fbt vs. rcf
-
- Reklama
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Re: fbt vs. rcf
Všechny MK III jsou zřejmě ještě v záruce, takže předpokládám, že se každý s podobným problémem obrátí nejdřív na náš servis, zeptám se tam, jestli zaznamenali podobný problém, nemám teď přístup do Varia, abych to mohl sám projít. Co se týká poslouchání, tak to určitě provádíme všichni, neznám žádného skutečně úplně hluchého člověka od zvuku. Nápad, že by někdo přestal poslouchat, když začne taky měřit, je opravdu naprosto absurdní, protože měření do značné míry slouží jen a pouze k tomu, aby bylo lze opakovatelně a cílevědomě vyrábět, používat a servisovat věci, které půjdou poslouchat. Pokud něco nebo toho důsledky) není opravdu slyšet, tak ani neexistuje důvod to zkoušet měřit. Jenom menší část měření je zaměřená například na bezpečnost, spotřebu energie, hledání vadné součástky apod.
Asi nikdo se nebude hádat, že živý koncert klade vyšší nároky na bedny než zvuková konzerva, alespoň z hlediska věrnosti, ale pokud se těm Slovákům rozsypaly dvě bedny okamžitě, tak bych si tipnul, že nebyla v pořádku ani jedna. Musím říct, že mne dost fascinuje, jaké % problémů s RCF (alespoň hlášených na této diskuzi) má původ na Slovensku, už několikrát jsem na to narazil a marně se pokoušel odhalit, kdy to u nás bylo v servisu apod. No a vůbec nepředpokládám, že by někdo chtěl měnit TT25A za SA1521 a to ani když si tento příspěvek přečte :-)
H.M.
Asi nikdo se nebude hádat, že živý koncert klade vyšší nároky na bedny než zvuková konzerva, alespoň z hlediska věrnosti, ale pokud se těm Slovákům rozsypaly dvě bedny okamžitě, tak bych si tipnul, že nebyla v pořádku ani jedna. Musím říct, že mne dost fascinuje, jaké % problémů s RCF (alespoň hlášených na této diskuzi) má původ na Slovensku, už několikrát jsem na to narazil a marně se pokoušel odhalit, kdy to u nás bylo v servisu apod. No a vůbec nepředpokládám, že by někdo chtěl měnit TT25A za SA1521 a to ani když si tento příspěvek přečte :-)
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz
-
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Tak ono když není nic jiného po ruce a festival se defakto teprve rozjížděl tak asi jiná volba nebyla. Naprosto ti ale můžu odpřísáhnout že ta bedna hrála víc a hlavně dál než tyhle digitální zázraky. Nota bene je to celkem logický. Zrovna u těhlech beden mě děsně fascinujou udávaný výkony do repráků
TT25A - 500W do vejšky je fakt maso. No nic, asi se někdo upsal ne?
No ale těm slovákum se to rozsypalo na našem území. Nemá to na to tak trochu vliv?
TT25A - 500W do vejšky je fakt maso. No nic, asi se někdo upsal ne?
No ale těm slovákum se to rozsypalo na našem území. Nemá to na to tak trochu vliv?
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Já rozhodně nebudu nikomu vyvracet, co na vlastní uši slyšel, to bych mohl zkusit jen kdybych u toho byl a mohl to srovnat s vlastním dojmem, případně hledat příčinu, ale prostě digitál nedigitál, ty bedny mají absolutně jiné drivery (a také proto můžou mít jiné zesilovače) a rozhodně je tvoje zkušenost spíš nepřenosná. My ta dema nepořádáme už řadu let zbytečně a když si vezmu, jak tam stále klesá podíl "analogových" a stoupá "digitálních" beden, ale i zesilovačů, před pár lety jsme definitivně přešli už jen na digitální mixy, už předtím tam musely být DSP u většiny co hrálo a stále NIKDO NEPROTESTUJE a už vůbec neutíká anebo netvrdí, že to není ve 40m slyšet (ono se to přímo na place tvrdí hodně těžko, když se člověk sám ani v těch 40m neslyší), navíc úplně stejně je to úplně všude, tak bych s těmi odsudky byl opatrnější. Obecně bych z principu dal přednost zařízení, které nemusí se signálem složitě manipulovat, tedy minimálně ho převádět do jiné domény a zpět, ale nikdo to neumí a asi hned tak umět nebude. No a pokud to nebude brzo a lacino, tak už to nebude ani nikoho zajímat, zmizí to za obzorem. Mnohem spíš se dá spoléhat na postupné vyškrábání se digitálu z díry zvané MP3, kam kdysi kvůli nepoměru mezi stavem technologie a stavem financí spadl. Dneska tomu brání už jen nedostatek skutečného zájmu koncových uživatelů.
