Jsou nekteri zvukari hluchy?

...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
souchop
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od souchop »

mayk_man píše:ja spis resim problem ze druhej den po akci nemuzu mluvit. :?
tak tak :D
george_58
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od george_58 »

Taky se setkávám s tím, že ještě nemám tak deformovaný sluch jako někteří mí kolegové. Byly akce, kde jsem byl jako helfer a zvuk se mi opravdu nelíbil. 1) strašně moc hlasité 2) takový uječený zvuk. A když jsem to řekl kámošovi co byl u mixu, tak se ohradil, že mu to příjde dobré. Zasahovat jsem mu do toho nechtěl, tak jsem si zalezl do dodávky, ať mám alespoň trošku méně dB. Ale i tam se to nedalo vydržet a to byla cca 100m od podia.
Proto si nejradši dělám zvuk sám.. každý máme hold sluch jiný a každému se líbí jiný zvuk kytar a jinak bicí apod. Asi nejlepší varianta je - a tak to dělám vždy na zvukovce, že nechám šavle na mixu bez korekcí a snažím se v rámci možností jen zesílit to, co kapela za zvuky vydává, abych vlastně slyšel co a jak hrajou. Ještě pokud je čas(což mnohdy není) se zeptám členů kapely, které nástroje jsou stěžejní, co má vynikat atd.. kytaristy i basáka se snažím zasvětit do teorie - čím jste hlasitější, tím horší zvuk z toho dostanem. Nutno podotknout že zvučím hlavně amatéry. Tam je potřeba je k tomu vést. Pokud chce kapela, aby měla dobrý zvuk, musí se zvukařem a naopak i zvukař s něma spolupracovat. Neb z hovna bič neukroutíš :-)
jirkaaa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaaa »

To George: s tím ztlumováním kapel už z podia s tebou plně souhlasím,ovšem ne vždy právě u těch amaterských kapel se setkám s pochopením.....naopak mi přijde ,že čím víc profi kapela tak tím víc je musíš nutit k opaku aby se zesílily ....

A o tej hluchotě...nevíte kdo jezdí s ANNOU K? Vím jen že se jmenuje Pavel....to by jste teprve viděly co to je kravál ....to jsem i já musel utýct na druhou stranu areálu :-D
Ale abych pána nehanil...zvuk měl čistej
Kdo vás to naučil dělat takovej kravál?:)
mmachtri
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmachtri »

jirkaaa píše:To George: s tím ztlumováním kapel už z podia s tebou plně souhlasím,ovšem ne vždy právě u těch amaterských kapel se setkám s pochopením.....naopak mi přijde ,že čím víc profi kapela tak tím víc je musíš nutit k opaku aby se zesílily ....

A o tej hluchotě...nevíte kdo jezdí s ANNOU K? Vím jen že se jmenuje Pavel....to by jste teprve viděly co to je kravál ....to jsem i já musel utýct na druhou stranu areálu :-D
Ale abych pána nehanil...zvuk měl čistej
ad1) máš úplnou pravdu. profíkovi většinou stačí malý kombo a radši bude mít dobrej zvuk z odposlechu, než aby si hulil svoji bednu na pódiu a neslyšel nikdo nic...

ad2) no pokud se jedná o stejného zvukaře co dělal s T. Varteckým i Kurtizány a teď dělá třeba Cocotte Minute. Tak ten to jede opravdu hooodně nahlas. Ale umí to a je to čistý, což se o každým "hlasitým" zvukaři říct rozhodně nedá. A jmenuje se Martin. Může to být ale opravdu někdo jiný. Hodně hlasitě ale i dobře to umí i ten, co teď jezdil (jezdí?) s Pražským Výběrem II, ale absolutně netuším, o koho se jedná.
jirkaaa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaaa »

s Výběrem jezdí a to nechci kecat kdyžtak mě opravte Milan Cimfe (Studio SONO) a ten od ANNY K je skutečně křestním Pavel ,ale bohužel příijmení neříkal.......pán tak cca odhadem 50 roků
Kdo vás to naučil dělat takovej kravál?:)
mmachtri
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmachtri »

jirkaaa píše:s Výběrem jezdí a to nechci kecat kdyžtak mě opravte Milan Cimfe (Studio SONO) a ten od ANNY K je skutečně křestním Pavel ,ale bohužel příijmení neříkal.......pán tak cca odhadem 50 roků
Tak u nás to rozhodně Cimfe nebyl. Ale je to už skoro rok, tak je možný, že změnili zvukaře a teď s nima jezdí...
J.J.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od J.J. »

a kdeže to bylo????
mmachtri
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmachtri »

J.J. píše:a kdeže to bylo????
Myslíš to u nás? Dvůr Králové nad Labem
J.J.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od J.J. »

Tak tam byl Pavel Vojta
honza_s
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od honza_s »

Kdepak, správně je varianta C. S Annou K jezdí už léta letoucí Pavel Jesenský (JESA). Kurtizány a Cocotty dělá Martin Dušák.
The best sound comes from one source...
Kocík

Příspěvek od Kocík »

HLUCHOTA ??? Když už jsme u tý hlasitý muziky, kdo z Vás nemá doma komunikační problémy s manželkou ??? - Teda pokud tuto vymoženost doma vlastní ...
Já jsem dospěl k názoru, že zvukař je ohrožený druh člověka, pracující s formou zvuku, nikoli s jeho obsahem, který nemůže jinak než radami svými ovlivňovati a todížm, kdzyž manželka mluví o tom, že nemá co na sebe a že by si na ní člověk měl udělat víc času, popřípadě děti se perou - jsou to zvuky, které do domácnosti patří a tudíž jsou ignorovány ....
Pokud se něco rozbije, nebo děti něco proveedou - tzn. změní se charakter zvukového pozadí, nebo je ticho, začne se člověk - zvukař zajímat o to, co se děje, neboť je něco v nepořádku ....

Máte to doma taky tak ??? Já poslední dobou pozoruju, že spousta kolegů je na tom podobně ... teda pokud se již šťastně nerozvedli .....
knobtweaker
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od knobtweaker »

Jo tak přesně tak to mam :-) Ikdyž manželka se mě dost často snaží poučit o to že zvuky z první kategorie patří do té druhé :-)
frantik
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od frantik »

Jedná se o běžný, marný, celoživotní boj tuctových manželek... já to tak naštěstí doma nemám.
Jsem zmatkař, někdy. No a?
safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa »

Je treba dotycnym damam vysvetlit , ze za to nemuzete, ze je to vec prizpusobivosti sluchoveho aparatu! Mozek ma od prirody tendenci opakujici se monotonni zvuky zatlacit do pozadi aby zvysil srozumitelnost zvuku na ktery se pri praci soustredi tj. toho, ktery je pro dannou praci dulezity. To je proste vlastnost ktera se vyvinula ze miliony let evoluce, s tim chlap ani pri nejlepsi vuli proste nic nesvede!
Naposledy upravil(a) safa dne čtv 02. dub 2009 22:03:43, celkem upraveno 1 x.
knobtweaker
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od knobtweaker »

:-)) Díky za radu Šáfo , příště to zkusim, možná abych už si zabalil kufry :-))
Odpovědět

Zpět na „Bar“