Rady ke QLC+
-
- Reklama
Re: Rady k freestyleru
A jde třeba udělat jako šlo ve Freestyleru, že když máčknu na buttons, tak se zastaví program?
Tam Blaha tvrdi:
už jsem to vypátral v návodu
musíš upravit spouštěcí řetězec u zástupce, pravé tlačítko/Vlastnosti
a za qlcplus.exe dopsat -l cz_CZ
Kde si to vypatral?
Alebo ako sa presne pise ten retazec?
neak to furt pisem akosi, tak ze mi to nechce zobrat.
Dakujem.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Takto
- Přílohy
-
- Výstřižek.JPG (34.73 KiB) Zobrazeno 3300 x
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Abych to teda nějak shrnul.
Program se mi velmi líbí, ale potřeboval bych, jestli tam někde jsou submaster jako ve Freestyleru.
A taky se mi nějak nelíbí, že když máčknu tlačítko buttons a mám jiný, tak to první se neodklikne.
Ve Freestyleru se to řešilo při programování tlačítkem snap, jak tady?
A jak se dělá přepínání mezi programy,aby neběžely oba najednou.
Program se mi velmi líbí, ale potřeboval bych, jestli tam někde jsou submaster jako ve Freestyleru.
A taky se mi nějak nelíbí, že když máčknu tlačítko buttons a mám jiný, tak to první se neodklikne.
Ve Freestyleru se to řešilo při programování tlačítkem snap, jak tady?
A jak se dělá přepínání mezi programy,aby neběžely oba najednou.
-
janek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
pridaj si do virtual consoleVevoo píše:potřeboval bych, jestli tam někde jsou submaster jako ve Freestyleru.
sablu (Slider,
) a k nej prirad scenu alebo priamo DMX kanaly. LTP kanaly pravdepodobne vyskocia hned na plnu uroven.Urob si vo virtual console Solo Frame (ram,Vevoo píše:když máčknu tlačítko buttons a mám jiný, tak to první se neodklikne
) a tam ked nieco stlacis, ostatne sa odkliknu. Pripadne rychlejsia cesta je Button Matrix (matica tlacitok,
a tam vyber moznost "Solo".Neviem presne co myslis, ale pravdepodobne tak isto.Vevoo píše:A jak se dělá přepínání mezi programy,aby neběžely oba najednou.
Dalej ti doporucujem pustit Function Wizard (
) ktory ti predvyrobi nejake sceny/tlacitka.Keby si chcel riadit rychlosti roznych scen/programov, pouzi
a prirad tam funkcie ktore chces ovladat.Napr. si urob jeden na Fade In+Fade out a druhy na duration (trvanie). Pozn: Fade out sa nerata do trvania funkcie.
V nastaveniach tlacitka sa da povedat, aby sa tym tlacitkom zastavili vsetky funkcie (Stop all functions) alebo zhasli vsetky svetla (blackout).
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: Rady ke QLC+
Ještě doplním k GLP LO24, pokud by jsi to chtěl zkusit přes MIDI, tak v záložce Vstupy/Výstupy - Profil, je ve výběru Showtec Showmaster 24, což je v základu to samý.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Ja som si stiahol nainstaloval tu verziu 4.7.0 z toho Blahovho odkazu,
a aj po skuseni tej jeho rady ako zapnut CZ
Mi to akosi stale spusta v Anglictine,
Ako to vam ostatnym ide? Alebo si mam najprv nainstalovat nizsiu verziu a potom neak upgradovat na tu 4.7.0? (subor "qlcplus_cz_CZ.qm" sa mi tam nainstaloval-nakopiroval)
Dakujem.
a aj po skuseni tej jeho rady ako zapnut CZ
Mi to akosi stale spusta v Anglictine,
Ako to vam ostatnym ide? Alebo si mam najprv nainstalovat nizsiu verziu a potom neak upgradovat na tu 4.7.0? (subor "qlcplus_cz_CZ.qm" sa mi tam nainstaloval-nakopiroval)
Dakujem.
-
janek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Tomas,
nemusis instalovat novsiu verziu. Najdi si v menu ikonku QLC+, klikni pravym tlacitkom, poslat na plochu, cim si urobis odkaz na ploche.