H.M.
H.M.
-
Bigbitak7
Jednou jsem slyšel na festivalu FBT Modus. Byl to fakt mazec. Koukal jsem na cenu a stoji to o dost méně než jsem čekal.
-
ucho
Podle mě také za stejné peníze raději FBT. RCF si už dává platit strašně moc za reklamu a kvalita jde dolů. Jsou si moc jistý postavením na trhu.
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Ty si myslíš, že 3" a 4" nebo i víc jsou reklama ? A 2,5" a 4" je jenom víc reklamy ? Zkus porovnávat jen skutečně porovnatelné výrobky a rychle tě ten pocit, že je FBT laciné, přejde. Oni by si samozřejmě taky mohli u B&C nebo jinde nakoupit podobné reproduktory, jenže to stojí peníze, mnohem levnější je zaplatit nějakému marketingovému inovátorovi za vynález výpočtu max SPL, který minimálně o 100% překračuje dosavadní běžnou hranici přehánění a zůstat u těch lacinějších. Vřele doporučuju si projít náš eshop s reproduktory, tam jsou jak RCF, tak B&C pěkně vedle sebe, už dlouhé roky, včetně vlastních kontrolních měření a především CEN. Samozřejmě ruku v ruce s menší zatížitelností reproduktoru jde i menší reálný výkon zesilovače, co k ničemu nemůžete použít, to nepotřebujete do bedny montovat. Já bych se opravdu některých přispěvatelů rád zeptal, jestli by ZDE nechtěli vlastními slovy přeložit a vysvětlit, co ty pasáže s hvězdičkami v datasheetech FBT znamenají v běžně pochopitelné češtině. Velice se obávám, že nikoli, tedy buď by to ani nedokázali anebo ještě hůř rozhodně nechtěli.
H.M.
H.M.
-
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Zdar, vrátím se k předposlednímu příspěvku Prodancu. Pochybuju že se cokoliv zlepší. Datové toky i v profi technice TV/ RADIO neustále klesají a lepší to nebude neb to stojí prachy....
Navíc dát dohromady kalkulačku která by dovedla zacházet řádově s 1 megovou PCM s řekněme 32 vstupními kanály a dejme tomu 16cti výstupními bych rád viděl .... No třeba někdy v budoucnu někdo takovou elektrárnu dohromady dá....
Menší datový tok se analogu těžko vyrovná. Pak taky dostatečně rychlé filtry u převodníků a bude to fajn.
K těm FBT .. Tak mě napadá jestli uživatelům, kteří tak moc FBT chválí to nenechat, uznat že je to fajn neb na to zřejmě čekají a popřát jim, aby jim bedny šlapaly i přes rozpory ve fyzikální rovině jak chtějí:)
Mám takový dojem, že tu nikdo na nic jiného totiž nečeká.
Současně taky ale souhlasím s tím, že kvalita RCF se výrazně pohoršila. Taky zjevně ustal vývoj kvalitních repráků jak jsem si všiml.
Navíc dát dohromady kalkulačku která by dovedla zacházet řádově s 1 megovou PCM s řekněme 32 vstupními kanály a dejme tomu 16cti výstupními bych rád viděl .... No třeba někdy v budoucnu někdo takovou elektrárnu dohromady dá....
