XLR na nesymetrické rozhranní

DI, kabely, konektory, sluchátka, software, zvukové karty, počítače...
Odpovědět
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
KamilV
Uživatel
Uživatel

Re: XLR na nesymetrické rozhranní

Příspěvek od KamilV » pát 20. čer 2014 14:09:33

Že by kontrolní nahrávka byla realtime nonstop?
Ono to spíš vypadá, že skládá nějaký net rádio, který bude nepřetržitě streamovat audio na net.

Mike76
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Mike76 » pát 20. čer 2014 20:23:42

Rádio hraje od roku 1991 obavam se ze v te dobe ineternetova radia nebyla... Nicmene ze zakona musite sami sebe nahravat...
Nejsem prodavač

Öndráš

Příspěvek od Öndráš » sob 21. čer 2014 15:01:58

prosim, pro blbce jako ja, k cemu je presne ten RC clen zarazen na vystupu sekundarniho vinuti?

Opravu hezke clanky na webu Jensen, ale uz trochu nad moje znalosti.

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » sob 21. čer 2014 15:32:07

Jednoduše řečeno srovná převýšení na horním konci pásma, hodnoty obvykle doporučuje nebo přímo dodává součástky výrobce trafa, ale záleží i na tom, co dalšího (třeba dlouhý kabel a ještě nízká vstupní impedance nějakého zařízení) bude dále připojeno. Jak moc je to potřeba se dá zhruba odhadnout z toho, jaké je u samotného trafa to převýšení např. na 20kHz, něco kolem +1dB ještě nevidím jako problém. Aspoň moje zkušenost z praxe je taková, že nekompenzovat RC členem vůbec nebo raději méně, je subjektivně vnímáno lépe, než to přehnat, alespoň u těch traf, která běžně používáme. Kdo by chtěl být opravdu pinktlich, tak musí zřejmě s sebou vozit nějaké to měření a sadu součástek a po zapojení všech kabelů například na 1-5kHz obdélníku testovat a upravit přenos.

H.M.

Ondráš

Příspěvek od Ondráš » sob 21. čer 2014 21:31:33

Zdeněk: diky za vysvetleni, myslel jsem, ze je to k filtraci DC rusivych napeti na nizkych frekvencich, inu jak rikam, jsem spis praktik, v teorii trochu plavu. #-o

Ondráš

Příspěvek od Ondráš » sob 21. čer 2014 21:34:09

pisu kraviny, myslim stridavych napeti

TomasVv
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasVv » úte 04. lis 2014 15:55:56

Jak to vlastně teda dopadlo? Došli jsme k nějakému závěru? Třeba se vyprdnout na symetriku a na ten kousek to vyřešit redukcí z XLR na TS s Cold v luftu?
Dělám, co mě baví.

Mike76
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Mike76 » úte 04. lis 2014 17:12:44

No já jsem z toho vyhodil analog. Vztáhl jsem si signál z AES/EBU (symetrický) koupil zvukovku E-MU 404 PCIe která má koaxiální vstup SPDIF ale umí se přepnout i na formát AES/EBU. Dostal jsem od jednoho člena zde pytlík navinutých toroidních trafíček a pár navinutých a pár dobrých rad k tomu a udělal jsem to pořádně.

Pokud bych to řešil analogem tak oddělovací trafo (translátor) - DI box 1:1. V luftu bych nic nenechával. I to AES/EBU jsem pro jistotu oddělil přesto že to fungovalo i na přímo ale správně to nebylo ...

Na opačný směr - pokud zálohuji v noií a potřebuji z nesymetriky na symetriku jsem si koupil nejmenovaný DI box jehož jméno tu nesmím vyslovit.

Obecně se ale jinak snažím analogu zbavit kde to jen jde ... E-MU 404 PCIe doporučuji za pár peněz to umí dost.
Nejsem prodavač

TomasVv
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasVv » úte 04. lis 2014 23:12:01

Jo, to je asi rozumné řešení.
Název DI nevyslovuj, sic půjdeš do pekla, protože já bych taky raději použil jiný :-)
Jak jsi dopadl s monitoringem AES/EBU? Sehnal jsi laciné repráčky, co se umí připojit na digitální signál?

btw nebylo by pohodlnější pro noční náhradní provoz pouít zase tu E-Mu opačným směrem?
Dělám, co mě baví.

Mike76
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Mike76 » stř 05. lis 2014 7:20:38

To nemůžu musím nahrávat furt pro soudruhy z rady a posílat taky 4 streamy do internetu to bohužel dělá jedno PC chtěl bych na to HW box jako mám kodek na distribuci na vysílače (naběhne za 30 s) ale žádný vhodný Icecast box jsem zatím nenašel - vyrábím 3 x MP3 stream (různé kvality) a jednou wma pro mobilní zařízení. Ty repráky jsem nekoupil někde mi zbyli nějaké bedny analogové se zesilovačem které jsem zapojil na sluchátkový výstup kodeku - je tam jako kontrolní pro tyto účely.

Na tom PC mám ještě nainstalován automatický detektor ticha - pokud je v obou kanálech 300 ms ticho tak mi to pošle mail že se něco děje.

Musím se zbavit toho PC na streamy to se mi ještě nelíbí - obecně spolehlivost PC je mizerná.
Na volný XLR symetrický analogový výstup jsem si připojil dva indikátory takže je vidět už z dálky že vše je OK.
Nejsem prodavač

vitek_cz
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od vitek_cz » stř 05. lis 2014 10:12:27

obecně spolehlivost PC je mizerná.
To asi nejde takto generalizovat. Na PC platforme bezi spolehlive tolik serveru. Muzes to mit zbastlene nebo postavene z kvalitnich komponent. A podle toho to bude i fungovat.

Ale HW dekodovaci krabice bude urcite lepsi.

Mike76
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Mike76 » stř 05. lis 2014 10:17:03

PC je samozřejmě značkové - Dell zǎdný doma poskládáný. Ale přistane ti update od MS a klidně ti to restartne navíc v PČku se ti točí hromada věcí... Občas to musíš odstavit vfoukat kompresorem bordel, prohlédnout větráky případně vyměnit.... Pomalu to nabíhá
Nejsem prodavač

TomasVv
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasVv » stř 05. lis 2014 12:15:35

Tady se řeší nějaká kvalita záložního provozu a v Praze smaží Impuls v monu a nikoho to netrápí.
http://www.digizone.cz/clanky/radio-imp ... nepoznali/
Dělám, co mě baví.

vitek_cz
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od vitek_cz » stř 05. lis 2014 12:27:23

Ale přistane ti update od MS a klidně ti to restartne
To ale znamena, ze to tam zase patlate na koleni. Pocitac, ktery dela pro vysilani kriticke ukoly, jako dekodovani vysilani na internet se nema automaticky co aktualizovat. Tak toto podcenil asi vas "ajtak".

Dneska se prispevky napr. pro TV zpravy odbavuji z PC s WIN a pokud je pocitac profesionalne spravovan a navrzen, tak v tom neni problem. S tim souvisi ruzne reseni, tkera stoji samozrejme penize. Ale nemuzes tvrdit, ze PC neni spolehlive.

Mike76
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Mike76 » stř 05. lis 2014 12:47:18

To byl příklad vše je zakázáno taky se odbaví je z PC Win ale opravdu to PC je nejméně spolehlivý prvek.... Možná jsi poslouchal Evropu 2 když jim ve vysílání odešelo PC.

Ale samozřejmě máš pravdu patláme to na kolenem a PC nejspolehlivější věc na světě ... Jen my vždy odešlo to PC....
Nejsem prodavač

Odpovědět

Zpět na „Příslušenství“