Klikni pravym tlacitkom na tu ikonku na ploche, vyber vlastnosti, a dopis na koniec kolonky Ciel alebo ako sa to povie po slovensky toto:
medzera minus male L medzera male c male z podciarknik velke c velke z.
vysledkom by malo byt:
C:\QLC+\qlcplus.exe -l cz_CZ
ulozit, zavriet.
pokial si to instaloval do program files, tak cesta musi byt v uvodzovkach:
"C:\Program Files\QLC+\qlcplus.exe" -l cz_CZ
nemusis instalovat novsiu verziu. Najdi si v menu ikonku QLC+, klikni pravym tlacitkom, poslat na plochu, cim si urobis odkaz na ploche.
Klikni pravym tlacitkom na tu ikonku na ploche, vyber vlastnosti, a dopis na koniec kolonky Ciel alebo ako sa to povie po slovensky toto:
medzera minus male L medzera male c male z podciarknik velke c velke z.
vysledkom by malo byt:
C:\QLC+\qlcplus.exe -l cz_CZ
ulozit, zavriet.
pokial si to instaloval do program files, tak cesta musi byt v uvodzovkach:
"C:\Program Files\QLC+\qlcplus.exe" -l cz_CZ
myslim, ze som to tak upravil ale aj tak nejde cz,
tak momentalne neviem kde robym chybu, asi to zatial necham tak, ked rozmyslam v blizkej dobe zas preinstalovat NB, sice, ze by som to skusil aj na druhom NB s Vistou?
Uvidim. Dakujem.
tak momentalne neviem kde robym chybu, asi to zatial necham tak, ked rozmyslam v blizkej dobe zas preinstalovat NB, sice, ze by som to skusil aj na druhom NB s Vistou?
Uvidim. Dakujem.
A jde ještě nějak udělat, že když máčknu tlačítko buttons, přestanou jít programy? A bude fungovat jen ten button
Naposledy upravil(a) Vevoo dne pát 14. úno 2014 16:39:50, celkem upraveno 1 x.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Hele nebude to náhodou tím, že používáš SK verzi Windows.Tomáš píše:myslim, ze som to tak upravil ale aj tak nejde cz,
Uvidim. Dakujem.
Zkus vyměnit jak v názvu souboru, tak v tom příkazu všechny cz na sk (CZ na SK).
Co máš za verzi Win, já mám Ultimate a bere mě to všechny jazykové mutace. Cvičně jsem zkusil fr_FR, zkusil jsem si i přejmenovat DE verzi na SK a po zadání sk_SK mi to mluvilo německy.
Takže jestli máš nějakou verzi Home Premium, která neumí víc jazykových mutací systému, je to možná tady vázané.
Předpokládám teda, že SK je kód pro slovenskou verzi, jestli ne zkus se mrknout třeba někde do Win her, tam jsou lokalizační soubory, pod jakým kódem to tam je.
Naposledy upravil(a) blaha dne pát 14. úno 2014 16:46:24, celkem upraveno 1 x.
Asi si mal pravdu, po premenovani toho suboru a aj v tom odkaze prepisane,blaha píše:
Hele nebude to náhodou tím, že používáš SK verzi Windows.
Zkus vyměnit jak v názvu souboru, tak v tom příkazu všechny cz na sk (CZ na SK).
Mi to nabehlo v CZ.
Dakujem.
Uz len prist nato ako sa s tim robi
Ještě bych potřeboval poradit s tím, že když něco udělám na tej záložce jednoduchý pult a pak chci něco pusti v záložce virtuální pracoviště, tak se světla už nerozsvítí.
A jde během chodu upravovat zeslabení a zesílení, jako rychlost programu?
A nevím jak používat shutter bez toho, aby šahal do toho jednoduchého pultu
A jde během chodu upravovat zeslabení a zesílení, jako rychlost programu?
A nevím jak používat shutter bez toho, aby šahal do toho jednoduchého pultu
Zdravím, mám QLC+ 4.6 a ENTTEC USB PRO s firmwarem 2.3 a nedaří se mi je propojit. QLC+ jako by převodník nevidělo a světla nereagují. S obyčejným QLC to spolupracovalo jak má. Můžete mi prosím poradit?
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Co máš za systém?
Upgraduj na 4.7.
Upgraduj na 4.7.