možná už za rok.

Petr V.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Petr V. » sob 01. úno 2014 23:04:20

Ona bude pořád série skutečných Midasů , řada Pro, které budou představovat světovou špičku. Tedy pokud se mu nerozutečou konstruktéři. Stejně si Harman nechal řadu Vi. A ty pulty opravdu fungují výborně, takže "chudší" většina ,která si koupí ty nižší řady, si koupí i pocit ,že na tom jejich pultu ulpěl pel, toho špičkového know-how. Toto třeba Allen Heath nemá k dispozici. Důvod proč se digitály AH prodávají, je spíš v tom, že nahrazují víceméně dosluhující GL řady analogů, s bonusem digitálu.
Petr Vinš
petr@splacoustics.cz

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » sob 01. úno 2014 23:37:32

Podobně by se dalo mluvit i o zesilovačích Behringer EP2500 versus RMX2450, který se prodával snad za dvojnásobnou cenu. A zvuk, kvalita? ..STEJNÁ. Je to ta samá situace, a stejně spousta zákazníků byla naprosto přesvědčena, že s tímto low-end koncákem QSC mají víc, prostě značka a nějaký Behr. EP by si nikdy nekoupili.
Značka opravdu moc nezaručuje, protože u low-endu a top značky se za nápis platí.
Z pohledu zákazníka je to určitě dobře, že je víc z čeho vybírat. A nikdo nemusí mít obavy - on ten malý Midas ve skutečnosti nebude zvukově horší než konkurence v dané třídě. Po přečtení předchozího příspěvku je mi jasné, že toto není přání prodejce A&H, který pro jistotu a klid na duši před spaním ještě zkontroloval vývoj prodeje...

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » sob 01. úno 2014 23:48:53

Digitální A&H samozřejmě mají především za úkol nahradit analogové A&H a to se daří, já osobně jsem z prodejů obojího přesvědčený, že sbíráme nové zákazníky i jinde, protože jen samotnou výměnou téže značky neumím tu rychlost vysvětlit. Ono totiž trvá hodně dlouho, než takový GL, ML,WZ skutečně "doslouží" jinak než morálně. A&H patří ze známých příčin k jedněm z nejlépe servisovatelných analogových mixů vůbec. Ano, nahradit špičkové Midasy asi nebylo nikdy ani cílem, ovšem kdo si myslí, že je spíš nahradí Behringery s nápisem Midas, je bloud. A co bude za pár let, kdo na té špičce zůstane a kdo se tam objeví, o tom opravdu spolurozhoduje i to, kam půjde těch pár klíčových lidí. Už takhle vznikla XTA a KlarkTeknik se z toho nikdy úplně nevzpamatoval a spadnul nakonec taky k Ulimu a už jsem o něm nějak dlouho ani neslyšel. On ho ještě jistě vytáhne, ale troufnete si dnes někdo s jistotou říct, na čem všem ?

H.M.

Milý anonyme, vždycky mne potěší, když se pod podobné příspěvky nikdo nedokáže ani podepsat. Dodává jim to na vypovídací hodnotě asi víc, než si umíš představit. RMX i EP jsme prodávali i servisovali, v docela slušných kvantech, zřejmě na rozdíl od tebe, protože jinak bys nemohl tak hrozně plácat do větru. Že ty si určitě stále myslíš, že to všechno bouchá jedna fabrika a rozdíl je jen v panelu a ceně ? To byl populární názor asi před deseti lety, když se ty klony začaly šířit.

Petr V.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Petr V. » ned 02. úno 2014 7:49:26

Tak je snad jasné, že ta výměna GL za digitál se neděje ve chvíli, kdy z analogu je jen hromádka šrotu. Sám digitály AH zákazníkům prodávám, tak vím co je nákupu vede:
1. Počet AUX , dnes je jich i na čtyřčlennou kapelu potřeba běžně 6 - 7.
2. Dosluhující analogový párák.
3. Úspora místa a hmotnosti (s GLD může manipulovat jeden člověk, s GL2800/32 sotva dva)
4. Obecně víc možností digitálního pultu.

Co se týká zesilovačů, tak ty jsou samostatnou a dost svéráznou kapitolou. Kopii mixpultů se vyskytuje hodně málo....
Petr Vinš
petr@splacoustics.cz

Petr V.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Petr V. » ned 02. úno 2014 9:45:47

Ještě bych doplnil, že akvizice Midasu , Behringerem , je pro Midas požehnání. Uli je finančně silný a může si dovolit podporovat vývoj špičkových mixpultů, výměnou za vylepšení image a i užitné hodnoty jeho velkosériově vyráběných produktů. Nevím jak na tom Midas byl, ale třeba LabGruppen je ve velkých problémech a je otázka kdy ho kdo koupí.
Aby jsme neodbíhali od tématu, M32 je podle mého cílený jako přímý konkurent pultů jako je iLive T112, možná i SC Performer , i když tenhle hybrid s DMX mi tam moc nesedí. Čas ukáže jak to dopadne.
Petr Vinš
petr@splacoustics.cz

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » ned 02. úno 2014 11:28:06

Ten termín požehnání si musím zapamatovat, to by mne opravdu nenapadlo, že přejít od předchozího majitele k Ulimu se dá takhle nazvat. On nebyl dost finančně silný ?
Ano, asi tak za další rok uvidíme, jak se toto skutečně vyvine. Jen si dovolím připomenout, že ten přechod nastal už dost dávno a stále se jen čeká, kdy konečně "ten ostatní lowend" Uli pod vlajícími zástavami Midase a KlarkTeknik položí na lopatky...

http://www.audioprointernational.com/ne ... knik/01874

H.M.

Odpovědět

Zpět na „Midas“