Nekompatibilita mikrofonů? DPA a Countryman

Dynamické, kondenzátorové, zpěvové, nástrojové, bezdrátové...
Odpovědět
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
pe.havel
Nováček fóra
Nováček fóra

Nekompatibilita mikrofonů? DPA a Countryman

Příspěvek od pe.havel » sob 29. lis 2014 10:37:41

Zdravím,

do této chvíle jsem používal (bazarově koupený) set SENNHEISER EW100 (G1), který má SK 100 Bodypack Transmitter. Do něj byl připojen mikrofon Countryman B3 B3W4FF05LNC.

Nyní jsem si zakoupil (bazarový) náhlavní mic DPA 4088 F34. Chtěl jsem ho vyměnit za současný Countryman, který nemá držák na hlavu.

Avšak netušil jsem, že bude nějaký problém:
1. DPA má sice taky 3pin jack, avšak šroubování má větší průměr.
2. po zapojení DPA mic nešel (žádný signál).

Nikde jsem na netu nenašel pořádné informace (k oboum mikrofonům a vysílači), jaké je phantom napájení, zapojení konektorů atd., takže ani nemohu zjistit, zda je to elektricky kompatibilní. Původně jsem předpokládal, že vše půjde, protože jsem už pracoval s DPA mikrofonem zapojeným do nového G3 Sennheiser vysílaše, tak jsem ani nepředpokládal, že bude míst starší řada jiné konektory a zapojení.

Nevíte, jak je to se zapojením? Nebo jestli není nově zakoupený DPA mikrofon pouze rozbitý? (nemám na čem vyzkoušet :( )

Díky moc za jakoukoliv pomoc

vitek_cz
Uživatel
Uživatel

Re: Nekompatibilita mikrofonů? DPA a Countryman

Příspěvek od vitek_cz » sob 29. lis 2014 17:01:50

Ahoj,

pouzivam Countryman i DPA s vysilaci Sennheiser 2000 i G3 bez problemu.

G1 je uz trochu archaicky zarizeni a nepamatuji si, jake napeti posila do kapsle. To by bylo potreba zjistit. Ten DPA ma jack napajeny primo na kabel nebo pripojujes pres redukci microdot?

Ten kdo Ti DPA prodal to pouzival s cim? Je mozne, ze to mel zapojene jinak.

pe.havel
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od pe.havel » sob 29. lis 2014 18:39:52

Bohužel, nikde jsem nenarazil, jaké je napětí na G1.
DPA má jack přímo na kabelu (nějaký EW Connector) — přímo od výroby (F34).
Napětí na prázdno vysílače bych si mohl změřit. Je způsob napájení TRS stejné jako u XLR cannon? Signál T+, R- a S stínění? A napájení + na TR a - na S? Pokud to tak sedí, mohu si to napětí změřit.

U mě je problém, že s vysílačema a mikrofonama na vysílače nemám žádný zkušenosti a proto se ptám, zda je zavedenej nějakej standard, že zapojení jacku a fantom napájení je všude stejné, nebo jsou rozdíly? U XLR na mixpultu vím, že je to všude "standardizovaný".

Díky za info

vitek_cz
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od vitek_cz » sob 29. lis 2014 18:56:06

Phantom je uplne jinak. Jine napeti (48V) a hlavne na symetrickem vedeni. Na obou symetrickych linkach tedy neviditelne (phantom).

DPA je nesymetricky. Ma jen 2 vodice. Na vstupnim konektoru G1 by melo byt mezi nekteryma pinama cca 5V.

V kazdem pripade zapojeni neni stejne. Ruzne mikrofony jsou ruzne zapojene. viz napr. zapojeni Pro Lectrosonics porty v priloze.

Jestli je DPA takto z vyroby, tak by to melo byt spravne. Ale s G1 jsem nikdy DPA nezkousel. Uz si ani nepamatuju, kdy jsem naposledy videl G1. (Mozna na stredni, coz je 12 let zpet)

V.
Přílohy
Screen Shot 2014-11-29 at 6.52.39 PM.png

Odpovědět

Zpět na „Mikrofony“