Poraďte repro + zesík, žánr pop-rock

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Paprsek

Poraďte repro + zesík, žánr pop-rock

Příspěvek od Paprsek »

Ahojte zvukaři.

Nemám se s kým poradit, tak to zkusím tady. Chtěl bych pořídit nové repro a zesík na hraní s kapelou, pop-rock žánr cca 5-8 lidí. Dneska hrajeme pod Skytecama, ale pochopitelně se nám zvuk slévá do jedný koule a tomu se chci už vyhnout. Před lety se mi strašně zalíbili Yorkvilly, ale zase obrovský bedny na malý sály je blbost a taky to dost stojí. (Mix máme Soundcraft, mikrofony AKG).

Vůbec se neorientuju v současných sestavách, (Kdysi sem hrával na Dexony)... Teď sem viděl značky Behringer nabo Samson .. Vůbec nevím co od toho čekat. A pochopitelně křišťálově čistý zvuk, jenž slýchám ve svých snech, je něco po čem stále toužím. Rád bych prostě z toho dostal o pár tříd lepší zvuk, než máme dnes. A taky pořád platí, že za málo peněz bych rád mnoho muziky.

Budu vděčný za jakékoliv pozitivní slovo, snad nikoho svým příspěvkem neurážím.
xxx3

Re: Poraďte repro + zesík, žánr pop-rock

Příspěvek od xxx3 »

chybí tu naprosto zásadní informace: KOLIK je málo peněz? Je to 100.000,- neb 30.000.-? (nebo ještě méně?) A pak taky ještě zmínka, jakému žánru se vaše kapela věnuje.
Egestas
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Egestas »

kolik do toho chcete vrazit? a pro kolik lidí hrajete? takvý základ by mohla splňovat sestava 2x EV ELX115P a 4x EV ELX118P hraje to dobře jsou to docela mobilní aktivky a nestojí nijak moc...
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

A taky pro jaký prostor a počet posluchačů to má sloužit.

Mimochodem, všechny značky co jsi vyjmenoval nebudou znamenat žádný, nebo jen minimální posun.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
saty_cz
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od saty_cz »

blaha píše: Mimochodem, všechny značky co jsi vyjmenoval nebudou znamenat žádný, nebo jen minimální posun.
Dovolím si nesoulasit, mezi Skytecem a Behringrem je přece jenom rozdíl.

KV2 Audio ES | ALLEN&HEATH GL2400 | Sennheiser | Audix | Beyerdynamic | Rode
Egestas
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Egestas »

Pravda, B815NEO a B1800D PRO udělají službu taky... skytek, omnitronic a podobné jsou o několik tříd níž a nemá vůbec smysl o nich uvažovat...
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

Ano Behringer (záleží jakej) je posun, ale o krůček (myslel jsem původně jeho nižší řady, které mne logicky napadly při vyjmenování ostatních značek), já bych to spíš viděl na krok, alespoň někam k těm RCF ART 312 a vejš.

Mám ale tak nějak obavu, že i ta představa o těch 30tis. bude možná nad představou Paprska.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Mike76
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Mike76 »

Slovo Behringer tu raději nevyslovuj koukni na mne. Já teď budu muset ten DI box rozšířílet a pak rituálně spálit a zbytky zakopat 10 m pod zem ;-)
Nejsem prodavač
Egestas
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Egestas »

ne vše od behringeru je špatné, ty bedny co jsem psal jsou dobré, X32 je za tu cenu naprosto super, stará ultracurve, ani xenixy nejsou k zahození a našlo by se toho víc ale ten DI box je proste nepovedený
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

Miku, ty jsi ale stále nepochopil, že je rozdíl hrát pro 100 lidí na obecní tancovačce nebo pokrývat až 10mil. v celostátním rádiu, nebo 7 miliard v celosvětovém měřítku po internetu (ne že by ho všichni měli).

Jsou aplikace kde je Behringer OK (některé výrobky) a kam prostě nepatří.

A už se to řeší v několika jiných vláknech, tady bych teď nechal prostor původnímu tazateli aby se hlavně vyjádřil a doplnil informace o ceně, prostorech, počtu posluchačů, atd.
Paprsek

Příspěvek od Paprsek »

Přiznám se, že jsem něco podobného čekal. Když se sejdou nadšenci, tak se to strhne v tuhou přestřelku. :lol:

Abych specifikoval. Žánr sem řekl: pop-rock. Malé sály co já vím, tak 50-100 lidí. Ale třeba i více, nemusí to řvát na plný pecky zrovna a i 200 lidí to uslyší.

