Poraďte repro na tábor, provoz na baterie

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
Draug
Uživatel
Uživatel

Poraďte repro na tábor, provoz na baterie

Příspěvek od Draug » úte 03. čer 2014 14:28:00

Zdravím,
potřebuji poradit pro kamaráda. Potřebuje nějaký audiosystém na dětský tábor.

1) musí mít v sobě baterii, tábor nemá elektriku, hlavní důvod proč se na mě obrátil bylo, že doteď používali nějaký kazeťák či co napájený obyč baterkama, což je štve - jinými slovy, pohodlné ovládání důležité.
2) není třeba extra výkon, aby to slušně uhrálo asi 10x10m pro děcka, snad i dobře, že to nebude rušit zvěř v lese
3) jen na hudbu, asi nějaký podkres/doprovod/pseudominidiskotéka

Kdyby mohli najet do areálu prostoru tábora autem, jako že nemůžou, stačil by jim zvuk z auta (pro představu síly a srozumitelnosti)

http://www.behringer.com/EN/Products/MPA40BT.aspx

Uvedené repro mi přišlo pro tento účel ideální, pokud víte o nějakém jiném systému, prosím, poraďte.

Hlavní problém, proč mu to rovnou nekoupím ale píšu sem je ten, že se mi nepodařilo nalézt bednu v žádném českém e-shopu. Doopravdy nikde není? A nabízí české e-shopy něco podobného? (klidně i slabšího)

Díky moc, Petr

janek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Poraďte repro na tábor, provoz na baterie

Příspěvek od janek » úte 03. čer 2014 16:09:01

Myslim ze maly system (RCF310, maly mix a prehravac) by mohla utiahnut nejaky cas aj mala UPSka (~600-800VA).
Ak mate nejaku poruke, nabite a vyskusajte kolko vydrzi hrat.

tu je ukazkovy graf kolko to moze vydrzat:

http://powerquality.eaton.com/EL800USBI ... 4ADFFA3422

soundcraft efx8 < 35W, rcf 310a 400W vykon, cize cca 50W prikon + nieco prehravac povedzme 100W,
tato UPS by dala cca 30 minut hrania (odhad, nikdy som to nemeral).

Andy1985
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Andy1985 » úte 03. čer 2014 18:18:54

Neuvažoval si nad solárnym panelom? Síce s nimi nemám žiadne skúsenosti, ale keby sa ti podarilo zohnať niečo, čo bude celý deň nabíjať 12V baterku, tak by si to napájanie mohol vyriešiť dlhodobo.

Ondráš

Příspěvek od Ondráš » úte 03. čer 2014 18:28:33

Dop. vetsi autobaterii (idealni 2ks) + menic 12V -> 230V (vykon dle zarizeni cca 500 - 1000W).

Do toho pak zapojit aktivni bedny, mixacek, mikrofon (klido dratovy) a mp3ku (treba).

1ks RCF ART310 je skvela profi volba s moznosti rozsireni, ale myslim naprosto overkill - zvlast pokud jde o predskolni deti?
Obcas clovek dela s tim co ma, my jsme pouzivali predchudce tohoto http://www.redstar.cz/repro-rs-230-black/ (bez MP3 playeru) a pro 30 deti vc. minidisco venku to s prehledem stacilo. Hlavne pokud jsou to deti na prvnim stupni nebo predskolni. Rikame tem bednam kapesni prcatka, ale clovek se aspon o to nemusi bat, ty bedny docela hodne snesou, kdyz nejsou basy a vysky nadoraz a dobre se servisujou svepomoci.

Pro male dospelaky to uplne na disko nebude, protoze venku to nebasuje. Uvnitr ale v poho - pokud to nebude trenink hip hop tance apod - tam jsou naroky na hudbu / basy vyssi a ta ART310 je na miste nebo lepe ART312 nebo neco dalsiho s 15" basakem.

Nebo pak neco na baterie z Vaseho odkazu nebo tady:
http://www.rolandee.cz/product.php?node_id=2005279
http://www.rolandee.cz/product_category ... id=1000242
http://kytary.cz/roland-ba-330/HN141022/
http://kytary.cz/mipro-ma-707-mobilni-o ... /HN150516/
http://www.audiotek.cz/product-41471-samson-xp40iw

Roland bat. kombo casto pouzivaji poulicni hudebnici v centru Prahy, inu pro 10x10m a par decek to asi bude stacit, volil bych kazdopadne neco silnejsiho, co ma i mikrofonni vstup, aby decka slysely i Vase pokyny.

Ondráš

Příspěvek od Ondráš » úte 03. čer 2014 18:31:42

Ad UPS: NEdoporucuji, 1/ proti autobaterce to prd vydrzi (800VA -> 500W -> stezi 60min.)
2/ je to tezke
3/ pri neopatrnem zachazeni to nekoho zabije. Menic ma ochrany a vyssi kryti.

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » úte 03. čer 2014 19:19:41

Je potřeba si rozmyslet to napájení, tedy vědět jak často bude v provozu, jak dlouho, jaká je mezitím šance na dobití/výměnu baterek, jak to bude sloužit zbytek roku nebo životnosti. Možností je daleko víc, než bylo zatím vyjmenováno, počínaje úplně normálním bateriovým "boom boxem" s alkalickými buřty, které jdou nakoupit do zásoby a pak se nemusí žádné napájení řešit třeba celý měsíc a kdyby zbyly, tak půjdou použít i příští rok (nebo v něčem jiném) a on může někde hrát na 230V až po ten měnič (rozhodně doporučuji sinusový) a autobaterku, protože z toho pak jde napájet prakticky všechno, buď přes adapter z 12 nebo z 230V a poměr kapacita/cena je nedostižný a ano, solární panel do baterky za celý den taky něco pošle a nemusí být ani moc velký, spíš dobře natočený ke světlu. 12V autonabíječek je všude dost a taky jde prostě nabít každým osobním autem, kdo umí, tak může i skoro každou motorkou (jako paralelní k vestavěné nebo vyměnit dokud ještě nastartuje motor, za chodu se prohazovat nesmí !) Jednoúčelový kombajn typu toho Behringera je jen jedna z možností.

H.M.

Navstevnik

Příspěvek od Navstevnik » úte 03. čer 2014 19:25:43

Co takto elektrocentrála, yamaha 01V, nějaký 15" RCF nebo fbt aktivky a slušný player děcka budou spokojený.

exxxi
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od exxxi » úte 03. čer 2014 21:05:11

Mám Jawu 250 předělanou na VAPE, takže je to na 12V, má to 150W alternátor, jezdí se s tím bez baterky. Ta se dá připojit dodatečně stejně jako třeba žárovka.
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.

Draug
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Draug » úte 03. čer 2014 21:22:57

Díky moc za odpovědi.

Chápu, že nějak rozchodit mixáček s RCFkem by byla lahoda (tak bych to řešil já). Ale pokud je to pro děcka na tento účel, přijde mi to zbytečné jak z hlediska investice, tak z hlediska relativní náročnosti zapojení. (Ne, není to složité zapojit, ale jsou jednodušší varianty.)

Mikrofon doteď nepoužívali a nepostrádali, byl to jen nápad, když už se to řeší nějak líp.

Kvalita zvuku jim taky přijde dostatečná. Každopádně díky odkazu na ten roland jsem se dostal na tento odkaz: http://kytary.cz/samson-xp40i/HN112365/

To mi přijde jako naprosto ideální věc. Příznivá cena. Propojení přes 3,5mm jack - 3,5mm jack kabel do aux-in je naprosto jednoduché. Jediné, co se mi nedaří najít je životnost a výdrž baterie, dokáže mi někdo poradit?

Každopádně díky za Vaše návrhy. Mě by to asi taky nestačilo. Ale přijde mi, že toto je přesně ten účel, kde mají tyto levnější systémy uplatnění. Myslím si, že se daného úkolu zhostí více než dobře.

Tonyss

Příspěvek od Tonyss » stř 04. čer 2014 14:33:47

My to na táboře řešíme jedním RCF410 ,do které je napíchnutý jak mikrofon tak linka z notebooku. (bez mixu) a na ty 2-3 hodiny zapneme malou centrálku 800W , která je tichounká a nesmrdí. Instruktoři si mezitím ponabíjejí mobily, a děcka se vytancují . Stejně je na táboře disco jen jednou na turnuse.
V podstatě stačí jakákoliv i nejlevnější aktivka, moc bych to neřešil...
Na táboře bez elektřiny určitě máte v záloze centrálu.

Zvažoval jsem i nějaký ten solární provoz, jeden nebo dva panely 240Wp, + 140Ah baterie,led svítidla, měnič 230V atd.
Ale vycházelo to poměrně dost peněz, návratnost oproti petrolejkám nikdy :-)
A nejhorší na tom je že musí svítit slunce :-) 3dny bez sluníčka a musíte stejně vytáhnout na nabíjení centrálu...

A navíc příjdete o tu skvělou atmosféru petrolejek a loučí ta je k nezaplacení !!

MADMAX

Příspěvek od MADMAX » stř 04. čer 2014 14:38:08

Hele neberte to jako pruzení - ale nemáte pocit, že nejkrásnější je obejít se někde uprostřed lesa a luk bez blbostí, jako jsou reprodukovaná hudba a notebooky? Docela chápu, že naši skautští vedoucí napřiklad zakazují dětem mít na táboře mobilní telefony... :D :D :D

janek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od janek » stř 04. čer 2014 14:46:19

ano aj tak sa da... myslim ze som skoro napisal ci nie je jednoduchsie vytiahnut gitary a dat unplugged, ale odolal som

Pripadne najst niekde stare gramofony na kluku, to by bolo nieco! Ked som to videl na zivo, bol som prekvapeny ako to hra.

Tonyss

Příspěvek od Tonyss » stř 04. čer 2014 15:08:16

Ono je na našem táboře obrovská výhoda že tam ta elektřina není :-) dětem se vybijou jejich smartfouny za první den a je to , na deset dnu pokoj od volání rodičům :-)
Na to je upozorňujeme že tam není elektřina a že je mobil zbytečný ,ale přesto si je někteří berou sebou.

Ano souhlasím ta atmosféra by se neměla nějakou tou dicso šou narušovat i když je to jenom jednou za turnus takové zpestření.

Např loni jsme jim udělali country bál místo disco a to bylo teprve nadšení dětí do společných country tanců. Stačilo dvě akustiky ,cajon, basa a hotovo.

Draug
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Draug » stř 04. čer 2014 17:59:23

Lidi neblbněte, děcka dopovaní fíbíčkama a smartfounama bez diskotéky? :-D

Ale stejně je to akce kamaráda, já tam ani nebudu a ptal se mě na toto, tak to řeším... Díky za další tipy

sledge
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od sledge » stř 04. čer 2014 22:03:54

Není to sice úplně zvukařské, ale nějaký auťácký zesilovač a klasické pasivky by to myslím taky daly....
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)

Odpovědět

Zpět na „Repro“