Nazvučení haly

Otázky a odpovědi z LIVE PRAXE - co, jak a proč dělat atd. (otázky na techniku směřujte do sekce Zvuková technika)
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Re: Nazvučení haly

Příspěvek od Zdeněk Prodance » úte 04. bře 2014 14:19:08

Jenže ani digitální mix ani DSP nebudou přece sloužit jen ochotníkům, to by se nevyplatil vůbec žádný aparát, najmě ty mikrofony - se špatnými by to takhle nešlo vůbec, já jsem byl po rozsvícení překvapený, že to ještě bylo lze tímto způsobem odzvučit, ta ratejna a celá její dispozice je prostě strašná, mohli by tam rovnou natáčet nějaký postkatastrofický film ze vzpoury ve vězení na Marsu a herci mluvící na sebe a ne na mikrofony, navíc občas za kulisami, tomu asi nepřidali...
Proto říkám, že na občas bych si spíš krabičku (nebo rack) vypůjčil a na furt počítal s tím, že delay bude v něčem, co si stejně časem pořídím.

H.M.

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » úte 04. bře 2014 14:23:09

Pak je ještě v budoucnu možným řešením koupě zesilovače s vestavěným DSP pro vykrývací bedny, ať už ULIho iNuke, nebo třeba jetý Crown XTI.

Jeté DSP, jako jsou starší EV DX38, Rane RPM26v, apod. se dají sehnat kolem 6k, Behringer DCX možná ještě levněji, DBX PA, PX bych asi vyloučil minimálně pokud by byly v cenovce těch 6k což se pohybují, možná by posloužil i LEM, ale opět v ceně kolem toho DCX. Na druhé straně se pak dají pořídit lepší DSP typu Rane RPM-26z, DBX 260, DC One, atd. už kolem 12k.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

sledge
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od sledge » úte 04. bře 2014 14:43:54

To je nápad (ani mě to netrklo) - kdyby byly pasivní bedny, tak za 7400,- s daní máme aktuálně NU3000DSP - má jak EQ, tak delay. Max Delay je 300 ms, s krokem 50 us. Otázka zda by byly k dispozici pasivky. Zvukově je NU celkem v pohodě, mírně syčivější sykavky a slabší výšky oproti AB zesům, ale všeobecně bych s tím zvukově neměl problém.

Jinými slovy je to relativně levná záležitost a ne zrovna úplně blbá, do 8 Ohm to dá cca 300 W rms
http://www.kreatek.cz/behringer/nu3000dsp.html
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)

dj.para
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od dj.para » čtv 06. bře 2014 14:20:37

Tak jsem nakonec objednal:
http://www.thomann.de/cz/the_tracks_dl_ ... _stock.htm
snad to do soboty přijde ;)

Ještě jedna otázka jak dlouhý může být cca kabelová propojka XLR BEDNA-MIX??

jinak ještě pro zajímavost přikládám fotky (mobil):
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

KamilV
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od KamilV » čtv 06. bře 2014 15:25:05

Pochybuju.

Pokud je vstup na bedne a výstup na mixu symetrický, jako že asi na 99 % ano, tak se vzdálenosti neboj. Do nějakých 100 m to bude v pohodě určitě, na větší vzdálenosti by se asi nějaký útlum mohl začít projevovat (místní teoretikové doupřesní), ale tak velkou vzdálenost asi nepotřebuješ, ne?

dj.para
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od dj.para » čtv 06. bře 2014 16:06:42

Jo to bude stačit, díky moc :wink:

vitek_cz
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od vitek_cz » čtv 06. bře 2014 22:28:54

Na co jsou tam ty bile zvrasnene latky? Dekorace? Snad ne akustika.. (: Jinak sal pekny. Dal bych tam 8x rcf310 a bylo by to fajn. (:

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » pát 07. bře 2014 0:39:17

Hrůza toho sálu je aspoň pro mne neuvěřitelná - to opravdu někdo navrhl, postavil, zaplatil a nenapíchli ho místní na vidle ? Je to akorát zprzněná tělocvična, nesmyslná okna různých tvarů a velikostí a ochozy jak pro stráže bych ještě pominul, ale proč proboha nenesou střechu obvodové zdi, ale musí tam být kousek před nimi to kvantum ocelových sloupů ? Hadry překážející ve výhledu a dělající dojem hodně velkého prádla (s akustikou ovšem minimum) jdou odstranit, ale proč ten mimořádně ošklivý přiznaný krov a kulaté okno, parodující katedrálu ? Vím že to sem nepatří a že s tím nic nenaděláš, ale skutečně to překračuje všechny běžné hranice nevkusu a nepraktičnosti současně, na to se nedá nereagovat.

