Aparatura pro dvě kytary + basu + bicí?
-
- Reklama
Re: Aparatura pro dvě kytary + basu + bicí?
Dalším možným řešením, i když trochu těžším, by mohla být 3P aktivka s DSP a precizně vyFIRovaná, což přeci jen nenabízí úplně každý (i když se řady rozrůstají):
http://www.electrovoice.com/product.php?id=2594
http://www.electrovoice.com/product.php?id=2594
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Nemůžu od toho najít cenu, vlastně nemůžu najít nikde nic (krom stránek výrobce), už se to prodává ? Podobné bedny hrají obvykle dobře, má to v sortimentu snad každá větší firma, ale třeba 60x40°se mi zdá pro běžné zvučení v menších prostorech s jedním párem beden jako zbytečně úzké a pak je tady ta poměrně nešikovná kombinace vysoké váhy, vysoké bedny a nutnosti dávat na stojan (pokud to nepůjde na podium nebo suby). Navíc to asi nepůjde zrovna snadno naklánět, na rozdíl od menších a lehčích satelitů.
H.M.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz
-
Tonysss
Pánové nepřeháníte to někdy s tím doporučováním toho velblouda na komára? Pokud jsem správně četl tak je požadavek na ozvučení pro max. 100 lidí. Nejedná se o ozvučeni metalu a extrémní plandání nohavic. Ani se na to nebude zvučit Krucipusk.
Kolikrát se nestačím divit jak se to přeháni! Sestava 2x Rcf422 + 2x Sub705 tak se sprehledem i se slevou vleze do 80tis a bude to hrát opravdu dostatečně. Neřkuli kurevsky dobře
RCF je stale už dlouhé roky to nejlepší (cena/výkon) co lze v aktivu zakoupit.
Podle mého by to zvládli i 710tky. Momentálně za nezkutečnou cenu!
Kolikrát se nestačím divit jak se to přeháni! Sestava 2x Rcf422 + 2x Sub705 tak se sprehledem i se slevou vleze do 80tis a bude to hrát opravdu dostatečně. Neřkuli kurevsky dobře
RCF je stale už dlouhé roky to nejlepší (cena/výkon) co lze v aktivu zakoupit.
Podle mého by to zvládli i 710tky. Momentálně za nezkutečnou cenu!
-
Tonysss
A pokud jste opravdu jenom "plesovka" tak s přehledem vám bude stačit 2x RCF 710 + pro začátek jeden kousek Sub705 a pokud si odskoušíte že vám jeden kus nestčí (o čemž pochybuju) tak si přikoupíte druhý.
Občas pujčuji Sub702 kamarádovi který hraje plesovku na větší akce.Malé akce 50-80lidí hraje jenom s Art310.
My jako bigbítová zábavovka jsme si na malé akce vždy bohatě vystačily z Art410+Sub702. Do těch 100lidí s tím jde uhrát.
Na větší akce si najímáme zvukaře s aparátem.
Občas pujčuji Sub702 kamarádovi který hraje plesovku na větší akce.Malé akce 50-80lidí hraje jenom s Art310.
My jako bigbítová zábavovka jsme si na malé akce vždy bohatě vystačily z Art410+Sub702. Do těch 100lidí s tím jde uhrát.
Na větší akce si najímáme zvukaře s aparátem.
2 Hubert - v prodeji bude odhadem během měsíce až dvou (nevím přesně po jakém veletrhu...), cena je myslím o něco vyšší, než u QSC KW153 (tuším o 10-20%).
2 Tonysssss - po pravdě docela souhlasím, že se to leckdy (=skoro pořád) docela přehání, protože přeci "fyzický prožitek je součástí zážitku, musíš mít dostatečnou dynamickou rezervu, aby byl zvuk kvalitní nebo že čím výkonnější máš aparát, tím tišeji můžeš hrát". Takže se člověk už pomalu bojí navrhovat něco menšího (a to jsem s těmi třípásmy myslím ještě docela konzervativní)...
2 Tonysssss - po pravdě docela souhlasím, že se to leckdy (=skoro pořád) docela přehání, protože přeci "fyzický prožitek je součástí zážitku, musíš mít dostatečnou dynamickou rezervu, aby byl zvuk kvalitní nebo že čím výkonnější máš aparát, tím tišeji můžeš hrát". Takže se člověk už pomalu bojí navrhovat něco menšího (a to jsem s těmi třípásmy myslím ještě docela konzervativní)...
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Není žádná ostrá hranice, která by rozdělovala co ještě rozhodně nestačí od toho, co zaručeně stačí, už vzhledem k té logaritmické závislosti ucha je dvakrát silnější aparát mnohem blíže (a poloviční taky), než by člověk, který to bude posuzovat například podle zkušenosti jako 500W vrtačku s příklepem/1kW vrtací kladivo s SDS/2kW bourací kladivo s SDS max, mohl očekávat. Žádné z těchto řešení (ani EV) není v moc velké vzdálenosti od toho pomyslného "středu", je to pár dB sem a tam a to je na každém knoflíku v aparátu jen malý kousek rozsahu jeho pohybu. Tento knoflík má někdo v ruce a ten určuje, jestli bude muzika mít o 3 nebo 6dB větší dynamiku a také menší zkreslení anebo bude o totéž víc řvát (někdy je to nutné, protože prostě dostanete takový kšeft, třeba ozvučit nějaké závody, i kdyby jen hasičské). Pokud to dovoluje rozpočet, tak jsem za silnější aparát, ubrat pod jeho meze jde, přidat přes ně nikoli.
