4-kanálový minimixpult k viacerým PC
-
- Reklama
4-kanálový minimixpult k viacerým PC
Ahojte,
trošku je to otázka mimo oblasti zvukáriny, ale možno niektorí poradia.
V kancelárii sedí 5 ľudí, každý má svôj PC + je k dispozícii jedna spoločná reprosústava. Bez hudby sa nedá pracovať, takže musí byť pustená celý deň. Ten, kto prv príde do práce, tak si pustí stream zo svôjho PC. Lenže on potom okolo obeda ide domov a poobede si chce pustiť hudbu niekto iný. Aby sme nemuseli prehadzovať káble medzi jednotlivými PC, tak hľadám nejaký minimix. Kedysi sme to riešili jednoduchým jack splitterom 2:1, ale to mi prišlo ako neelegantné riešenie z elektronického hľadiska.
Hľadám teda niečo s takýmito parametrami:
- 2 až 4 stereo vstupy 3,5mm
- 1 výstup 3,5mm
- napájanie zo siete (nechcem prevádzku na baterku, lebo to má byť bezúdržbové - zahodené niekde za stolom)
- cena ideálne do 20 eur.
- nemusí mať ovládanie hlasitosti ani na vstupoch ani na výstupe
Čo som zatiaľ našiel: Behringer MX 400, čo mi takmer úplne vyhovuje až na vyššiu cenu a 6,3mm konektory.
Nemá niekto nejaký iný alternatívny tip? Konektory na kábloch by som ešte zvládol prerobiť na 6,3mm, ale naozaj sa mi nechce dávať viac ako 20 Eur za takúto primitívnu vec
Díky.
trošku je to otázka mimo oblasti zvukáriny, ale možno niektorí poradia.
V kancelárii sedí 5 ľudí, každý má svôj PC + je k dispozícii jedna spoločná reprosústava. Bez hudby sa nedá pracovať, takže musí byť pustená celý deň. Ten, kto prv príde do práce, tak si pustí stream zo svôjho PC. Lenže on potom okolo obeda ide domov a poobede si chce pustiť hudbu niekto iný. Aby sme nemuseli prehadzovať káble medzi jednotlivými PC, tak hľadám nejaký minimix. Kedysi sme to riešili jednoduchým jack splitterom 2:1, ale to mi prišlo ako neelegantné riešenie z elektronického hľadiska.
Hľadám teda niečo s takýmito parametrami:
- 2 až 4 stereo vstupy 3,5mm
- 1 výstup 3,5mm
- napájanie zo siete (nechcem prevádzku na baterku, lebo to má byť bezúdržbové - zahodené niekde za stolom)
- cena ideálne do 20 eur.
- nemusí mať ovládanie hlasitosti ani na vstupoch ani na výstupe
Čo som zatiaľ našiel: Behringer MX 400, čo mi takmer úplne vyhovuje až na vyššiu cenu a 6,3mm konektory.
Nemá niekto nejaký iný alternatívny tip? Konektory na kábloch by som ešte zvládol prerobiť na 6,3mm, ale naozaj sa mi nechce dávať viac ako 20 Eur za takúto primitívnu vec
Díky.
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Re: 4-kanálový minimixpult k viacerým PC
Jestli to dobře chápu, tak nepotřebuješ ani nic aktivního, jen dohromady paralelně spojené jackové (nebo i jakékoli jiné) samice. Jestli budou opravdu natvrdo nebo přes nějaké oddělovací odpory v řádu stovky ohmů je možná i jedno, jedinou podmínkou je, aby vzniklý útlum šel vykompenzovat nastavením výstupní úrovně zvukovek nebo citlivosti připojené aktivní bedny nebo co to tam máte. Nevím, jestli někdo takovou blbost vyrábí, ale udělat to je asi míň práce, než přeletovávat ty kabelové jacky, takže hodně štěstí s kalafunou. Krabičku taky nepotřebuješ, omotej to gafou a hoď za stůl, je to zaručeně poslední věc, která by se mohla v celé místnosti z elektriky sama od sebe rozbít.
H.M.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Něco takového:
http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=ci ... h&_sacat=0
Kabel jack CINCH není problém sehnat a na videokanál se můžeš vyprdnout.
http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=ci ... h&_sacat=0
Kabel jack CINCH není problém sehnat a na videokanál se můžeš vyprdnout.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
- TomasVv
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
To jste ajťáci? Připojit přes vzdálenou plochu na zapojený stroj a pouštět to na něm 
Dělám, co mě baví.
Ďakujem všetkým, pouvažujem nad tým. 
TomasVv: áno, sme IT a ver tomu, že ma to napadlo ako prvé, ale nonstop bežiace stroje máme len na vmware serveri a bolo by dosť hardcore riešenie ťahať jack zo servera a ešte dokonca aj premapovať do virtuálky
Našťastie som ešte zažil analógovú dobu, takže mi pájkovačka nerobí až taký veľký problém 
TomasVv: áno, sme IT a ver tomu, že ma to napadlo ako prvé, ale nonstop bežiace stroje máme len na vmware serveri a bolo by dosť hardcore riešenie ťahať jack zo servera a ešte dokonca aj premapovať do virtuálky
- TomasVv
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Nemusí běžet nonstop, prostě ten první počítač, který se zapne a ze kterého hraje hudba by se vypnul až s odchodem posledního kolegy z kanclu a na něm by byl profil pro vzdálené pouštění hudby. Mě to přijde jako jednodužší a rychlejší řešení, než nějaké bastlení splitteru, nehledě na to, že za čas strávený tou prací bys nejspíš vydělal na nějaký přehravač, schopný tahat data přes DLNA.
Ale pájení zdar
Ale pájení zdar
Dělám, co mě baví.
-
JirkaN
Ja bych to řešil nějakým malim internetovým přijímačem hned u té věže, a kašlat na pc. Anebo těmi odpory, když už ne jinak. Nedávno jsem řešil něco podobného na baru chtěli co nejlevnější internetový přijímač, dal jsem tam starší smartfon htc s winampem přes wi-fi a stalo to 00prd. už půl roku to běží skoro bez údržby. jen ten fon si nalepili na polici obojstrankou.