Ceny zvukařů

...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
Odpovědět
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
franta1969
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od franta1969 » ned 28. pro 2008 11:44:22

honza637 píše:Nojo, ale to si lehce protiřečíš. Píšeš, že nemáš nic proti ama stavbě a pak vyjadřuješ prostřednictvím kohosi myšlenku, která je proti? Já tedy hovořím o zapojení, které je v praxi již mnoho let používáno a funguje bez problémů. Jen ta mechanická konstrukce je ze strany profi výrobců ošizená. O nic víc nejde. Mimochodem dost dobře nevěřím tomu, že někdo jako QSA nebo Behringer budou párovat i rezistory (u kterých to zpravidla nutné není, 1% přesnost většinou stačí). Jinak navrhuji tohle ukončit a věnovat se původnímu tématu a to té ceně zvukařů. Trochu jsme se odchýlili a možná by se proto vyplatilo založit jiné vlákno ...
neprotiřečím si,jen nemám nic proti kutilství,ale v profi sféře by se to nemělo objevovat.Jinak ať si každej stavý a hraje co chce a s čím chce.Jinak prostřednictvým kohosi nic nevyjadřuju,je to má zkušenost.Musíš víc číst

midnight_man
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od midnight_man » ned 28. pro 2008 12:01:39

Ja osobne som zacinal s Home-Made ...a myslim ze asi kazdy :) pretoze tie ceny novych, respektive znackovych AMP boli niekde uplne inde vzhladom na nase vyplaty. ked vtedy mi stacili pomaly 2x 3pasmo na KD...a bol som stastny ze to hra...teraz je mi pomaly set od EM málo. Ako tu bolo spominane nie je to na skodu a podla mna sa stym da zahraj aj taka stredna liga :) No urcite je to financne nerentabilne, ja nestavam zosiky...neviem. No mam znamych ktori sa tim zaoberaju a vacsinou je to len tak zo zabavy, ze si nieco postavia...dobry pocit ze je to predymenzovane vsetko atd atd...Nakoniec to aj slusne hra...taha to EM15tky ako med :) no co s toho ked chlap do toho dal pomaly 13 litrov ci kolko....a nevyzera to najkrajsie. Osobne ostanem pri tej znacke QSC.
5kW Sound/EM,Beyma,Uli,QSC,DBX/, 2kW Lights, Dáke tie otáčajúce sa hlavy, 200mW ILDA Laser(20kpps)/Kvant/, 3kW Smoke.

franta1969
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od franta1969 » ned 28. pro 2008 12:04:12

Ohledně tranzistorů už mohu jen dodat, že na přesném párování tranzistorů záleží především u Hi-Fi a u High End zesilovačů, kde se nahánějí tisíciny a desetitisíciny zkreslení (a čerta starého to slyšíme).
V našem případě – nástrojové zesilovače – bude vyhovovat bude-li každý typ tranzistorů z jedné výrobní série. Je to nějaké označení pod typovým číslem tranzistoru a aby byly pokud možno NPN i PNP od jednoho výrobce. Případné rozdílnosti v zesilovacím činiteli tranzistorů vyrovnávají tzv. emitorové odpory, které se vždy dávají do obvodů, je-li použita taková hromada tranzistorů.
to je jen že i dnes se součástky párují

honza637
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honza637 » ned 28. pro 2008 12:16:58

Jo , tak s tím bych souhlasil. Ono ostatně aparatura pro kvalitní poslech v domácím prostředí taky jinak vypadá. Souhlasím s tím, že u PA nějaká ta desetinka procenta zkreslení nehraje roli. To co bych tam nejvíc řešil je určtiě dost silné trafo, solidní filtrační kondy a solidní chlazení. To je to, co je tam asi nejdražší .
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...

franta1969
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od franta1969 » ned 28. pro 2008 12:31:17

přesně tak doma je doma,ale na koncertě to ji jiná.Přeju všem dobrý zvuk ;-) :smt020

striska
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od striska » ned 04. led 2009 20:40:57

No, trochu to tady jede mimo. Možná bych sem napsal nějaké příklady. aby dal každý návrh, kolik je "optimální" sazba. Píši optimální, protože opravdu nejde přesně stanovit částka, každá akce je o něčem jiném.

Co je asi tak nejběžnější? Když to vezmu od malých akcí (konference, firemní akce atd.) až po velké koncerty na náměstí, festivaly - budem se bavit pouze o ozvučení, bez jakýchkoli doplnku jako jsou světla pódia atd.

1) 2 reproboxy, cca 2 x 300W - dnes asi nejběžnější záležitost (je šumák jestli aktiv, nebo pasiv + zesiky, ale dnes už většinou jezdí všechno s aktivkama), mixák, nějaký bezdrát a příslušenství (stojany atd.)
Práce 6 hodin, Cena....?

2) nějaký komplet cca 3 kw (trošku větší malý akce, tancovačka, menší koncík atd.
Práce 8 hodin, Cena...?

3) nějaký komplet cca 6 kw (střední akce, koncerty v KD atd., diskotéky atd.)
Práce 8 hodin, Cena...?

4) nějaký komplet cca 12 - 16kw (koncerty. náměstí atd)
Práce 8 hodin, Cena...?

5) nějaký komplet cca 20 a více kw (festivaly, velké koncerty. náměstí atd)
Práce 8 hodin, Cena...?

