Aký mix kúpiť na nahr. 16 stop do PC ?
-
- Reklama
Aký mix kúpiť na nahr. 16 stop do PC ?
Zdravím všechny ! nevím jak to napsat v skratce
mám mix PHONIC 18 FW MK II , FW nefunguje a koukám po niečom inom , docela ma zaujal Phonic 24 FW , no ale po trocha hladania na nete som zistil , že o nahrávacích mašinách moc neviem a ešte menej o rozhraniach ADAT , S/PDIF , I/O , som hlavne muzikant a potrebujem prísť zapnúť a nahrávať , to mi Phonic docela splňal , samo po nejakom nastavení korekcií , nahrávam hlavne gitary , najradšej stereo na dva RODE NT 2 A , basa z aparátu z linky , bicie 7 X mic , klávesy stereo z linky , + 2 x spevy
no a otázka na znalých , akú mašinku , alebo riešenie by ste mi doporučili aby som mohol nahrávať aspoň nezávislých 14-16 stop , tieto ADAT , S/PDIF , I/O , to dokážu s kartou v PC ? aké rozhranie si zvoliť aby to bolo stabilné a zvukovo počúvatelné ? rozpočet mám 700 E , PHONIC HB 24 FW možem kúpit za 630 E , stojí to za to ho kúpit ? alebo je lepšie riešenie ?
píšem možno trocha zmatene , ale dúfam , že sa časom utrasem , mám už svoje roky
dík
edit: pls a napr. Yamaha 01V96 dokáže nahrat nezávisle stopy ?
mám mix PHONIC 18 FW MK II , FW nefunguje a koukám po niečom inom , docela ma zaujal Phonic 24 FW , no ale po trocha hladania na nete som zistil , že o nahrávacích mašinách moc neviem a ešte menej o rozhraniach ADAT , S/PDIF , I/O , som hlavne muzikant a potrebujem prísť zapnúť a nahrávať , to mi Phonic docela splňal , samo po nejakom nastavení korekcií , nahrávam hlavne gitary , najradšej stereo na dva RODE NT 2 A , basa z aparátu z linky , bicie 7 X mic , klávesy stereo z linky , + 2 x spevy
no a otázka na znalých , akú mašinku , alebo riešenie by ste mi doporučili aby som mohol nahrávať aspoň nezávislých 14-16 stop , tieto ADAT , S/PDIF , I/O , to dokážu s kartou v PC ? aké rozhranie si zvoliť aby to bolo stabilné a zvukovo počúvatelné ? rozpočet mám 700 E , PHONIC HB 24 FW možem kúpit za 630 E , stojí to za to ho kúpit ? alebo je lepšie riešenie ?
píšem možno trocha zmatene , ale dúfam , že sa časom utrasem , mám už svoje roky
edit: pls a napr. Yamaha 01V96 dokáže nahrat nezávisle stopy ?
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: Aký mix kúpiť na nahr. 16 stop do PC ?
Tam bude limitující ten rozpočet 700€ (cca 20tis. CZK).
01V96 to umí (myslím), musíš do ní dát kartu a do počítače nějakou další která to převede.
Pokud máš PC, FW rozhraní neva, pokud by jsi chtěl do notebooku, je to už trochu problém, protože dnešní noťasy už FW moc nemají a ten co mají ne vždy funguje správně, takže to řeší přídavná karta do ExpressCard slotu, ale ten už dnes většina NB taky nemá. Tady je pak lepší USB, a aby to nebylo jednoduchý, tak některý zvukovky mají i problém s USB 3, naštěstí minimálně jedno USB2 je na většině NB.
S Phonikem máš už své zkušenosti (jeden dotaz, předpokládám že FW fungovalo a z ničeho nic odešlo na stejném železe), a 2x do stejné řeky ...
Těch řešení v cenové kategorii moc není, pokud neva FW rozhraní, nebo PC jako takové, je to trochu volnější. Teď je otázka jestli potřebuješ jen nahrávat s nějakým základním mixem, nebo i živě míchat a zvučit.
