Kobylkový snímač se občas nechytá

...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
keeDonald

Kobylkový snímač se občas nechytá

Příspěvek od keeDonald »

Čau lidi,
vyskytnul se mi takovej problém o kterým jsem nikde nic nenašel. Koupil jsem si loop efekt Jam man xt express - napájím přes adaptér a občas se mi stane, že ,,nefunguje'' kobylkový snímač. Tohle se děje jenom když mám kytaru připojenou ke kombu přes efekt a občas se po chvíli ten snímač zase chytí. Často se taky stává, že hraju všechno je OK a když nahraju a pustím smyčku, tak snímač už zase nehraje. Krkovýmu snímači se tohle neděje a vůbec mě nenapadá možná příčina. Nenapadá vás něco? Jedná se o mou první sestavu takže je to povětšinou to ''nejlevnější'' co šlo. Kombo je Line 6 Spider 15w a kytara Jay Turser JT-220-GT.
mkarr
Uživatel
Uživatel

Re: Kobylkový snímač se občas nechytá

Příspěvek od mkarr »

Trochu málo informací, ale hádal bych to na studeňák nebo zkrat někde třeba kabel, konektor, přepínač snímače, dráty uvnitř kytary, potenciometr. Třeba jen jiný kabel od kytary k efektu nebo v jiné poloze na podlaze, než když je píchnutý do komba přímo, takže si možná najde polohu, kdy něco nemá kontakt nebo má šlus. Snímač sám je jen správně namotaný drát. (respektive u Humbuckeru dva správně namotané dráty) Tam by nemělo nic přestávat fungovat v závislosti na tom, jestli je to vražené v loopu nebo v kombu, natož jestli jsi zrovna spustil smyčku. Věřil bych spíš že při spuštění smyčky uděláš krok nebo správný pohyb kytarou a něco se v ní, nebo po cestě do loopu, spojí/rozpojí.
keeDonald

Re: Kobylkový snímač se občas nechytá

Příspěvek od keeDonald »

Díky moc za odpověď,
nakonec jsem na to přišel. Kytara mi kdysi spadla a zlomil se mi přepínač snímačů a u nového, který jsem tam dával jsem špatně naletoval kontakt právě od kobylkového snímače. A ten kontakt vypadal jako háček, takže se nikdy nemohl rozpojit úplně, ale záleželo na poloze. Náhodou se to asi nestávalo když sem neměl loop připojený.
Tak ještě jednou děkuju za reakci :)
Odpovědět

Zpět na „Bar“