Baskytara - předělání z aktivní na pasivní

...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Světlonoš
Uživatel
Uživatel

Re: Baskytara - předělání z aktivní na pasivní

Příspěvek od Světlonoš »

@Madmax

Je to čistě můj subjektivní názor - někdo nemusí souhlasit, nicméně - pasivka, má charakteristickej přenos strun (nebo jak to nazvat), je víc barevnější. Navíc, z pasivu se tón musí vydřít. Aktivka mi příjde taková "sterilní" a plochá. Něco jako hrát na tranzistor VS kvalitní áčkovou lampu.

Nejsem jazzman ani bluesman - "čistou" basu jsem vlastně při vlastní produkci nikdy neslyšel, neb náš basák má za prdelí 8x10" hovado (a výše zmíněnou aktivku) :-)

Zkušenosti mám pouze ze studia a z testů, které jsem kdysi prováděl na kytarácké prodejně.
maly_medved
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maly_medved »

Já bych v tom taky nevrtlal :) . Mě kdysi P. Jurkovič předělával pasivního TR 5str. Ibaneze tak že mi vyházel tónovou korekci ( pasivní LC článek ) který trochu žral signál protože to byl pasiv a vlastně mi tam nechal jen dvě hlasitosti pro dva snímače. Spokojenost. Ale v Tvém případě bych do toho fakt nevrtal :) I když to asi není to co bys chtěl slyšet
swistak
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swistak »

Tak jo kluci, asi jste mě ukecali, nechám jen předělat ty chrastící potáky a nechám to být jak to je a začnu se asi nástroji jako takovýmu víc věnovat, jak už tady ze začátku někdo naznačil.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Já bych dal basu ke kytaráři, aby mi svým zkušeným zrakem sdělil, jestli je tam ta aktivka dobrá nebo ne, protože není aktiv jako aktiv a blbej aktiv je horší než dobrej pasiv. Takže někdy se to může vyplatit předělat a někdy ne. Co mám zkušenost, tak na levných basách ty aktivky stojej za houby a po předělání na dobrej pasiv to pak hraje líp.
Odpovědět

Zpět na „Bar“