Fantomový napaječ
-
- Reklama
Fantomový napaječ
Zdravím,
potřeboval bych koupit fantomový napaječ na kondenzátorový mikrofon (Sennheiser E865), abych mohl mikrofon připojit k PC zvukovce. Nejde mi o závratnou kvalitu, je to jen na domácí použití, trénik práce s mikrofonem apod. Z toho vyplývá, že by to mělo být co nejlevnější (v rámci přijatelné kvality).
Našel jsem třeba tohle. Je to odpovídající? Budu rád za každou radu.
http://www.muzikant.cz/prislusenstvi-39 ... -14756.php
Díky moc.
potřeboval bych koupit fantomový napaječ na kondenzátorový mikrofon (Sennheiser E865), abych mohl mikrofon připojit k PC zvukovce. Nejde mi o závratnou kvalitu, je to jen na domácí použití, trénik práce s mikrofonem apod. Z toho vyplývá, že by to mělo být co nejlevnější (v rámci přijatelné kvality).
Našel jsem třeba tohle. Je to odpovídající? Budu rád za každou radu.
http://www.muzikant.cz/prislusenstvi-39 ... -14756.php
Díky moc.
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Behringer taky dela neco podobneho, jmenuje se to PS400 . Jinak pokud je dostatecne vyhlazeny ss napeti z adapteru tak na tom IMHO moc neni co zkazit (a pokud to dava plnej phantom 48V a ne jen treba jen 30V).
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, Zdravím,
tak jsem koupil PS400 a mám následující problém. Tento napaječ má přepínač 12-48V. Mému mikrofonu je to jedno, tak jsem zkusil zapojit to na 12V. A k mé nelibosti krabička značně bručí. Na 48V je to OK. Takže se chci zeptat, kde by mohl být problém. Zkoušel jsem to připojit nesymetricky do PC a bručí, takže jsem to zkusil nesymetricky i symetricky k mixpultu a bručí taky.
díky za rady.
tak jsem koupil PS400 a mám následující problém. Tento napaječ má přepínač 12-48V. Mému mikrofonu je to jedno, tak jsem zkusil zapojit to na 12V. A k mé nelibosti krabička značně bručí. Na 48V je to OK. Takže se chci zeptat, kde by mohl být problém. Zkoušel jsem to připojit nesymetricky do PC a bručí, takže jsem to zkusil nesymetricky i symetricky k mixpultu a bručí taky.
díky za rady.
-
janek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Nie som elektrikar ani som to neotvaral, ale tipol by som, ze 12V pusta napriamo a 48V cez trafo, cim oddeli adapter od zvysku sveta. Skus zaradit medzi toto a mix dibox/nejake trafko ci to pomoze...
Ak si odvazny, mozes skusit vyviest 12V z PC zdroja, a usetrit jeden adapter. Aj ked netusim ako to dopadne so sumom.
Ak si odvazny, mozes skusit vyviest 12V z PC zdroja, a usetrit jeden adapter. Aj ked netusim ako to dopadne so sumom.
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Mmmno a nemuzes to proste provozovat na 48V ? Zrejme to tvemu mikrofonu neni zase az tak jedno ... 
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, - safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
... proc se tak chova, spis bych rek ze se tak chova mikrofon ... zkousel jsi ho pres neco jinyho napajet 12ti volty ? Ta krabicka nema za ukol nez davat vyhlazenejch 12V ... tam tezko hledat chybu (ostatne muzes premerit jestli je dava).johny_r píše:Samozřejmě můžu a provozuju. Netvrdím, že je ta krabička pro mě nepoužitelná. Spíš mě zajímá, proč se chová tak, jak se chová. Mikrofon má ve specifikacích 12-52V, takže by to jedno být mělo. Předpokládám, že na mikrofonu to asi moc záviset nebude.
Jinak ano, zpravidla mikrofony pri nizsim napajeni maji horsi parametry co se zkresleni a sumu tyce. Nicmene e865 je elektret takze tomu tech 12V fakt musi stacit (zadny naroky na polarizavi, vlastne jen napajis predzesilovac).
Ale ... jestli to na 48V jede ok a krabka v poradku tech 48V dava tak bych to taky asi neresil ...
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, - safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Hmm a kdyz to zatizis jinym mikrofonem ? To schvalne vyzkousim ...
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, -
Michal
Re: Fantomový napaječ
Ahojte vespolek. Mám dotázek a nechci kvůli tomu zakládat nové téma. Když mix má centrální zapínání fantom power pro všechny vstupy, já to zapnu kvůli dvěma kondenzátorovým mikrofonům, tak co se stane normálnímu dynamickému mikrofonu když je připojený přes symetrický kabel? Neshoří tak náhodou? Rád bych i zdůvodnění proč jo, nebo proč ne. Děkuju pánové.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Normálnímu slušnýmu mikrofonu by to nic udělat nemělo, ale stalo se mi u ručky Dexon, že tam mi v příjmači odešly 2 tranzistory, mikrofon sice fungoval, ale po vypnutí vysílače se to rozbručelo jak kráva a když jsem zapnul Phantom na mixu tak to mělo na tom bezdrátu útlum tak 40-50dB, tzn. mikrofon šel, ale ukrutně potichu. Výrobce Dexonu mi pak řekl, že to není zařízení uzpůsobené na přítomnost Phantomu na XLR konektoru. Nicméně stalo se jednou a předtím s Phanotmem nebo bez ty mikráky jely. No vyměnil jsem ty dva tranďáky (něco typu KC238) a bylo opraveno
.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Jako nic by se stát opravdu nemělo, ale prý se údajně lehce změní barva zvuku (u toho dynamického micu), vím tohle od kamaráda který má studio. Právě taky řeším koupi nějaké krabičky, protože fantom potřebuju jen na jeden kondenzátor na OH u bicích
http://www.rsound.cz ...zvuk pro vaši akci