Tak šup sem s Vašimi zkušenostmi...

J.J.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od J.J. » pon 05. led 2009 10:29:40

Vyloženě nesnáším otázky typu "kolik to má kilowat??". Cena za akci se dá buďto počítat podle použitého zařízení - tak to dělám pro agentury (ceny používám stejné jako na www.rentalpro.cz, sleva dle rozsahu) + doprava a lidi. Většinou ale zvučím pro lidi s kterými dlouhodobě spolupracuju a tam je cena vždy dohodou.

striska
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od striska » pon 05. led 2009 10:44:33

J.J. píše:Vyloženě nesnáším otázky typu "kolik to má kilowat??". Cena za akci se dá buďto počítat podle použitého zařízení - tak to dělám pro agentury (ceny používám stejné jako na www.rentalpro.cz, sleva dle rozsahu) + doprava a lidi. Většinou ale zvučím pro lidi s kterými dlouhodobě spolupracuju a tam je cena vždy dohodou.
Tady se bavíme o cenách zvukařů atd a ne o tom, co snášíš nebo nesnášíš, to je tvůj problém. Ty kw je asi jediný záchytný bod, který mě napadl. Nahoře jsem napsal, že každá akce je o něčem jiném.

Ale i přesto, díky za příspěvěk. Mj. kde najdu na RentalPro ceník?

J.J.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od J.J. » pon 05. led 2009 10:50:55

Jo aha koukám, že v CZ verzi už není přístupný, tak jedině v eurech http://www.dryhire.rentalpro.eu

striska
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od striska » pon 05. led 2009 10:53:59

J.J. píše:Jo aha koukám, že v CZ verzi už není přístupný, tak jedině v eurech http://www.dryhire.rentalpro.eu
Díky, ten web mají docela pěkný. Škoda, že se mu majitel nevěnuje z pohledu pasivní reklamy, tam by šlo zlepšit dost věcí :-) Ale to už je moje druhá pracovní deformace :-D

maly_medved
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maly_medved » pon 05. led 2009 11:53:45

Tak já zkusím začít , PŘIDEJTE SE !!! ;-) :

1) 2 reproboxy, cca 2 x 300W - mixák, nějaký bezdrát a příslušenství (stojany atd.)
Práce 6 hodin, Cena.... 1500,- až 3 000,-

2) nějaký komplet cca 3 kw (trošku větší malý akce, tancovačka, menší koncík atd.
Práce 8 hodin, Cena...3000,- až 4 000,-

Práce 8 hodin, Cena... 5 000,-

Práce 8 hodin, Cena...8 000,- až 12 000,-

Práce 8 hodin je strašně málo je to určitě celý den , Cena...15 000,- až 35 000,-

Jedná se o HRUBĚ ORIENTAČNÍ odhad , neberu v potaz nadstardandní požadavky ( podiová mixáž, osazení efekty nebo pultem dle přání konkrétního typu ) doprava do cca 10 - 30 km atd.
Naposledy upravil(a) maly_medved dne pon 05. led 2009 11:57:12, celkem upraveno 1 x.

striska
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od striska » pon 05. led 2009 11:55:09

Přesně takhle jsem si to představoval :-) Nicméně dokonce i ty ceny jsou přesně dle mých představ.
Naposledy upravil(a) striska dne pon 05. led 2009 12:19:37, celkem upraveno 1 x.

maly_medved
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maly_medved » pon 05. led 2009 11:57:58

Ještě jsem to upravoval , reloadni si stránku

P.S. pod tyto ceny skutečně nejdu, kdo mě zná ví že nemám ve zvyku KURVIT CENY a lézt dampingem někomu do prdele.

striska
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od striska » pon 05. led 2009 12:02:20

maly_medved píše:Ještě jsem to upravoval , reloadni si stránku

P.S. pod tyto ceny skutečně nejdu, kdo mě zná ví že nemám ve zvyku KURVIT CENY a lézt dampingem někomu do prdele.
No právě. Už jsem na internetu našel o dost nižší ceny. Když se pak podíváš na vybavení, tak pochopíš. To mě docela štve, protože někteří lidi do ozvučovací techniky nevidí a berou to podle ceny, nikoli podle vybavení / kvality.

Já jsem byl kvůli tomu nucen taky snížit ceny, protože zakázek nyní celkem ubylo - ale to dávám vinu i finanční krizi. Je neuvěřitelný, co dokážou média s lidmi udělat.

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » pon 05. led 2009 12:20:00

To bych rek ze to MM nastrelil este docela nizko:

PŘIDAVAM SE (Praha):

1) 2 reproboxy, cca 2 x 300W - mixák, nějaký bezdrát a příslušenství (stojany atd.)
Práce 3 hodin, Cena.... 1500,- až 3 000,-
Práce 6 hodin, Cena.... 2000,- až 4 000,-

Práce 8 hodin, Cena...4000,- až 6 000,- bez svetel

Práce 8 hodin, Cena... 6 000,- az 9 000.-

Práce 8 hodin, Cena...8 000,- až 12 000,-

... tohle se neda rict, jaky festivaly, jak velke koncery. Vazne nevim, nedelam takovyhle akce ani na to nemam potencial. ... kdyz clovek zapocita lidi tak to docela naroste. Mozna je to ulet, fakt nevim.
Naposledy upravil(a) safa dne úte 06. led 2009 10:02:54, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět

Zpět na „Bar“