Menší datový tok se analogu těžko vyrovná. Pak taky dostatečně rychlé filtry u převodníků a bude to fajn.
K těm FBT .. Tak mě napadá jestli uživatelům, kteří tak moc FBT chválí to nenechat, uznat že je to fajn neb na to zřejmě čekají a popřát jim, aby jim bedny šlapaly i přes rozpory ve fyzikální rovině jak chtějí:)
Mám takový dojem, že tu nikdo na nic jiného totiž nečeká.
Současně taky ale souhlasím s tím, že kvalita RCF se výrazně pohoršila. Taky zjevně ustal vývoj kvalitních repráků jak jsem si všiml.
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

No tak já to jak s těmi datovými toky apod. tak s vývojem reproduktorů vidím zcela opačně, mimo reproduktory bych doporučil se podívat i na zvukovody, to co je v nových bednách RCF vyšší kategorie, rozhodně není nic triviálního, s čím bychom tady žili už asi tak posledních dvacet let. Což se o spoustě jiných firem říct nedá. Já chápu, že kdo s tím nepřichází pravidelněji do styku, tak má poněkud jiné představy, ale třeba novější verze RCF TTL mimořádně získaly změnou DSP, nic podobného by jen nějakým dalším vývojem driverů vůbec nebylo možné. Takže mi to hlášení, jak je všechno stále horší, silně připomíná místní televize a rozhlasy, ovšem media to tak mají nalinkovaná odjakživa, my ostatní můžeme reflektovat skutečnost už jen podle vlastní letory.
H.M.
H.M.
-
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
To by možná byla sranda to porovnat
Je fakt že pro člověka který není velkoobchodník není snadné se dostat k těmto reprosoustavám. Uznávám že ty zcela nové typy neznám protože tady na jihu je prakticky snad nikdo nemá kolem Tábora. Zatím se tu objevuje řada TT od RCF a ARTy , semtam nějaká třípásmovka.
-
Návštěvník
Tak kde je ta nabídka toho RCF, kterého se "snažíš zbavit" ? Mám dojem, že nás celou dobu taháš za fusekli (táraš kokotiny).Mira70 píše:Uz to sleduji moc dlouho, RCF znasi moc tezko ze je FBT v kvalite porazi. Nac pro nas nevzdelance cisla? Staci jednoduchej poslouchovej test boxu vedle sebe. V rovnake cenove kategorii nemaji uz podle mne sanci. Ja mam starsi RCF 8001 a snazim se toho zbavit a pujdu asi na ten Mitus. Mira
-
Mira70
Ta k....na si asi ty. 8001 je už dávno prodána. Ještě v ten den. Vzal ho slovák a ještě je zájem pokud chceš prodat i svůj.Návštěvník píše:Tak kde je ta nabídka toho RCF, kterého se "snažíš zbavit" ? Mám dojem, že nás celou dobu taháš za fusekli (táraš kokotiny).Mira70 píše:Uz to sleduji moc dlouho, RCF znasi moc tezko ze je FBT v kvalite porazi. Nac pro nas nevzdelance cisla? Staci jednoduchej poslouchovej test boxu vedle sebe. V rovnake cenove kategorii nemaji uz podle mne sanci. Ja mam starsi RCF 8001 a snazim se toho zbavit a pujdu asi na ten Mitus. Mira
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Zkusil jsem v servise ověřit ty problémy s měněním hlasitosti, jediné co si v této souvislosti vybavují, je několik poruch SMD odporů mezi konektory a přepínačem citlivosti, pokud se přerušoval jen jeden, mohlo by to tak asi vypadat. Byl to prý přechodný jev z náběhu výroby a dávno to vymizelo. MK III bude už dneska prodáno mnoho set kusů, takže by se nějaký systémový průšvih projevoval daleko více.
