Zvučení školního divadelního představení a koncertu

Otázky a odpovědi z LIVE PRAXE - co, jak a proč dělat atd. (otázky na techniku směřujte do sekce Zvuková technika)
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
Lupiino
Uživatel
Uživatel

Re: Zvučení školního divadelního představení a koncertu

Příspěvek od Lupiino » čtv 05. pro 2013 14:48:13

Madmax má naprostou pravdu, nicméně je to pohled trochu z druhé strany....

SE ELECTRONICS sE X1 - jo, ten nemá chybu... Na tuhle značku jsem zapomněl. Mohu doporučit. Taky budu pořizovat - měl jsem ho zapůjčený a přesvědčil mne, že za to stojí!
Shure typ PG je trošku slabší, souhlas.

Han Tra

Příspěvek od Han Tra » ned 09. bře 2014 19:02:23

Ahoj Jirko! Vím z vlastní zkušenosti, že nejhorší noční můrou zvukaře jsou kuňkající dětičky a nebo divadelníci, kteří neumějí mluvit nahlas. Osobně takovýhle problém řeším decentralizovaným způsobem ozvučení. Vezmu několik slabších beden a postavím je podél sedadel, zhruba od třetiny sálu dál. Dopředu nedám nic, protože první třetina sálu ty vystupující slyší live a tak můžu pokrýt zvukem jen ten zbytek. Nemusí to být moc nahlas, zhruba ve stejné síle, jako mají řady vpředu, bedny jsou daleko od mikrofonů a nevazbí. Nějaké zpoždění zvuku neprofesionálně neřeším, protože lidem vadí víc, když neslyší a nerozumí, než když jim ten zvuk přijde z boku, ale je dokonale slyšet každé nadechnutí. Viděl jsem v různých kostelích, že si věřící udělali podobný ozvučovací systém, kde ke každé lavici dali malý repráček, který pokryl slovem Božím pouze posluchače na té lavici. Jednou jsem tam musel zvučit také nějaké dětičky (vánoční pásmo s písněmi a recitací). Sice jsem tam natahal velké bedny, ale nakonec jsem se připojil na tenhle systém prťavých reprobeden, uřezal basy a do velkých beden pustil jenom lehce klávesy, aby tam ten bas trochu byl. Z hlediska barvy zvuku to byl docela běs (všichni víme jak hrají bedýnky k PC), taky s hlasitostí jsem se nemohl nijak rozmáchnout, ale na konci chodili rodiče a chválili, že už tam bylo nějakých zvukařů, ale teď konečně byly ty jejich děti dobře slyšet a bylo jim rozumět každé slovo. Od té doby platím za velkého zvukaře a nesmím chybět na žádné akci :D. Omlouvám se profesionálním kolegům, že tady popisuji takový amatérismus, ale důležitý je výsledek a tím je spokojenost posluchačů.

kanjec
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kanjec » úte 11. bře 2014 17:01:31

Chlapi, ke skupinovému odsuzování bych byl velmi skeptický. Samson dělá spoustu zajímavých věcí, které se dají bez problémů používat - C05, CM10B, CM20P jsou dle mých zkušeností dobré za cenu, za kterou se konkurenční značky opravdu nechytnou. Chápu, koupil jsme i Q7 a to byla fakt minela.

K tomu zadání, nikdo nezmínil dvě věci - porty a delay zone. Pokud by ti divadelníci dostaly bezdrátové porty, bude vyřešeno. Music Data (Rental Pro) půjčují za velmi pěkné peníze. Co se týče zvuku v kostele, osvědčila se mi zpožděnka v půlce kostela, absolutně jsem se tak byl schopen zbavit vazby a i vpředu se dá hlasitost udržet v hladině, která je pro všechny akceptovatelná.
Ondřej Hornig
home - http://www.ohornig.cz/

PPSSound
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od PPSSound » pát 14. bře 2014 10:51:29

Lupiino píše:Vždycky jsem si říkal, že mikrofony od Behringera jsou ze "značkových" mikrofonů jedny z nejhorších. Pak se ale objevil Samson..... :D

Nedoporučuji nic od této firmy. Je to děs. Možná bych opravdu za ty mikrofony trošku připlatil a koupil SHURE, nebo AUDIX, nebo.... ale hlavně ne SAMSON prosím....

Zas tak kriticky bych ke znacce SAMSON nebyl, pouzivam mic SAMSON Q8 a jsou o neco lepsi nez SM 58, odolnejsi i vuci FDB a dle poslechu me prijdou vice projasnene, ovsem nejsou vhodne na HC,DM a ten styl, kde se do mic řve, jinak na zpev jsou dobre,ale je to vec nazoru, zkusil jsem, porovnal a rikam to...

MADMAX

Příspěvek od MADMAX » pát 14. bře 2014 11:38:41

2 PPSSound: ale vypadá to, že zbytek světa s Tebou nesouhlasí anebo k tomuto poznání ještě nedospěl... :wink: , tatím jsou 58 furt legenda a nějakej Samson Q8 nikdo nezná - to je bohužel taky hledisko, které je třeba brát v úvahu. Ostatně mikrofon, který "je dobrý jen někdy" bude vždycky méně "úspěšný" než mikrofon, který " je dobrý skoro vždycky" - i na hardcore nebo metal, to je přece taky zpěv, ne?

PPSSound
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od PPSSound » pát 14. bře 2014 16:04:15

To ano, taky netvrdim, ze 58 neni legenda, urcite je, mam ty i ty, jen volim dle stylu, na zpevaka, co umi s mic pracovat, je to parada, na klidnejsi muziku, na tvrdsi styl davam LEGENDARY SHURE SM 58,ja jsem nic proti nim nikdy nenapsal,jen jsem na ty Q8 dostal tip, vyzkousel, porovnal - pri stejnych korekcich, na jednoho umelce a slysel jsem, proto mohu volit mezi tim ci onim....ale kazdy to vnima trochu jinak, ale rozdil tam je, rekl bych k lepsimu....jen nekoho muze privest do mdlob ten napis SAMSON, neco jako ULI, ale SAMSON neni ULI

Odpovědět

Zpět na „Zvučíme live a věci okolo“