Kdybych šel do té řady beden Yorkville XY (plus jejich zesík), tak za to vypláznu víc jak třicítku, což je (ale i není) dost. No pokud hrajete žánr, který zrovna nesype, tak co už. Takže abych upřesnil otázku. Mám do toho jít s tímhle rozpočtem, nebo je na trhu lepší varianta?

To je asi oč tu běží. :wink:
KamilV
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od KamilV »

Napřed nechceš velký bedny do malých sálů, teď chceš rezervu na 200 lidí.
Pop-rock (třebaže "vesnický" - zábavový) se pod 30.000 Kč nedostane, spíš bych počítal min. 20.000 Kč za bednu a to se pořád bavíme o určitém kompromisu.
Vesnický ples se ale na to udělat dá.
Egestas
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Egestas »

ještě je otázka zda nové nebo může být bazar tam by jsi se dostal na lepší ceny, třeba MT18 a EM151 se dají sehnat za "pár korun". každopádně bych počítal s investicí 50 - 70 tisíc aby to k něčemu bylo... další otázkou je zda máte mix, mikrofony, kabeláž atd to je také nemalá částka
Ondráš

Příspěvek od Ondráš »

Podobny dotaz se tu resil pred casem, kdy se nekdo ptal na neziskove ozvuceni pro 20-200 lidi, zkus pohledat.
Je to vzdycky otazka si presne najit cil, co chci splnit, cim bude cil nejasnejsi, tim bude muset byt reseni nadsazenejsi = drazsi.

Pokud si reknete, ze budete ozvuceni pouzivat jen pro konkretni dane limitovane podminky napr. male saly do 50 lidi na parketu, male sokolovny, mini venkovni akce nekde u stanku o svatcich, tak podle me to pro mensi kapelu smysl ma a pres to, ze si budu protirecit, i na ten Behringer se da hrat.
Na Behringery se hraje i na tanecnich soutezich anebo si vzpomente, na co donedavna hrali "Indiani" v centru Prahy nez prezbrojili na Yamahu DXR12 (aspon).

Uroven a velikost aparatury by mela odpovidat kvalitam Vasi hudby a poctu odehranych akci, jinak se vam to moc nevyplati si porizovat neco seriozniho nebo vetsiho. To je pak lepsi si najit sveho zvukare i s aparaturou.

Behringer: Nadavat na Uliho je uz takovy kolorit nejen tohoto fora, ale i mezi zbehlymi zvukari, ale vsichni dobre vime, ze skoro kazdy z nas neco od Uliho nekdy mel nebo ma a je s tim spokojeny.

U Uliho odjakziva platilo, ze jsou vyrobky, kterym je treba se zdaleka vyhnout a vyrobky, ktere za tu cenu funguji az prekvapive dobre a stejne nebo lepe jako ty drazsi.

V casech nedavno minulych jsme meli od Uliho vetsinu veci a povazovali jsme to sice za naprosto zakladni vybaveni s ohledem na cenu, ale rozhodne jsme se za to nestydeli a vydelalo to ve finale mnohem vic penez, nez technika, kterou mame ted a je o rad drazsi (BSS a Yamaha mixy, QSC zesiky, Martin Audio bedny apod.) Na cem jsme nikdy nesetrili jsou mikrofony a kabely, to je zaklad.

Ja se rozhodne za Uliho nikdy stydet nebudu, ale problem je v tom, ze Uli ma poslednich par let cim dal vetsi problem udrzet i tu jakztakz standarni "kvalitu", kterou mel. Spousta vyrobku je pruser ne co do vlastnosti, ale spolehlivosti a to je ve zvuku trochu trabl, kdyz se na svoji techniku nemuzete spolehnout, protoze v tom lezi zakaznikovy penize, ktere vam dal, aby jeho akce klapla. Takze je treba vse mit zalohovane a to zase stoji penize navic.

Zminili jste X-32, ano za ty penize super, ale jen do te doby, nez se to podela a ze se to lidem podelava docela hodne. Co se tyce mixu, radeji nasetrime na digital A-H nebo Soundcraft.
Ondráš

Příspěvek od Ondráš »

Jeste dovetek, v lete jsem podobnou kapelku ve slozeni jako vy, ale hrala smooth jazz a jazz pop (bici, basa, zpevy, kytara, klapky, perkuse), slysel hrat na 2 kousky KV2 Audio (http://www.kv2audio.com/cz/product/ex-series/ex12), pokud se dobre pamatuji tak bez subu.
Hralo to krasne a presne tak, jak bych si predstavoval asi pro 50 lidicek postavajicich okolo mini podia venku, dat k tomu sub(y) tak je to presne pro vas, jenze tyhle bedny bratru stoji pry skoro 100k. To jen pro predstavu co a jak za kolik hraje. :idea:
Odpovědět

Zpět na „Repro“