H.M.

dj.para
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od dj.para » úte 11. bře 2014 0:09:27

Zdravím tak je po vystoupení, Delay přišel. Nastavovali jsem to s kolegou asi dvě hodiny. Dopadlo to podle mě vcelku dobře, jen mě zapoměli herci zapnout dva ze tří portů :evil: , ještě že tam byly předky ;). Jinak ANO ty závěsy v sále jsou pro lepší akustiku (alespoň něco) a dokonce to i trochu pomáhá. Bohužel jsem je ale nevyužil, ubírali další místa k sezení. Bylo tam odhadem 500-550 lidí. Pokud bude možné, dám link. :wink:

kanjec
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kanjec » úte 11. bře 2014 17:28:54

Já osobně bych nezačínal v prodejně hudebnin, ale v textilce. Hromada saténu, řasit a věšet, sál nejprve po krajích vytlumit a až potom bych řešil zesilovače, bedny a ostatní hudební věci.
Ondřej Hornig
home - http://www.ohornig.cz/

Cajs
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Cajs » úte 11. bře 2014 23:04:52

A co na takovou úpravu řeknou hasiči??

dj.para
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od dj.para » stř 26. bře 2014 22:59:58

Tonysss

Příspěvek od Tonysss » pon 31. bře 2014 21:09:43

A nebylo tech mikrofonu pred podiem trochu moc?
http://ochotnici-sardice.rajce.idnes.cz ... 8097UP.jpg

Vypadá to že je tam naskládáno co dům dal...nevypadá to zrovna nejlíp ,ale hlavně že to nějak uspokojivě fungovalo.
Já osobně to dávám více nenápadněji , 2 nebo 3 malé mikrofony CM3 dávám skoro na hranu pódia.

Zběžně jsem mrknul na ten záznam z MDŽ a největší problém jsou a budou pořád kuňkajíci herci otáčející se při mluvení zády a bokem k publiku..vytrémovaní dospělí jsou mnohdy horší ja děti :-)

A v první řadě koukám Šardice ,tak to mám k tobě za kopcem...

Tonysss

Příspěvek od Tonysss » pon 31. bře 2014 22:01:51

teď se dívám na ČT Art na nějakou divadelní hru ,Bartoška s Heřmánkem. A zvuk pro ČT je snímaný tak že dole pod pódiem před první řadou ve tmě sedí dva maníci ,každý má v ruce shotgun na uších sluchátka a míří na herce kteří zrovna mluví..

dj.para
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od dj.para » úte 01. dub 2014 14:13:57

Tonysss píše:A nebylo tech mikrofonu pred podiem trochu moc?
http://ochotnici-sardice.rajce.idnes.cz ... 8097UP.jpg

Vypadá to že je tam naskládáno co dům dal...nevypadá to zrovna nejlíp ,ale hlavně že to nějak uspokojivě fungovalo.
Já osobně to dávám více nenápadněji , 2 nebo 3 malé mikrofony CM3 dávám skoro na hranu pódia.

Zběžně jsem mrknul na ten záznam z MDŽ a největší problém jsou a budou pořád kuňkajíci herci otáčející se při mluvení zády a bokem k publiku..vytrémovaní dospělí jsou mnohdy horší ja děti :-)

A v první řadě koukám Šardice ,tak to mám k tobě za kopcem...
Jo s těmi mikrofony souhlasím. Dříve jsem zavěšoval „pušky“ nad jeviště zepředu, bohužel se tam projevovalo rušení z regulace reflektorů a také to bylo celkem pracné. A další dva přední kondíky na podporu, abych chytl alespoň něco, když se „herec“ zapomene a nestoupne si tam kam má. A ty dva studiové na krajích jsou zvlášť pro kamery.
S těmi kuňkajícími dospělými máš bohužel taky pravdu, na zkouškách to celkem jde ale ta tréma udělá své…
A ty jsi odkud?
:)

Odpovědět

Zpět na „Zvučíme live a věci okolo“