H.M.
Připomínám, že už v dotazu je sestava 2x15+1" + 2x18", opravdu není obvyklé tazateli tuto jeho laťku výrazně snižovat. Já jsem doporučil 2x12+1,4" + 1x18".
H.M.
Připomínám, že už v dotazu je sestava 2x15+1" + 2x18", opravdu není obvyklé tazateli tuto jeho laťku výrazně snižovat. Já jsem doporučil 2x12+1,4" + 1x18".
Prodance, http://www.prodance.cz
- Pavel Sedlák
- Uživatel

Taky mně svrběla ruka - chtěl jsem navrhnout HD1531, ale když si vzpomenu, co jsme se naposilovali, když se s nima jezdilo...
Ale hrajou moc pěkně a v menším prostoru by plesovce mohly hrát slušně i bez subů
Ale hrajou moc pěkně a v menším prostoru by plesovce mohly hrát slušně i bez subů
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Nie som nejaký odborník na aparatúry , ale nemôžem už naozaj nereagovať na niektorých " majstrov sveta " ohľadom " odborných " názorov na aktívnu zostavu Yamaha DSR. Ten aparát hrá naozaj veľmi dobre a nikto ma nepresvedčí o opaku.
Počul som a hral som už na veľa aktívnych zostáv, ale na potreby pre zabavovú- plesovú kapelu je to absolútne špičková aparatúra. Nechcem tu porovnávať RCF vs Yamaha a pod. , ale nechápem čo stále vedie podaktorych o tejto sérii DSR písať skoro ako o nepočúvateľnom šrote! Yamaha DSR 115-112 plus sub118 je pre takéto účely kapely čo sa týka plesov, svadieb, zábav a pod. veľmi dobrá voľba.
Niekedy si na miesto čítania takýchto príspevkov je lepšie ten aparát vypočuť ( či už ide o RCF alebo Yamaha ) Nie som predávajúci obchodník so značkou Yamaha ani žiadny dealer ktorý musí tuto značku všade obhajovať , ani odborník na aktívne zostavy , ale som muzikant ktorý už prešiel všetkým možným čo sa aparátu týka a garantujem Vám, že túto zostavu série Yamaha DSR tak skoro v kapele nevymeníme !!! Maximálna spokojnosť čo sa týka kvality zvuku !!!
Počul som a hral som už na veľa aktívnych zostáv, ale na potreby pre zabavovú- plesovú kapelu je to absolútne špičková aparatúra. Nechcem tu porovnávať RCF vs Yamaha a pod. , ale nechápem čo stále vedie podaktorych o tejto sérii DSR písať skoro ako o nepočúvateľnom šrote! Yamaha DSR 115-112 plus sub118 je pre takéto účely kapely čo sa týka plesov, svadieb, zábav a pod. veľmi dobrá voľba.
Niekedy si na miesto čítania takýchto príspevkov je lepšie ten aparát vypočuť ( či už ide o RCF alebo Yamaha ) Nie som predávajúci obchodník so značkou Yamaha ani žiadny dealer ktorý musí tuto značku všade obhajovať , ani odborník na aktívne zostavy , ale som muzikant ktorý už prešiel všetkým možným čo sa aparátu týka a garantujem Vám, že túto zostavu série Yamaha DSR tak skoro v kapele nevymeníme !!! Maximálna spokojnosť čo sa týka kvality zvuku !!!
On tě hlavně nikdo o ničem přesvědčovat nebude. Musíš se smířit s tím, že přednes bedny není co do kvality měřitelný - samozřejmě určité parametry měřitelné jsou, ale jejich vnímání je subjektivní.
To, že se ty Yamahy na spodcích zahuhlávají a kolem 2 kHz jsou trochu prázdnější, je relativně objektivní fakt. Fakt, který se někomu může líbit a může to dělat ten pro něj "pravý zvuk".
Podobně většina RCF má na nižších středech malý hrb, který je zase sympatický mně - a už nemusí být tobě.
To, že se ty Yamahy na spodcích zahuhlávají a kolem 2 kHz jsou trochu prázdnější, je relativně objektivní fakt. Fakt, který se někomu může líbit a může to dělat ten pro něj "pravý zvuk".
Podobně většina RCF má na nižších středech malý hrb, který je zase sympatický mně - a už nemusí být tobě.
-
MADMAX
Dobře, Giome, to je Tvůj názor. Já si dovolím šťouravou otázku: s čím jsi to srovnával? Jakou máš referenci? Měl jsi vůbec někdy možnost slyšet podobně velký aparát, který ale stál několikanásobek ceny těch Yamah? A nedej bože - měl jsi snad možnost slyšet ty aparáty hrát VEDLE SEBE, tak aby sis mohl pustit tentýž signál do jednoho a do druhého? Pak by možná Tvé nadšení opadlo a zbylo by pravdivé konstatování, že to hraje celkem slušně s ohledem na to, kolik to stojí.
