Hody - rady k nazvučení folkové muziky

Otázky a odpovědi z LIVE PRAXE - co, jak a proč dělat atd. (otázky na techniku směřujte do sekce Zvuková technika)
Odpovědět
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
Egestas
Uživatel
Uživatel

Hody - rady k nazvučení folkové muziky

Příspěvek od Egestas » ned 10. srp 2014 16:14:26

Dobrý den, jelikož z 90% zvučím rock nebo akce kde je muzika produkovaná obracím se na vás s radou jak si co nejlépe poradit s folkovým souborem, co čím zvučíte, jak na tancující zpěváky, na co si dát bacha... Dostal jsem zakázku na hody a nechci si udělat ostudu protože pokud jsem zvučil folk tak třeba jen půl hoďky tak jsem to až tak moc neřešil ale teď je to větší akce tak bych to rád udělal pořádně...

Moje vybavení mám v popisu, kapela má svoje in-ear odposlechy a na obci je EV ELX115P a EV ELX118P po dvou kusech co si mohu bezplatně půjčit... PA se nebojím to uhraju ale nevím co mikrofony chtěl jsem kupovat nějaké bezdráty a kondenzátorové velkomembrány ale zatím k tomu nedošlo tak se nebojím případně něco přikoupit...

Harman
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Hody - rady k nazvučení folkové muziky

Příspěvek od Harman » ned 10. srp 2014 16:43:27

Ahoj, nedávno se to řešilo mezi zvukařema na facebooku
https://www.facebook.com/groups/3829581 ... 719398634/

MADMAX

Příspěvek od MADMAX » pon 11. srp 2014 11:38:59

Folk? Tancující zpěváky??? Jseš si jistej, že rozlišuješ mezi FOLKEm a FOLKLÓREM???!

Egestas
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Egestas » pon 11. srp 2014 14:09:14

no jo já vím... ale z dotazu je snad poznat oč mi jde...

KamilV
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od KamilV » pon 11. srp 2014 23:29:24

Velkomembrány bych nedával, nesplní očekávaný účel.

Primáš bude potřebovat (nemá-li klips na housle) širší kardiodu, aby byl trochu volnější v pohybu, musí ukazovat muzice. Pokud budeš nabírat housle i zpěv na jeden majk, což se běžně dělá, tak se oplatí nesklápět mikrofon kapslí dolů k tělu houslí (studiová praxe), ale dát ho vodorovně.

Na terc je to relativně jedno, obstojí běžná kvalitní dynamika.

Kontr brát hodně z boku, počítej s tím, že viola je hodně svisle, málokterý kontráš drží nástroj pod krkem.

Na basu se moc nehodí kopákový mikrofon, nebo alespoň v kombinaci s ještě něčím. SM 57 může být. Folklor nepotřebuje "zahuhlanou" basu.

Cimbál brát na dva majky, levnou i pravou stranu zvlášť. Vzít jen jedu stranu nestačí!

Tanečníkům stačí širší dynamiky napředu, příp. něco do závěsu. Není potřeba jim to vracet do odposlechu. Vytáhnout pod hranici vazby a smířit se s tím, že kdo si nepřinde dopředu, slyšet nebude.

Martin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Martin » pon 11. srp 2014 23:40:27

administrátor, moderátor

Odpovědět

Zpět na „Zvučíme live a věci okolo“