pomahaji si zvukari, je mezi nima rivalita?
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
-
- Reklama
- striska
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Já vím, kolik si tyhle "lidi" berou, nebojjirkaaa píše:a to ještě nevíš kolik si říká Mareš,to by tě položilo uplně
ČR: dBTechnologies.cz | SR: dB-Technologies.eu | ozvuceni.info | Harmonie 1872 Kolín
- striska
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
ČR: dBTechnologies.cz | SR: dB-Technologies.eu | ozvuceni.info | Harmonie 1872 Kolín
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Prvni radka dobry, druha radka ... kde je Gusta ? Gustooo... ! 
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, -
george_58
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Za sebe musím říct, že tady si zatím s zvukařema pomáháme. Resp. já jsem stále amatér začátečník a na úplném začátku mi moc pomohlo, když jsem dělal helfera ostatním zvukařům. Teď už mám aparát kompletní. Ten mi ale zatím většinou leží nevyužitý, neboť není co zvučit
a ostatním klukům do zelí lozit nechci. Akce které zvučím si zatím pořádám většinou sám a mám z toho prd a né koruny, ale aspoň získávám praxi
Naštěstí mě živí něco jiného a v tom drahém koníčku utápím firemní prachy 
- striska
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Já jsem takhle začínal úplně stejně:-) Zvuřina byl a stále je koníček. Dříve jsem zvučení a zejména investice do aparátu dotoval také z mé druhé činnosti (jak jsem si všiml, tak to máme podobný - zabývám se tvorbou webu, seo a vůbec reklamou na internetu) - a že to nebyly žádné malé finance. Dneska je to, řekl bych, asi tak 50/50, ale že bych se zvučením stal boháčem se vůbec v žádném případě říct nedá. Prostě koníček:-)george_58 píše:Za sebe musím říct, že tady si zatím s zvukařema pomáháme. Resp. já jsem stále amatér začátečník a na úplném začátku mi moc pomohlo, když jsem dělal helfera ostatním zvukařům. Teď už mám aparát kompletní. Ten mi ale zatím většinou leží nevyužitý, neboť není co zvučita ostatním klukům do zelí lozit nechci. Akce které zvučím si zatím pořádám většinou sám a mám z toho prd a né koruny, ale aspoň získávám praxi
Naštěstí mě živí něco jiného a v tom drahém koníčku utápím firemní prachy
-
george_58
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Už jsem se taky koukal - Internet trading.. já dělal skoro 4 roky u Seznamu MPíka a pak jsem si začal dělat své weby.striska píše:
Já jsem takhle začínal úplně stejně:-) Zvuřina byl a stále je koníček. Dříve jsem zvučení a zejména investice do aparátu dotoval také z mé druhé činnosti (jak jsem si všiml, tak to máme podobný - zabývám se tvorbou webu, seo a vůbec reklamou na internetu) - a že to nebyly žádné malé finance. Dneska je to, řekl bych, asi tak 50/50, ale že bych se zvučením stal boháčem se vůbec v žádném případě říct nedá. Prostě koníček:-)
Donekonečna ale zvukařinu dotovat nechci, byl bych rád, kdyby už z toho začalo alespoň kapat. Ještě mě čeká nákup nového mixu, páráku, nějakých mikrofonů a tím bych rád investice ukončil, už tak budu rád, když to před finančákem uhájím
- striska
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
No já už mám aparát komplet (teda aspoň pro mé potřeby a zakázky, které chci dělat). Uvažoval jsem, že si koupím ještě větší mix, ale kašlu na to. Teď jdu investovat do vozového parku:-)) Jinak se taky zaměřuju na menší akce.george_58 píše:Už jsem se taky koukal - Internet trading.. já dělal skoro 4 roky u Seznamu MPíka a pak jsem si začal dělat své weby.striska píše:
Já jsem takhle začínal úplně stejně:-) Zvuřina byl a stále je koníček. Dříve jsem zvučení a zejména investice do aparátu dotoval také z mé druhé činnosti (jak jsem si všiml, tak to máme podobný - zabývám se tvorbou webu, seo a vůbec reklamou na internetu) - a že to nebyly žádné malé finance. Dneska je to, řekl bych, asi tak 50/50, ale že bych se zvučením stal boháčem se vůbec v žádném případě říct nedá. Prostě koníček:-)
Donekonečna ale zvukařinu dotovat nechci, byl bych rád, kdyby už z toho začalo alespoň kapat. Ještě mě čeká nákup nového mixu, páráku, nějakých mikrofonů a tím bych rád investice ukončil, už tak budu rád, když to před finančákem uhájímNa ty menší akce bude aparát dostatečný a snad i jakštakš kvalitní. A větší akce dělat nechci. To radši ty peníze za riderové aparáty strčím do zboží a budu prodávat, vydělá to víc.
-
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: pomahaji si zvukari, je mezi nima rivalita?
