Aky bezdrotovy mic pre ozvucovaciu firmu?
-
- Reklama
-
matuš
Aky bezdrotovy mic pre ozvucovaciu firmu?
Aky bezdrotovy mic pre ozvucovaciu firmu? hovorene slovo, moderovanie, pripadne na spev do 500 eur. Co hovorite na znacku sennheiser?
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: Aky bezdrotovy mic pre ozvucovaciu firmu?
Sennheiser je OK. Navíc je asi i nejrozšířenější v bezdrátové technice vůbec.
Těch 500€ (14tis. Kč) je ale tak trochu mezi, bavíme se o AKG, Sennheiser, EV a podobné kategorii.
Cca do 5k jsou mikrofony na mluvené slovo nepřeladitelné s výkonem do 8-10mW podle výrobce.
Od 5 do 10k jsou mikrofony na mluvené slovo přeladitelné s výkonem 10mW.
Pak je díra a od 14 do dejme tomu 18k jsou mikrofony na mluvené slovo a zpěv, přeladitelné s výkonem 30-50mW opět podle výrobce.
Nad 20k jsou mikrofony s přidanými funkcemi na příjmačích, jako skenování pásma (Sennheiser).
Nad 30k pak digitální profi sady.
V dané ceně máš možnost koupit buď Sennheisera do 10k z druhé skupiny, nebo tu začíná AKG WMS470 + D5 ze skupiny třetí. Na Sennheisera by jsi musel asi 3k ještě přihodit.
Pokud by jsi chtěl jen moderování a mluvené slovo (pochopitelně podle tipu dělaných akcí), počítal s příjmačem u pódia, pak vyhoví v současné době v akci za 5k AKG WMS45, patřící do druhé skupiny. (Pro VIP bych to celé ale o třídu posunul vejš.
Pro investici těch 500€ bych pak zvážil AKG WMS470, ty maj i vyšší výkon (50mW) oproti ostatním (30-40mW) v této cenové kategorii.
Těch 500€ (14tis. Kč) je ale tak trochu mezi, bavíme se o AKG, Sennheiser, EV a podobné kategorii.
Cca do 5k jsou mikrofony na mluvené slovo nepřeladitelné s výkonem do 8-10mW podle výrobce.
Od 5 do 10k jsou mikrofony na mluvené slovo přeladitelné s výkonem 10mW.
Pak je díra a od 14 do dejme tomu 18k jsou mikrofony na mluvené slovo a zpěv, přeladitelné s výkonem 30-50mW opět podle výrobce.
Nad 20k jsou mikrofony s přidanými funkcemi na příjmačích, jako skenování pásma (Sennheiser).
Nad 30k pak digitální profi sady.
V dané ceně máš možnost koupit buď Sennheisera do 10k z druhé skupiny, nebo tu začíná AKG WMS470 + D5 ze skupiny třetí. Na Sennheisera by jsi musel asi 3k ještě přihodit.
Pokud by jsi chtěl jen moderování a mluvené slovo (pochopitelně podle tipu dělaných akcí), počítal s příjmačem u pódia, pak vyhoví v současné době v akci za 5k AKG WMS45, patřící do druhé skupiny. (Pro VIP bych to celé ale o třídu posunul vejš.
Pro investici těch 500€ bych pak zvážil AKG WMS470, ty maj i vyšší výkon (50mW) oproti ostatním (30-40mW) v této cenové kategorii.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
-
MADMAX
AKG bych se vyhnul, fakt se to nedá se Sennheisery srovnávat. Ani s tou levnější řadou X.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Můžeš to trochu rozepsat, proč, jaké řady mezi sebou.
Já mám třeba s AKG WMS450+D5 vcelku pozitivní zkušenosti. Jen je teď už nemůžu používat, jednu mám v zakázaným pásmu a druhou mám sice správně, ale jen 10mW verzi (to jsem nepodchytil
) a začala mi v tom pásmu vysílat televize a ruší mi ji to.
V plánu je výměna střev z WMS470 (je to kompatibilní), ale teď mám stopku na finance
.
