Karaoke show před bednami - jak na zpětnou vazbu?
-
- Reklama
-
NikolasOrfeo
- Nováček fóra

Karaoke show před bednami - jak na zpětnou vazbu?
Zdravím server zvukarina.cz,
Nedávno jsem začal pořádat karaoke party. Mám k dispozici na ozvučení 2x opera 712dx od DB, 1x Sub 15d od DB o celkovém výkonu 2.2kW. Na zpěv mám mikrofony bezdrátové od AKG WMS mini duo SR 40. DJ má stanoviště většinou v rohu místnosti hned před ním jsou reproboxy a před ním se na parketě zpívá (tudíž zpívá se před reproboxy ve vzdáleností 3-6m). Logicky mi to občas hází nepříjemnou zpětnou vazbu. Potřebuji se tohoto problému zbavit, aby mi to nepískalo několikrát za večer. Jak na to? Dá se to nějak omezit?
Děkuji za rady!
N.O.
Nedávno jsem začal pořádat karaoke party. Mám k dispozici na ozvučení 2x opera 712dx od DB, 1x Sub 15d od DB o celkovém výkonu 2.2kW. Na zpěv mám mikrofony bezdrátové od AKG WMS mini duo SR 40. DJ má stanoviště většinou v rohu místnosti hned před ním jsou reproboxy a před ním se na parketě zpívá (tudíž zpívá se před reproboxy ve vzdáleností 3-6m). Logicky mi to občas hází nepříjemnou zpětnou vazbu. Potřebuji se tohoto problému zbavit, aby mi to nepískalo několikrát za večer. Jak na to? Dá se to nějak omezit?
Děkuji za rady!
N.O.
Re: Karaoke show před bednami - jak na zpětnou vazbu?
Hm, 2 bezdráty za 5.000 Kč, to je 2.500 na 1 mikrofon a 1 přijímač. Bohužel, za takové peníze nemůže být ani jedno moc kvalitní. Bude to chtít hlavně lepší mikrofon. Pokud na něj nejsou peníze, tak raději drátový.
Pokud jsou reprobedny dost od sebe a zpěvák mezi něma, mohla by dobře obstát superkardioda (předpokládám, že stojí čelem k PA).
Pokud je zpěvák skutečně poblíž osy reproboxu, asi raději kardioda. Ale chce to zkusit, mikrofon před PA je vždy nestandardní a ošemetná situace.
Pak samozřejmě ověřené klasiky, EQ masteru, vyřezání problematických pásem.
Samozřejmě by byla cesta i kvalitnější reprobox, ale to asi finančně nebude mít smysl...
Pokud jsou reprobedny dost od sebe a zpěvák mezi něma, mohla by dobře obstát superkardioda (předpokládám, že stojí čelem k PA).
Pokud je zpěvák skutečně poblíž osy reproboxu, asi raději kardioda. Ale chce to zkusit, mikrofon před PA je vždy nestandardní a ošemetná situace.
Pak samozřejmě ověřené klasiky, EQ masteru, vyřezání problematických pásem.
Samozřejmě by byla cesta i kvalitnější reprobox, ale to asi finančně nebude mít smysl...
Re: Karaoke show před bednami - jak na zpětnou vazbu?
Možná bych doporučil přímo věcičky, ZV automaticky omezující, např. Sabine FBX, občas se to dá někde v inzerci sehnat zalevno, předpokládám, že to nestárne.
Jinak samozřejmě viz Kamil V.
Jinak samozřejmě viz Kamil V.