Tak za sebe můžu říct, že ti, co opravdu umí rádi své zkušenosti předávají dalším. Naopak, ti co neumí a nemají co dát, dělají že ví všechno, že nad ně není a nic neřeknou a i neradi vidí, když se dívám jak "to dělají". Konkrétní zkušenosti samozřejmě mám, ale jmenovat nebudu, Není to podle mého přesvědčení slušné.
Řekl bych, že zvukař by se taky měl umět dohodnout s kapelou (pokud to jde) a výsledek hraní zaměřit tak, aby to dobře znělo i pro hudebníky a ne jen dle své představy. Zažil jsem i arogantní jedince, kteří si myslí že tak jak oni to dělají je to nejlepší a nepřipoustí, že by něco šlo vylepšit.
Rivalita existuje a je samozřejmě poměrně solidní. Ten, kdo se zvukem živí si do zelí samozřejmě nerad nechá šlapat. Je to konec konců podnikání jako každé jiné. Tiše závidím těm, kteří mají to štěstí, že se s "konkurencí" dobře snesou a pomáhají si navzájem.
Těmto zvukařům přeju maximum úspěchů.
Řekl bych, že zvukař by se taky měl umět dohodnout s kapelou (pokud to jde) a výsledek hraní zaměřit tak, aby to dobře znělo i pro hudebníky a ne jen dle své představy. Zažil jsem i arogantní jedince, kteří si myslí že tak jak oni to dělají je to nejlepší a nepřipoustí, že by něco šlo vylepšit.
Rivalita existuje a je samozřejmě poměrně solidní. Ten, kdo se zvukem živí si do zelí samozřejmě nerad nechá šlapat. Je to konec konců podnikání jako každé jiné. Tiše závidím těm, kteří mají to štěstí, že se s "konkurencí" dobře snesou a pomáhají si navzájem.
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...
Osobně nemám problém se s kýmkoliv o zvučení bavit a poradit. Na druhou stranu, když se mnou někdo chce vehementně probírat jemné nuance zvuku kopáku zrovna v přestávce mezi 6. a 7. kapelou druhý den festivalu - tak se nemůže divit, že mu nevěnuju dostatek pozornosti.honza637 píše:Tak za sebe můžu říct, že ti, co opravdu umí rádi své zkušenosti předávají dalším. Naopak, ti co neumí a nemají co dát, dělají že ví všechno, že nad ně není a nic neřeknou a i neradi vidí, když se dívám jak "to dělají".
Stejně to každý zvukař udělá podle svého cítění. Každý koho znám zvučí svým stylem a nemůžeš chtít aby ho najednou změnil. Nemám teď na mysli pokyny typu "u nás jsou dominantní klávesy nad kytarou" a nebo "pepu tam pusť o 50% míň než mě" - to snad akceptuje a zvládne každý. Spíš se jedná o celkové vyznění "soundu". To je taky jeden z důvodů proč si kapely vozí své zvukaře.honza637 píše:Řekl bych, že zvukař by se taky měl umět dohodnout s kapelou (pokud to jde) a výsledek hraní zaměřit tak, aby to dobře znělo i pro hudebníky a ne jen dle své představy. Zažil jsem i arogantní jedince, kteří si myslí že tak jak oni to dělají je to nejlepší a nepřipoustí, že by něco šlo vylepšit.
honza637 píše:Rivalita existuje a je samozřejmě poměrně solidní. Ten, kdo se zvukem živí si do zelí samozřejmě nerad nechá šlapat. Je to konec konců podnikání jako každé jiné. Tiše závidím těm, kteří mají to štěstí, že se s "konkurencí" dobře snesou a pomáhají si navzájem.
Každý kdo to se zvučením myslí vážně musí spolupracovat s ostatními. Určitě existují vyjímky, ale moc jich nebude. To ale neznamená, že si navzájem nekonkurují.
Zvukař bez www stránek
-
OK2MDK
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
u nás ve vlašském meziříčí a okoli teda co sem si zatám všiml když nemá čas jeden okamzte předáví kontak na jiného a tak dále vzdycky se nakonec jeden najde kdo má čas
- midnight_man
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
U nas na liptove je to bieda, vacsinou si tu kazdy hladi svoje...A zase tych co sa tu venujeme zvuku, nie je az tak moc a setci sa pozname... Iste existuje nejaka hranica po ktoru sa da vsetko
Osobne nemam problem poradit pripadne prakticky ukazat ked mi znamy zavola... No moje vedomosti su skor z internetu a od ludi ktorych osobne nepoznam
Páč toto forum je samo o sebe kniha skusenosti a teorie. No darmo vsak, lepsie je 1x Ukazat ako 100x precitat
5kW Sound/EM,Beyma,Uli,QSC,DBX/, 2kW Lights, Dáke tie otáčajúce sa hlavy, 200mW ILDA Laser(20kpps)/Kvant/, 3kW Smoke.