Ještě k tomu, jak si RCF nechává platit za reklamu - nevím komu jsi a jak platil za reklamu ty, ale my mu věnujeme víceméně jednu stránku jednou za dva měsíce, pokud vezmu, že tatáž reklama vyjde obvykle v obou zdejších periodikách, tak by to dalo z hlediska nákladů pod 1% obratu. To je myslím přijatelné a docela určitě nás reklama na jiné věci stojí v porovnání s jejich obratem víc - namátkou Dirty Rigger by na tu jednu stránku při stejném poměru vydělávat několik let. Kromě toho reklama na RCF je reklamou nejen na tuto značku, ale na celou naši firmu a tím i ten zbytek sortimentu, který ani šanci na samostatnou reklamu nedostane. Je logické, že taková se dělá spíš s vlajkovými loděmi flotily, než s pomocnými plavidly. No a v neposlední řadě si pořádně prolistuj, kolik kdo té reklamy má - takový Thomann si dokonce platí řadu úplně prázdných stránek za sebou a Warwick jich má třeba sedm celostránkových v jednom čísle...
H.M.
Miro, my tady nejsme všichni úplně dementní. Ty jsi zde 4.7. napsal, že se SNAŽÍŠ ZBAVIT 8001. Asi za 35 minut jsi dostal nabídku od zájemce (evidentně česky a bylo pozdě večer). No a 8.7. nám vykládáš, že jsi tu bednu prodal už DÁVNO nějakému Slovákovi ?
Ještě k tomu, jak si RCF nechává platit za reklamu - nevím komu jsi a jak platil za reklamu ty, ale my mu věnujeme víceméně jednu stránku jednou za dva měsíce, pokud vezmu, že tatáž reklama vyjde obvykle v obou zdejších periodikách, tak by to dalo z hlediska nákladů pod 1% obratu. To je myslím přijatelné a docela určitě nás reklama na jiné věci stojí v porovnání s jejich obratem víc - namátkou Dirty Rigger by na tu jednu stránku při stejném poměru vydělávat několik let. Kromě toho reklama na RCF je reklamou nejen na tuto značku, ale na celou naši firmu a tím i ten zbytek sortimentu, který ani šanci na samostatnou reklamu nedostane. Je logické, že taková se dělá spíš s vlajkovými loděmi flotily, než s pomocnými plavidly. No a v neposlední řadě si pořádně prolistuj, kolik kdo té reklamy má - takový Thomann si dokonce platí řadu úplně prázdných stránek za sebou a Warwick jich má třeba sedm celostránkových v jednom čísle...
H.M.
Miro, my tady nejsme všichni úplně dementní. Ty jsi zde 4.7. napsal, že se SNAŽÍŠ ZBAVIT 8001. Asi za 35 minut jsi dostal nabídku od zájemce (evidentně česky a bylo pozdě večer). No a 8.7. nám vykládáš, že jsi tu bednu prodal už DÁVNO nějakému Slovákovi ?
Naposledy upravil(a) Zdeněk Prodance dne úte 08. črc 2014 13:19:33, celkem upraveno 1 x.
-
Ivan
Bazos.sk na Slovensku je o moc lepsi jak ten .cz Je to asi najvedsi hudebni bazar na Sk.
-
Mira70
A kdyz uz RCF tak si vem tohle. Kluk tam ma suprovou cenu: http://hudba.bazos.sk/inzerat/39353744/RCF-TTS18-A.phpNávštěvník píše:Tak kde je ta nabídka toho RCF, kterého se "snažíš zbavit" ? Mám dojem, že nás celou dobu taháš za fusekli (táraš kokotiny).Mira70 píše:Uz to sleduji moc dlouho, RCF znasi moc tezko ze je FBT v kvalite porazi. Nac pro nas nevzdelance cisla? Staci jednoduchej poslouchovej test boxu vedle sebe. V rovnake cenove kategorii nemaji uz podle mne sanci. Ja mam starsi RCF 8001 a snazim se toho zbavit a pujdu asi na ten Mitus. Mira