Cat5 na venkovních akcích mezi stage a režií

Otázky a odpovědi z LIVE PRAXE - co, jak a proč dělat atd. (otázky na techniku směřujte do sekce Zvuková technika)
Odpovědět
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
JirkaN

Cat5 na venkovních akcích mezi stage a režií

Příspěvek od JirkaN » úte 17. čer 2014 10:29:18

Zdravím,
chci se zeptat, jakým způsobem řešíte digitální parak na trávě. Vím že se to dá s pomocí přejezdů, ale ty nemám. Klasický parak mi stačilo jen natáhnout po zemi, přeci jen je těžký, nekrouti se a nohou ho nikdo nestrhne, jen přez něj nesmí přejet auto.
díky za tipy

Egestas
Uživatel
Uživatel

Re: Cat5 na venkovních akcích mezi stage a režií

Příspěvek od Egestas » úte 17. čer 2014 11:30:06

Analog párák mám v zemní chráničce po jedné straně podélně vyřízlé asi centimetr široký pruh aby se na párák dobře nasazovala a v délkách metr dvacet (podle bedny kde je mám)

Digitál teď řeším ale asi vezmu zahradní hadici a protáhnu tama jak prodlužovák 230V tak i digi párák pak stací natáhnout a je to :)

Mike76
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Mike76 » úte 17. čer 2014 11:41:50

Doporučuji venkovní provedení. Lepší plast a je ÚV odolný. Zahradní hadice je dobrý nápad
Naposledy upravil(a) Mike76 dne úte 17. čer 2014 11:50:33, celkem upraveno 1 x.
Nejsem prodavač

MADMAX

Příspěvek od MADMAX » úte 17. čer 2014 11:47:10

Pokud nejsou k dispozici přejezdy, tak je ideální zahrabat: stačí stružka krumpáčem, natahat všechno (CAT5 párák, CAT5 monitorování zesilovačů, DMX, Intercom, síť k pultům...), omotat potravinářskou fólií a šup do země. K "vyhrabání" stačí většinou tahat za svazek kabelů. Akorát nedoporučuju tahat místy, kde bude 3 dny dupat stádo slonů (posluchačů), ale někudy bokem... na takovéhle akce používáme úplně obyčejný instalační IT kabel Belden.

TomasVv
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasVv » úte 17. čer 2014 11:55:09

To omotáváte třeba 40 metrů káblu fólií? Některé firmy prý zakopou laciný kabel a po akci jen ustřihnou konce a tradá.
Dělám, co mě baví.

JirkaN

Příspěvek od JirkaN » úte 17. čer 2014 12:44:53

To s tou hadicí už mě taky napadlo, ma to ale spoustu ale. Součet průměrů kabelů (cat5, 3x1,5CYSY, dmx) přesahuje běžně prodávané hadice a šplhá se to v součtu do výšky hotového hybridního kabelu, nemluvě o kvalitě. pak protáhnout těch 40m by taky nebyla sranda, a prý je to lákadlo na nože. Už jsem to počítal. Takovou hadici měl myslím jen karcher.

JirkaN

Příspěvek od JirkaN » úte 17. čer 2014 13:10:21

Strejda Uli ke konci roka asi nabídne wireless supermac. Bude to k X32 nějaký udelatko s antenkou. Má se to jmenovat X Air, pochybuju ze půjde o klasické WiFi pro tablet, toho se vyrábějí tuny. Spolehlivosti bych se nebál, X32 me za 2 roky ani jednou nezklamala, a supermac (Aes50) je 100Mbit ethernet, to se se speciálním zařízením dá bezdrátově celkem spolehlivě. Akorát co napájení a dmx k režii, to neřeší.

Ondráš

Příspěvek od Ondráš » úte 17. čer 2014 22:11:40

Pro ochranu citlivych kabelu s uspechem pouzivam toto:
http://www.frankische.com/web_multilang ... Y_HTML.htm

Treba se to bude hodit i na tohle, ale predem upozornuji, cena je dost raketova #-o :
http://eshop.elfetex.cz/vyrobky/kategor ... e-kabelu/1

Odpovědět

Zpět na „Zvučíme live a věci okolo“