V prvním případě by ti mohla stačit nějaká zvukovka třeba v kombinaci s AD převodníkem (pro 16 kanálů), tam by jsi se možná mohl vejít.
Pokud potřebuješ i živě zvučit, pak asi nejblíž bude nějakej Presonus.
01V96 to umí (myslím), musíš do ní dát kartu a do počítače nějakou další která to převede.
Pokud máš PC, FW rozhraní neva, pokud by jsi chtěl do notebooku, je to už trochu problém, protože dnešní noťasy už FW moc nemají a ten co mají ne vždy funguje správně, takže to řeší přídavná karta do ExpressCard slotu, ale ten už dnes většina NB taky nemá. Tady je pak lepší USB, a aby to nebylo jednoduchý, tak některý zvukovky mají i problém s USB 3, naštěstí minimálně jedno USB2 je na většině NB.
S Phonikem máš už své zkušenosti (jeden dotaz, předpokládám že FW fungovalo a z ničeho nic odešlo na stejném železe), a 2x do stejné řeky ...
Těch řešení v cenové kategorii moc není, pokud neva FW rozhraní, nebo PC jako takové, je to trochu volnější. Teď je otázka jestli potřebuješ jen nahrávat s nějakým základním mixem, nebo i živě míchat a zvučit.
V prvním případě by ti mohla stačit nějaká zvukovka třeba v kombinaci s AD převodníkem (pro 16 kanálů), tam by jsi se možná mohl vejít.
Pokud potřebuješ i živě zvučit, pak asi nejblíž bude nějakej Presonus.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
dík za odpoveď , Phonic sme pokazily my , cvičíme v garáži a niekedy sa to dosť rozbehne v žúr
bol obliaty pivom , stalo sa to už asi 4 krát , ale vždy som to rozobral , umyl a šlapal , teraz po rozobratí sa asi mojou vinou dotkla dióda v zdroji kostry a asi sa tam niečo odpálilo . Dávam ho do opravy .Živě už nezvučíme ani nehráme , notebook nepoužívame ani nemáme , iba PC . PC by som si chcel nové poskladať k tomu novému nahrávadlu s Firewire kartou Texas I . Ten Phonic mal tú výhodu , že som mohol ručne na šavli na ňom nastaviť vstupný signál a v softe som videl stopu ktorú nahrávam . No a tému som začal preto , že som sa chcel znalých zeptat , či v tejto cene okolo 700 E , je nejaký mix , ktorý mi nahrá nezávisle 14 stop má FW a nejaké iné vstupy ADAT a iné . Proste vychytávky o ktorých ani netuším a pritom sú bežné . Zvukovku nechcem , musel by som všetko riešiť softom . Nebránim sa ani bazaru . Digitální mixpult Yamaha 01V96 s rozšiřující kartou MY16-AT http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=8 ... =25&order= , neviem či sa to zobrazí aj bez prihlásenia . Doplatil by som nejakých 400 E a mal by som vymakaný pult , len či je tak vymakaný jak si myslím
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
A k tomu zvukovku s 2xADAT vstupem do PC, takže zvukovce se nevyhneš.
Hodně zvukovek má i nastavení vstupní regulace hlasitosti.
Pult jak jsem psal, Presonus, možná AH QU-16, Behringer X32 mini, z analogu Mackie Onyx s FW kartou.
Yamahu nemám moc rád (osobní pocit).
Hodně zvukovek má i nastavení vstupní regulace hlasitosti.
Pult jak jsem psal, Presonus, možná AH QU-16, Behringer X32 mini, z analogu Mackie Onyx s FW kartou.
Yamahu nemám moc rád (osobní pocit).