Je sice pravda, že jenom číst nestačí, ale buďme rádi za jakékoliv fórum. Vždy se tam najde pár jedinců, kteří dělají zvuk jako živnost i ti, kteří jsou dobří na okresní úrovni a časem se dá vysledovat z fóra, kteří to jsou. Jejich rady jsou k nezaplacení a předejdou mnoha zbytečným chybám a zbytečně vyhozeným financím za cokoliv nepoužitelného. Navíc dovedou na dobře položenou otázku dát celkem srozumitelnou odpověď i začátečníkům nebo poradí kde hledat. Pak už začátečník vyrůstá rychleji a na lepším aparátu má i lepší výsledky, víc ho to baví a může zas více investovat. Časem může být i lepší než nějaký místní "velkozvukař", který se spoléhá na svoje jméno a na to, že má v diáři pořád plno i když je jeho aparát zastaralý a mizerný a ještě k tomu jeho práce za pultem je odfláknutá.
Na Liptově to můžeš být právě ty kdo tam začne "z ničeho" a vyroste tak, že nenápadně přebere nejdříve menší akce a pak i ty větší. I kdbys dělal jen malé akce s malým aparátem, ale s kvalitním zvukem, uvidíš, že se to roznese a budou Tě volat raději, než drahou, velkou "firmu", která to na akci akorát zmrví. Držím Ti palce ať to to tak dopadne!
Teď jsem nahlédl na stránky DJ Agency, no bedny máš pro začátek celkem dobré, akorát bych doporučil časem jiné zesilovače a výhybku, hlavně dát něco silnějšího a spolehlivějšího na středovrchy, stačil by i QSC GX5, na suby by bylo minimum QSC RMX1850HD v můstku. Vytáhneš pak z těch beden o něco víc a bude to i provozně spolehlivější.
Na Liptově to můžeš být právě ty kdo tam začne "z ničeho" a vyroste tak, že nenápadně přebere nejdříve menší akce a pak i ty větší. I kdbys dělal jen malé akce s malým aparátem, ale s kvalitním zvukem, uvidíš, že se to roznese a budou Tě volat raději, než drahou, velkou "firmu", která to na akci akorát zmrví. Držím Ti palce ať to to tak dopadne!
Teď jsem nahlédl na stránky DJ Agency, no bedny máš pro začátek celkem dobré, akorát bych doporučil časem jiné zesilovače a výhybku, hlavně dát něco silnějšího a spolehlivějšího na středovrchy, stačil by i QSC GX5, na suby by bylo minimum QSC RMX1850HD v můstku. Vytáhneš pak z těch beden o něco víc a bude to i provozně spolehlivější.
Jsem zmatkař, někdy. No a?
- midnight_man
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Diky
Snazim sa robit to co viem, najlepsie ako to viem a v ramci financii aj naefektivnejsie. U nas vacsina ludi co hrava...vacsinou su to starsi ludia ktory uzivaju veci znacky Mison, Tesla, Trix..atd...zastaralu techniku...a viac menej nejaky ten stereotyp..."a veď to stačí". No s tou konkurenciou je to tazko ked 3 km odomna sidli firma King Light And Sound. king.sk Mozno niekdo pozna. Jedina vyhoda je ze oni neberu akcie na okoli, pretoze si ich nikdo nemoze dovolit. Zvuku Zdar!
//Ako som spominal, je to o peniazoch, som plateny mozno 2-3 tisic za akciu....Za LaserShow na orave som sice dostal 5000, bola to supa akcia...no co ked som 3000sk musel dat za pozicanie techniky, aby som tam nevyzeral ako magor
, no mam 4 skelety basakov 2 su osadene original 15LF a v dalsich 2 je Rh sound, uz setrim na dalsie 2 kappy, nutne potrebujem vymenit ten soundking na vrchy, hra dobre ale predsalen to nemoze stacit tym Emkam. to Dcko na spodky co mam, sice to vykonovo staci..no cakam kedy mi to pri tej 2 Ohm zatazi povie ahoj.
//Rozmyslam nad Drive rack PA da sa kupit kludne za 10.000sk, a je v tom viac menej vsetko co potrebujem.
//Ako som spominal, je to o peniazoch, som plateny mozno 2-3 tisic za akciu....Za LaserShow na orave som sice dostal 5000, bola to supa akcia...no co ked som 3000sk musel dat za pozicanie techniky, aby som tam nevyzeral ako magor
//Rozmyslam nad Drive rack PA da sa kupit kludne za 10.000sk, a je v tom viac menej vsetko co potrebujem.
5kW Sound/EM,Beyma,Uli,QSC,DBX/, 2kW Lights, Dáke tie otáčajúce sa hlavy, 200mW ILDA Laser(20kpps)/Kvant/, 3kW Smoke.