Já mám třeba s AKG WMS450+D5 vcelku pozitivní zkušenosti. Jen je teď už nemůžu používat, jednu mám v zakázaným pásmu a druhou mám sice správně, ale jen 10mW verzi (to jsem nepodchytil
V plánu je výměna střev z WMS470 (je to kompatibilní), ale teď mám stopku na finance
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
-
matus416
a tohle : http://mikrofony.heureka.cz/sennheiser-ew135/ alebbo neco podobniho ako hodnotite oproti AKG WMS 470
-
Návštěvník
Keď sennheiser G2, G3 stratí pilot t.j. vysielač odíde z dosahu alebo sa vypne, často sa stáva, že sa na výstupe objaví strašný šum (rušenie) niečo podobné sa mi NIKDY! nestalo so Shure, AKG.
- kanjec
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Já tu všude lobbuju za Mipro. Funguje perfektně, moc nestojí.
Viz třeba http://imusicdata.cz/mipro-vocal-set-pr ... ratovy-set, cena se tam dá vyjednat aspoň o 10% nižší. Jen pozor na frekvence, koupit mezi 460-690MHz, ne výše.
Viz třeba http://imusicdata.cz/mipro-vocal-set-pr ... ratovy-set, cena se tam dá vyjednat aspoň o 10% nižší. Jen pozor na frekvence, koupit mezi 460-690MHz, ne výše.
Ondřej Hornig
home - http://www.ohornig.cz/
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
No já to teda u AKG zažil, ale u nějaký sady předchůdce WMS MINI, tzn. tý nejlevnější, mělo to jen 3 možný frekvence přepínané přepínačem a pokud se mic. vypnul tak to šumělo, musel se pořešit squeltch, pak to bylo OK, prostě to nezamutovalo příjmač.
EDIT: Frekvence potvrzuji, jen upravuji 470-694MHz. A ještě si ohlídat TV vysílače a kanály a počítat, že jeden TV kanál zabírá 8MHz.
EDIT2: Ty frekvence platěj pro CZ, na Slovensku si to musíš pozjišťovat a to jak frekvence, tak výkony, někde to tu je i na fóru a tuším, že to tam je horší než u nás.
EDIT: Frekvence potvrzuji, jen upravuji 470-694MHz. A ještě si ohlídat TV vysílače a kanály a počítat, že jeden TV kanál zabírá 8MHz.
EDIT2: Ty frekvence platěj pro CZ, na Slovensku si to musíš pozjišťovat a to jak frekvence, tak výkony, někde to tu je i na fóru a tuším, že to tam je horší než u nás.
-
matus416
- kanjec
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Nízký vysílací výkon: 10mW HF power
S tím pásmem máte někdo zkušenost? 1G8 1785 - 1800 MHz - přijde mi velmi úzké...
S tím pásmem máte někdo zkušenost? 1G8 1785 - 1800 MHz - přijde mi velmi úzké...
Ondřej Hornig
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Nevím jak tyto frekvence choděj (1,8GHz), ale obecně čím vyšší frekvence, tím horší průchod přes překážky, takže lidi mezi už můžou vadit.
A navíc má to jen 10mW, tohle bych asi vytěsnil.
A navíc má to jen 10mW, tohle bych asi vytěsnil.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
8mW
-
MADMAX
2 návštěvník:
A co takhle si nastavit správně úroveň SQUELCH? To není žádná vada mikrofonu, ale jenom špatné uživatelské nastavení... k tomu "najetí šumu" by samozřejmě docházelo u všech systémů, proto mají bezdrátové sady všech výrobců zabudovánu bránu, která má nastavitelný práh. Jenomže u některých systémů je tento práh nastaven fixně, tudíž o té funkci uživatel nemusí vůbec vědět, někde jde jen přepínat a u opravdu dobrých sad jako jsou evolutiony od sennheiseru jde téměř plynule nastavit (tuším, že po 5 dB skocích?)
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Ano, je potřeba nastavit vyšší úroveň, on to myslím návod píše nějak divně, že se snad začíná od nejmenší, jenže pak to právě občas udělá to hromobití, docela jsme kolem toho zmatkovali (na podiu bylo několik NB, nějaké projekce a ještě bezdráty a náhodně to dělalo bordel do beden, od té doby, co jsme to změnili, tak několik let bez problému. Sennheiser je podle mne taková sázka na jistotu, i to Xsw ještě funguje i když už provedení je trochu hračkové. AKG má menší spotřebu baterek (kdysi se tady o to vedl spor, tak jsem si to nedávno ověřil), ale to bylo jediné plus.
H.M.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz