nové studio - analogový pult???
-
- Reklama
- Sam Jr.
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
nové studio - analogový pult???
má v dnešní době do nového poloprofi studia pořizovat analogový pult? není lepší koupit jen preampy (případně přímo zvukovku s externím breakout boxem) a midi kontroler pro ovládání SW?
jak je na tom kvalita předzesilovačů a korekcí?
jak je na tom kvalita předzesilovačů a korekcí?
-
jardatop
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ja osobne preferuju nahravaci studio s analogovym pultem. Prace na nem je rychlejsi. Znam to z obou pozic a nepusobi to na zakaznika dobre, kdyz dlouho resis nastavovani poslechu do sluchatek v SW konzoli apod.
Pokud bych si mel vybrat pohodlnou mixaz na motorizovanych faderech nebo rychle ovladani korekci a auxu pri nahravani, volil bych to druhe. Verim, ze zakaznik to vic oceni. Taky jeho poslech resim primo z mixu a pokud chce na zpev nejakej reverb, tak mu tam pustim HW efekt a nebudu zbytecne zatezovat pocitac pluginama. Navic by mohla zpevakovi vadit latence pri prohaneni SW procesorama.
Ale mozna jsem stara skola. Moje prvni seznameni se zvukovou rezii byl analog mix Tascam + palcovej pas.
EDIT: to je muj nazor na koncepci studia na ksefty. U domaciho studia, kde se s tim clovek bavi sam a ztraci svuj cas a nenahrava 10 kanalu zaroven, je to asi jinak.
Pokud bych si mel vybrat pohodlnou mixaz na motorizovanych faderech nebo rychle ovladani korekci a auxu pri nahravani, volil bych to druhe. Verim, ze zakaznik to vic oceni. Taky jeho poslech resim primo z mixu a pokud chce na zpev nejakej reverb, tak mu tam pustim HW efekt a nebudu zbytecne zatezovat pocitac pluginama. Navic by mohla zpevakovi vadit latence pri prohaneni SW procesorama.
Ale mozna jsem stara skola. Moje prvni seznameni se zvukovou rezii byl analog mix Tascam + palcovej pas.
EDIT: to je muj nazor na koncepci studia na ksefty. U domaciho studia, kde se s tim clovek bavi sam a ztraci svuj cas a nenahrava 10 kanalu zaroven, je to asi jinak.
Zdar riesim podobny problem. chcem casom kupit samostatne preampy
asi na 10 kanalov a mam aj analog mix.otazka je ako riesit odposluch pre
muzikantov.cez pult to je idealne riesenie takze si ho urcite necham.
jedno riesenie je aj auxpander od Shure potom by bol pult pre mna zbytocny. ak chces ist do high endu tak preampy su spravne riesenie ale
aj ostatne casti retazca musia byt na tej urovni. to je cenovo narocne.
otazka je ako najlepsie vyriesit odposluch pre muzikantov. v tom nemam
ani ja este celkom jasno.
asi na 10 kanalov a mam aj analog mix.otazka je ako riesit odposluch pre
muzikantov.cez pult to je idealne riesenie takze si ho urcite necham.
jedno riesenie je aj auxpander od Shure potom by bol pult pre mna zbytocny. ak chces ist do high endu tak preampy su spravne riesenie ale
aj ostatne casti retazca musia byt na tej urovni. to je cenovo narocne.
otazka je ako najlepsie vyriesit odposluch pre muzikantov. v tom nemam
ani ja este celkom jasno.
- Sam Jr.
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
no pořád nevíme, můj kolega je zastáncem analog mixu, jakože právě kvůli počtu předzesilovačů (do budoucna s možností nahrávat celou kapleu naživo), kvalitních korekcí, možnosti snadnýho odposlechu pro nahrávající muzikanty, atd. ale mě připadá, že je to vzhledem k tomu, že dělat míchačku na alogovým pultu a mít stopy na HD je přinejmenším "nepohodlné", tak mám pořád pocit, že mixpult bude vlastně z velké části nevyužitej.
-
jardatop
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ja pouzivam analogovej mix vlastne jenom na nahravani. Pri snimani cele kapely je to k nezaplaceni. A micham to posunovanim faderu na PC. Coz se da. Jinak idealni je asi mit analogovej mix na nahravani a jeste kontroler s motorizovanyma faderama na michani. Ale to uz chce hodne penez a velkej stul, potazmo velky LCDcka, pokud maji byt za tim vsim a mas na to videt 
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Clovece tohle jsem tady ted resil u jednoho kamaradozakaznika
. Chtel mit moznost tocit 24 mikrofonu v nejvyssi kvalite najednou, to cely do pocitace. Co se karty tyce byla volba jasna (MOTU 24io) ale ta ma jen linkove vstupy taze by bylo potreba 24 mic predzesilovacu. Kdyz jsem secet cenu 24 kanalu kvalitnich predzesilovacu tak jsem se dostal temer na cenu velice dobreho noveho STUDIOVEHO mixazniho pultu.
Rozdil v cene byl asi 20.000 pricemz pult mel oproti jen PC s kartou a preampama radu vyhod. Predevsim je to in-line pult takze na ty samy savli mas i vracecku ze zaznamu s "fader flip" funkci (uzasna vec), poslechova matice, prepinani dvoukanalovych zdroju (CD, MD, Tape atd) do poslechove matice ... atd. Navic samozrejme vyborne korekce a analogovej pristup (chci v pocitaci lovit okna co nejmene, nehlede na to ze kamarad je muzikant a klasickej knoflik mu vyhovuje vic jak virtualni fader v pod-okne)
.
Takze u mne jednoznacne zvitezil pult ... tedy STUDIOVY pult. Od te doby mame na shopu tohle
:
http://www.audiopro.cz/prodejni-katalog ... 8t-24.html

Rozdil v cene byl asi 20.000 pricemz pult mel oproti jen PC s kartou a preampama radu vyhod. Predevsim je to in-line pult takze na ty samy savli mas i vracecku ze zaznamu s "fader flip" funkci (uzasna vec), poslechova matice, prepinani dvoukanalovych zdroju (CD, MD, Tape atd) do poslechove matice ... atd. Navic samozrejme vyborne korekce a analogovej pristup (chci v pocitaci lovit okna co nejmene, nehlede na to ze kamarad je muzikant a klasickej knoflik mu vyhovuje vic jak virtualni fader v pod-okne)
Takze u mne jednoznacne zvitezil pult ... tedy STUDIOVY pult. Od te doby mame na shopu tohle
http://www.audiopro.cz/prodejni-katalog ... 8t-24.html

Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, - Akrij Kenumis
- Uživatel

- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Bez meterbridge pri dnesnim kurzu na 112 468,00 bez DPH, metry navic stojej ke triceti. Vyhoda proti ATB je ze je to in-line (vracecky z TAPE na stejnejch savlich a faderflip) a ze je to vyrabeny v Anglii (a pak jeste pal drobnych rozdilu v symetrii - viz dokumenty v priloze u produktu na nasem webu).
Manual zde:
http://www.audiopro.cz/files/8t-manual-hires.pdf
Manual zde:
http://www.audiopro.cz/files/8t-manual-hires.pdf
Naposledy upravil(a) safa dne čtv 11. pro 2008 10:58:52, celkem upraveno 3 x.
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, - TomasVv
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Já bych stejně radil nějaký analog, klidně i malý levný a třeba i "Ucho v trojúhelníku" čistě pro pohodlné řešení vracečky, poslechů do režije i hráčům, takové to řešení: bicí, basa a kytara hrajou spolu a každej chce něco jinak do sluchátek, s analogem pohoda, na PC se uklikáš...Sam Jr. píše:no tak jsme to ještě probrali a slevili pro začátek jen na 8 stop a zvedli kvalitu zvukovky i převodníků (skoro na max) - tím pádem šel analogovej pult ze hry (uvažovali jsem nad TOFT ATB24). časem se uvidí, co vše se bude vůbec točit.
- Sam Jr.
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: nové studio - analogový pult???
OK, téma je konečně aktuální.
situace je taková. MAC s Pro Tools HD zatím 8in/8out (brzo dalších 16 in/2 out), pult analog TOFT 24 kanálů http://toftaudio.com/atb24a.html. aktivní monitory. potřeba ještě nějaký slouchátkový zesilovače.
pořád ale nemám srovnaný jak se řeší ta potřeba např. 3 rozdílných poslechů při nahrávání. odkud se co kam vytáhne a to na pultu i v DAW.
manuál je dost stručnej
edit: teď mě napadá, jestli teda nebyla fatální chyba objednat převodník 16/2 místo dalšího 8/8.
situace je taková. MAC s Pro Tools HD zatím 8in/8out (brzo dalších 16 in/2 out), pult analog TOFT 24 kanálů http://toftaudio.com/atb24a.html. aktivní monitory. potřeba ještě nějaký slouchátkový zesilovače.
pořád ale nemám srovnaný jak se řeší ta potřeba např. 3 rozdílných poslechů při nahrávání. odkud se co kam vytáhne a to na pultu i v DAW.
manuál je dost stručnej
edit: teď mě napadá, jestli teda nebyla fatální chyba objednat převodník 16/2 místo dalšího 8/8.
Zdar. 3 rozne odposluchy pri nahravani mozes dosiahnut dvoma sposobmi:
1. mas 6 auxov, ktorymi po dvojiciach vytiahnes z pultu tri rozne cesty do sluchatkovych zosikov (pripad ked ma kazdy muzikant svoj vlastny maly sluch. zosik)
2. vytiahnes z pultu stereo signal do vacsieho sluchat. zosiku + 3 auxy pouzijes pre tri aux in do sluchat. zosiku. Samozrejme sluch. zosik musi mat tie aux in zabudovane.
Ja pouzivam druhy sposob. Pri druhom sposobe musis privodny kabel do auxu vyskratovat na strane tesne pred vstupom do aux in, aby si pocul signal v strede panoramy.
1. mas 6 auxov, ktorymi po dvojiciach vytiahnes z pultu tri rozne cesty do sluchatkovych zosikov (pripad ked ma kazdy muzikant svoj vlastny maly sluch. zosik)
2. vytiahnes z pultu stereo signal do vacsieho sluchat. zosiku + 3 auxy pouzijes pre tri aux in do sluchat. zosiku. Samozrejme sluch. zosik musi mat tie aux in zabudovane.
Ja pouzivam druhy sposob. Pri druhom sposobe musis privodny kabel do auxu vyskratovat na strane tesne pred vstupom do aux in, aby si pocul signal v strede panoramy.
- Sam Jr.
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
hmmm pořád otevřené 
- Sam Jr.
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
zajímá mě jak propojit ATB24 s DAW 24in/10out.
řeším jak a co budu vracet z DAW do pultu tak, abych krmil sluchátka nahrávajícím jejich nástrojem i už nahranýma trackama (stačil by jen 1 stereo master namíchanýv PT), mohl použít vestavěný mikrofon pro komunikaci, mohl použít přepínání na druhý pár monitorů, ale měl vždycky rychle k dispozici poslech mixu z PT a pokud možno nemusel nic přepojovat nebo přeroutovávat, maximálně třeba jen při finálním mixu, bouncing bych dělal taky jen v PT.
tady je manuál k mixu http://toftaudio.com/atb24a.html
z těch schémat se přiznám moc nevyčtu.
předem díky všem, kdo si na mě najde pár minut
p.s. původní moje představa byla jen poslat odbočku master mix z PT zpět do pultu na aux returny, ale zaprvé mix se jak se zdá nemá aux returny (tak sem to chtěl poslat do dvou prázdných šavlí), ale za druhé v PT nejde na masteru udělat odbočka (asi bych musel udělat odbočku na všech stopách), to už bych ale mohl dělat celej monitoring v PT
a pro finální mix si poslat master z PT do 2TRK na pultu, který při aktivaci odpojí zbytek pultu.
řeším jak a co budu vracet z DAW do pultu tak, abych krmil sluchátka nahrávajícím jejich nástrojem i už nahranýma trackama (stačil by jen 1 stereo master namíchanýv PT), mohl použít vestavěný mikrofon pro komunikaci, mohl použít přepínání na druhý pár monitorů, ale měl vždycky rychle k dispozici poslech mixu z PT a pokud možno nemusel nic přepojovat nebo přeroutovávat, maximálně třeba jen při finálním mixu, bouncing bych dělal taky jen v PT.
tady je manuál k mixu http://toftaudio.com/atb24a.html
z těch schémat se přiznám moc nevyčtu.
předem díky všem, kdo si na mě najde pár minut
p.s. původní moje představa byla jen poslat odbočku master mix z PT zpět do pultu na aux returny, ale zaprvé mix se jak se zdá nemá aux returny (tak sem to chtěl poslat do dvou prázdných šavlí), ale za druhé v PT nejde na masteru udělat odbočka (asi bych musel udělat odbočku na všech stopách), to už bych ale mohl dělat celej monitoring v PT
a pro finální mix si poslat master z PT do 2TRK na pultu, který při aktivaci odpojí zbytek pultu.