No nemôžem brať do úvahy aparát niekoľko násobne drahší , pretože to je pre bežnú zabavovú kapelu nerentabilný luxus! Bola tu hodená úvaha o kúpi aparátu v cenovej hladine ako je približne tá Yamaha DSR. Ak som to teda správne pochopil. Ak si majú chalani neobmedzený rozpočet , tak to je samozrejme diskusia o niečom inom. Ale aby som nehovoril len tak do vetra, tak mal som možnosť a stále ešte mám porovnať tieto Yamahy napríklad s podobnou zostavou RCF 722A , HK Audio Elias PX a Elektro Voice ELX112 všetko zostavy spolu so subf. Je to približne rovnaká cenová kategória a všetky zostavy ešte vlastníme, takže testovali sme to niekoľko krát a v rôznych podmienkach. Kulturáky, menšie - väčšie sály a samozrejme aj vonku na menších pódiách pre cca 100- 500 ľudí. Naozaj nechcem robiť zo seba majstra sveta v zvučení , ale muzikantské ucho jednoducho nepustí, že najlepšie obstáli tie Yamahy Dsr115 + Dsr118. Nehovorím že tie ostatné zostavy sú zlé, to božechráň, ale tie Yamahy sú neporovnateľne čistejšie, jasnejšie a basy krásne mäkšie! Hrám v živej kapele kde sme klasická zostava : bicie, gitara, basa, klávesy a zvučime do toho všetko to znamená aj komplet bicie.
Keď hráme menšiu akciu, tak stačia úplne v pohode len tie Dsr115 a nádherne utiahnu basy aj bez subf.
Celou touto debatou nechcem haniť žiadne iné aparáty ani ospevovať Yamahy DSR, len už mi proste vadia na tomto fóre tie blbére reči o tom ako sú Yamahy Dsr shitové bedne!!! Aj ja by som si vedel predstaviť ďaleko drahšie a kvalitnejšie bedne s poriadnymi procesormi, ale pre využitie väčšiny muzikantov a za peniaze ktoré sa v našich končinách za muziku zarábajú je to naozaj veľmi kvalitný aparát , ktorý dokážete nie len vy muzikanti ale hlavne poslucháči počúvať celý večer. Je to samozrejme môj názor a nemusí sa stotožňovať s názormi iných.
Keď hráme menšiu akciu, tak stačia úplne v pohode len tie Dsr115 a nádherne utiahnu basy aj bez subf.
Celou touto debatou nechcem haniť žiadne iné aparáty ani ospevovať Yamahy DSR, len už mi proste vadia na tomto fóre tie blbére reči o tom ako sú Yamahy Dsr shitové bedne!!! Aj ja by som si vedel predstaviť ďaleko drahšie a kvalitnejšie bedne s poriadnymi procesormi, ale pre využitie väčšiny muzikantov a za peniaze ktoré sa v našich končinách za muziku zarábajú je to naozaj veľmi kvalitný aparát , ktorý dokážete nie len vy muzikanti ale hlavne poslucháči počúvať celý večer. Je to samozrejme môj názor a nemusí sa stotožňovať s názormi iných.
-
MADMAX
V tomhle se asi neshodneme - tedy v otázce, co je "luxus" a co ne. Já bych kupříkladu na zábavu pro 500 lidí už rozhodně jel s A-Classovým stackem na stranu (kompakt 1" + 6.5" + 15", vše na zvukovodech, a k tomu dva 18" suby), jinak bych se bál, že to neuhraju. A osobně mi po těch letech, kdy jsem se těšil, až si konečně budu moct dovolit slušný cajk, už přijde divné, když někdo vyleze z auta za x-set tisíc a vyloží bedýnky za pár desítek...
. Pokud budu uvažovat o rentabilitě, tak se rozhodně víc vyplatí koupit projektor, plátno, dvě kamery a střižnu a jezdit VIPky, protože návratnost je asi tak 10x rychlejší než u jakéhokoli zvuku.
Jak už kdosi na nějakém fóru napsal: "pokud definujeme profesionální zařízení jako takové, kterým se dají vydělávat peníze, pak jednoznačně vítězí Behringer"

Jak už kdosi na nějakém fóru napsal: "pokud definujeme profesionální zařízení jako takové, kterým se dají vydělávat peníze, pak jednoznačně vítězí Behringer"
Cena tých nových 3-pásmových electrovoice je 1500 dollarov za kus. Čo vy na to?Nejak podozrivo málo nie?
http://www.proaudiosuperstore.com/elect ... x-35p.html
http://www.proaudiosuperstore.com/elect ... x-35p.html
-
Návštěvník
"EV" Kurňa 40kg .... to už není pro mě
Jaksi jsem po létech s 10kg plasťákama zlenivěl...
-
MADMAX
10kg plasťáky? Aparát začíná od 8ks KUDO na stranu...