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
uf kluci díky , asi zostanem u toho Phonicu 24 , no ale ešte pokukám , edit : no tak som najnovšie našiel toto http://www.audiotek.cz/product-47151-be ... yx-ufx1604 to by mi asi vyhovovalo najviac a tá cena je velmi dobrá
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Tam ale nezapojíš najednou to co jsi nahoře vyjmenoval.
A pokud by ti stačil ten Behringer, tak bych vzal toto:
http://www.audiotek.cz/product-51036-pr ... ive-16-0-2
A pokud by ti stačil ten Behringer, tak bych vzal toto:
http://www.audiotek.cz/product-51036-pr ... ive-16-0-2
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
tak som nakonec objednal Behringer UFX 16/04 ,mám potvrdené ,že umí 16 stop do PC ,som zvedavý potom poreferujem a dík moc chlapci za ochotu poradiť 
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Nevím jestli jsi udělal dobře, koupit analogový pult s 8mi mic. vstupy skoro za 20k, místo toho aby jsi 6k přidal a koupil pult s až 12mic. vstupy digitální. Spíš asi ne, alespoň já bych to neudělal.
kúpil som tento B-stock , takže som išiel ešte o 50 E dolu , velké + pre mňa je , že má rekordér na USB , to nemá žiadny iný pult , myslím
zdravím všechny , pls vie mi niekto poradit ohladne Tascam-u DM 24 ? mal som predtým aj Roland VS 880 EX , to bola pre mna super mašinka , bohužel som ju musel prodat , je to podobné zariadenie ? samo že DM 24 v spojení s PC , mal by som to statívne v místnosti , bez prenášania , len na nahrávaní kapely , sú tam nejaké elementátní mínusy pre ktoré to nekúpit ? možem ho koupit za dobrou cenu aj s vysvetlením , s FIREWIRE kartou , priamo od majitele , Behringer som nakoniec nekúpil , pls poradte chcem hlavne prísť , zapnout , hrát a nahrávat nápady , ktoré potom nacvičíme s kapelou a nahráme na trebárs tento DM 24 , určite viem , že to neni sranda s tým robiť , treba sa to naučit , ale splní to ten účel ? pre ilustráciu , sme starí vyhraní muzikanti , takže nápad - pesničku spracujeme trebárs za hodinku-dve , no a potom by sme to nahrali , vo volnom čase po hraní a pri pivku by sme to mixli , tak jak vieme
s touto mašinkou by sme spravili dobré demo , ktoré by nám nahral a mixol , človek čo s tým vie fakt robit ? teda terajší majitel , vybavenie : mikro na bicie T.bone DC 4000 , 2X Rode NT2A , Rode M2 , gitar aparát : Marshall JVM 410 , basa :Fender Bassman 400 , bicie Ludwig , činelky Zildian TXT Titanum , donahrávky sól cez gitarový procesor , v miestnosti -garáži , mám robené paravány s ktorými ked som nahrával neboli skoro žiadne preposluchy , akusticky je amatérsky upravená , nobasil od 5 do 10 cm a v rohoch pasce z nobasilu 40 cm trojúhelníky , zvuk neni zlý , dik za odpovede ,
tak som sa na všetky haraburdy vykašlal a idem koupit ten Presonus 16.0.2
to splňa všetko , no teším sa jak kuře na sopel , pls nebude to moc obmedzujúce tie mikráky T.bone DC 4000 , nejsou to úplne chrápy k takémuto mixu ? zná je nekdo ?
Než tendle Presonus, to už bych volil raději zvukovku s ADAT a SAC.
A Phonic Summit se ti nelibi? Z toho se da taky nahravat.
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
zajtra idem pre Presonus a fakt ma oslovil asi najviac , ja som ho chcel hned ale nemal som tolko prachov , a iba si myslím , teda moj teoretický názor , že preampy a celkovo kvalita Phonic-ku sa nechytá na PRESONUS
a dík moc všetkým za rady , no možno budem mat ešte nejaké otázky
a dík moc všetkým za rady , no možno budem mat ešte nejaké otázky