Rozdíly v mixech
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
-
- Reklama
Rozdíly v mixech
Dva mixy, http://www.kreatek.cz/dynacord/cms-600-3.html a http://www.behringer.com/EN/Products/X1222USB.aspx
Úplně odlišná značka, co se týče kvality, ale dost podobná výbava.
27 tisíc rozdíl???
Kde ty prachy jsou? Je to celé "jen" za kvalitu zvuku a spolehlivost? Nebo jsem něco přehlédl? A kdo využije mix se 6ti mikrofonními vstupy za 33k?
Neleze mi to do palice...
Petr
Úplně odlišná značka, co se týče kvality, ale dost podobná výbava.
27 tisíc rozdíl???
Kde ty prachy jsou? Je to celé "jen" za kvalitu zvuku a spolehlivost? Nebo jsem něco přehlédl? A kdo využije mix se 6ti mikrofonními vstupy za 33k?
Neleze mi to do palice...
Petr
Re: Rozdíly v mixech
Platíš za to, že v Číně sedí Němec nad pracovníkem kontroly a mlátí ho baseballkou do hlavy, pokud pustí šmejd. A to, co neprojde OTK si prodají Číňani na svém trhu se slevou. Je pravděpodobné, že jsou v tom i lepší kondenzátory apod., takže životnost nebude přesně dva roky, ale víc.
Edit: ostatně, taky bych si radši koupil Mercedes, než Škodu, nemít holou řiť
Edit: ostatně, taky bych si radši koupil Mercedes, než Škodu, nemít holou řiť
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
I kdyby snad nebyly rozdíly v HW (a ony určitě jsou), tak tu cenu klidně může udělat rozdílná efektovka (uvádím jako jednu z možností, Behringer jsem neslyšel, Dynacord tuším v trochu jiné verzi).
Je to jakoby ses ptal, proč pluginy od Waves stojí takovej balík, když to všechno má i free alternativy...
Je to jakoby ses ptal, proč pluginy od Waves stojí takovej balík, když to všechno má i free alternativy...
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Navíc zrovna tady, nevím jak CMS, ale Powermaty se dělají v Německu.
Já teda bych si pult od Dynacordu nekoupil, ale z jiných důvodů než zvukových a kvalitativních.
Na druhou stranu, nikdy jsem neslyšel, že by měl někdo s pulty od něj problém, a to pár majitelů znám osobně, dokonce jeden jezdí ještě s první verzí Powermate 600.
Já teda bych si pult od Dynacordu nekoupil, ale z jiných důvodů než zvukových a kvalitativních.
Na druhou stranu, nikdy jsem neslyšel, že by měl někdo s pulty od něj problém, a to pár majitelů znám osobně, dokonce jeden jezdí ještě s první verzí Powermate 600.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Draug:
Hele nezapomeň, že v ceně produktu není jenom hromada součástek. Efektová jednotka je úplně o něčem jiném (snad 8x větší DPS), zpracování je také o něco lepší, i když Behringer se celkem zlepšil. U Dynacordu, který mimochodem vyráběl i Midas Venice, je v ceně i všechen servis, kvalitní součástky (Fadery APLS, kvalitní tlačítka), podpora a práce všech lidí, kteří se na tom podíleli. Když se ti v záruce porouchá, tak po domluvě přijede UPSka a pult vyzvedne, po opravě dodá zpět (cca za týden a půl). To taky není zadarmo....
A předpokládám, že ty taky nepracuješ za odměnu číňana ve fabrice...
Hele nezapomeň, že v ceně produktu není jenom hromada součástek. Efektová jednotka je úplně o něčem jiném (snad 8x větší DPS), zpracování je také o něco lepší, i když Behringer se celkem zlepšil. U Dynacordu, který mimochodem vyráběl i Midas Venice, je v ceně i všechen servis, kvalitní součástky (Fadery APLS, kvalitní tlačítka), podpora a práce všech lidí, kteří se na tom podíleli. Když se ti v záruce porouchá, tak po domluvě přijede UPSka a pult vyzvedne, po opravě dodá zpět (cca za týden a půl). To taky není zadarmo....
A předpokládám, že ty taky nepracuješ za odměnu číňana ve fabrice...
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)
Toto všechno jsem si domyslel, ale vyrazilo mi dech, že to podtrženo sečteno udělá takový balík... a že se takto malý pult provedený takto kvalitně prodá. Z mého pohledu je to, jakoby někdo nosil po bytě diamanty vykládané papuče, i když bydlí sám a nikoho si tam nevodí... Jinými slovy - jakou akci chcete s takovýmto pultem dělat, aby jste využili tu kvalitu, a jak často, abyste potřebovali perfektní servis...
Pravdou je, že i ty diamantové papuče se dají sehnat, dnes prostě náš zákazník, náš pán...
Pravdou je, že i ty diamantové papuče se dají sehnat, dnes prostě náš zákazník, náš pán...
Vždycky je toho trochu víc. Představ si třeba takový motherboard od PC. Na konci je ke koupení klidně i kolem 1000 Kč se všemi maržemi po cestě (i když nijak závratnými). Je to přitom hodně pokročilá technologie výroby, nabušená součástkama atd. Kdyby se toho udělala série jenom 1000 ks (což samo o sobě není tak málo), tak by ceny byla dosti astronomická a přitom by šlo fyzicky o naprosto identický pokus. Ne jen srovnatelný, ale IDENTICKÝ.
Ona ta cena není jen za součástky, plošňák a hardware. Stejně jako cena knihy není cenou papíru a barvy, cena obrazu není cenou barev a cena vyřezávaného křesla není cenou dřeva, které volně roste v lese....
Mě osobně se ty pulty líbí, ale cena je taková, jaká je. Na druhou stranu člověk nekupuje Dynacord proto, aby jej za 2 roky pustil do světa....
Ona ta cena není jen za součástky, plošňák a hardware. Stejně jako cena knihy není cenou papíru a barvy, cena obrazu není cenou barev a cena vyřezávaného křesla není cenou dřeva, které volně roste v lese....
Mě osobně se ty pulty líbí, ale cena je taková, jaká je. Na druhou stranu člověk nekupuje Dynacord proto, aby jej za 2 roky pustil do světa....
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz