Aktuální a budoucí pásma pro bezdráty?
-
- Reklama
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: Aktuální a budoucí pásma pro bezdráty?
Jinak najdi si na netu manuál k té tvé sedě (možná i servisní), nebo nějakou tabulku s nabízenejma frekvencema/pásmama.
Tam si vyber které bude nejvhodnější z pohledu možného zarušení. Podle TV kanálů v okolí největší tvé působnosti (třeba na http://www.digitanitelevize.cz). 1 TV kanál zabírá 8MHz (nosný +-4MHz, např. 45CH 666MHz zabírá 662-670MHz pásma).
A nakonec si to ořízni na 694MHz, víc neber, aby jsi za dva roky nebyl ve stejné situaci jako dnes.
Tam si vyber které bude nejvhodnější z pohledu možného zarušení. Podle TV kanálů v okolí největší tvé působnosti (třeba na http://www.digitanitelevize.cz). 1 TV kanál zabírá 8MHz (nosný +-4MHz, např. 45CH 666MHz zabírá 662-670MHz pásma).
A nakonec si to ořízni na 694MHz, víc neber, aby jsi za dva roky nebyl ve stejné situaci jako dnes.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Sadu jsem poslal do servisu, ale dle předběžných informací s tím asi nepůjde nic dělat. Přeladit určitě ne, výměnu musí zjistit co a jak, propočítají náklady dílů a práce a zřejmě se to ani nevyplatí. Používat se to dá s určitým rizikem, no a nedá se počítat s tím, že to v některém místě bude fungovat z důvodu obsazení frekvence.
Takže čekám na výši nákladů a pak asi nákup jiné sady...frekvence volné si holt pro příště pohlídám, v době nákupu této sady se o digitálu nemluvilo...
Takže čekám na výši nákladů a pak asi nákup jiné sady...frekvence volné si holt pro příště pohlídám, v době nákupu této sady se o digitálu nemluvilo...
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jo v té době +- jsme pořizovali taky 2 sady AKG WMS 450 s D5kou, plán změny frekvencí vylezl až asi rok nato. Jedna ze sad mě taky spadla do tohoto pásma (790-820MHz).
Řešit to mě donutilo až letos na jaře po vydražení kmitočtů a u nás už jsem ho měl i zarušené.
Naštěstí alespoň u AKG lze provést výměna "střev" za nějakejch 8tis. na WMS450 (MB + MB) a cca 6tis. na WMS470 (MB + MB + panel displeje). Vzhledem k ceně nové sady se výměna určitě vyplatila, upgradoval jsem rovnou obě sady (druhá 720-750MHz a jen 10mW) na WMS 470, jen na předním krytu mám pořád natištěno WMS 450
.
Akorát jsem teď koukal, že ty bezdráty šli nějak dolů a opravdu bude otázkou jestli se to vyplatí. Vůbec pokud by stávající Beta58 pasovala i na nové systémy, pak by jsi mohl koupit třeba sadu s PG58 a jen vyměnit kapsli, protože vysílače jsou stejné.
Řešit to mě donutilo až letos na jaře po vydražení kmitočtů a u nás už jsem ho měl i zarušené.
Naštěstí alespoň u AKG lze provést výměna "střev" za nějakejch 8tis. na WMS450 (MB + MB) a cca 6tis. na WMS470 (MB + MB + panel displeje). Vzhledem k ceně nové sady se výměna určitě vyplatila, upgradoval jsem rovnou obě sady (druhá 720-750MHz a jen 10mW) na WMS 470, jen na předním krytu mám pořád natištěno WMS 450
Akorát jsem teď koukal, že ty bezdráty šli nějak dolů a opravdu bude otázkou jestli se to vyplatí. Vůbec pokud by stávající Beta58 pasovala i na nové systémy, pak by jsi mohl koupit třeba sadu s PG58 a jen vyměnit kapsli, protože vysílače jsou stejné.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Jojo, to všechno zvážím až po vyjádření servisu k ceně za výměnu střev. Ale je to zkrátka bordel, že se něco koupí a celkem draze, a pak to nelze používat...
Jinak pro ostatní, kdo se pídí po volných frekvencích...
http://www.ctu.cz/ctu-informuje/jak-pos ... toctu.html
Kdyby to aspoň bylo takto napořád a už nic neměnili.
Jinak pro ostatní, kdo se pídí po volných frekvencích...
http://www.ctu.cz/ctu-informuje/jak-pos ... toctu.html
Kdyby to aspoň bylo takto napořád a už nic neměnili.
Stojí za to ještě dneska pořizovat mikráky v pásmu 174-216 MHz? Ať nový nebo bazarový.
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
-
Ondráš
exxxi: Za jakym ucelem? Na hrani zadara nebo, pokud nekomu zbyly, tak treba do skolky na besidky apod., proc ne. Dle meho nazoru na profi urcite ne:
1/ toto pasmo jiz nejaky patek NENI urceno k provozovani bezdratovych mikrofonu, tzn. se teoreticky muze ozvat nekdo a stezovat si CTU.
2/ Z me zkusenosti se posledni dobou v techto frekvencich objevuji ruzna ruseni, ktera interferuji s mikrofony a vzhledem, k tomu, ze drive vetsinou tyhle vyrobky mely frekvence napevno, tak je to na vyhozeni do kose.
Jedina vyhoda byl vetsinou velky vysilaci vykon a lepsi pruchod prekazkami. My se postupne techto zbavujeme.
1/ toto pasmo jiz nejaky patek NENI urceno k provozovani bezdratovych mikrofonu, tzn. se teoreticky muze ozvat nekdo a stezovat si CTU.
2/ Z me zkusenosti se posledni dobou v techto frekvencich objevuji ruzna ruseni, ktera interferuji s mikrofony a vzhledem, k tomu, ze drive vetsinou tyhle vyrobky mely frekvence napevno, tak je to na vyhozeni do kose.
Jedina vyhoda byl vetsinou velky vysilaci vykon a lepsi pruchod prekazkami. My se postupne techto zbavujeme.
Inu, jsou k mání jeté i nové. Pro moderátory to potřebuji.
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
-
mi-ro
S VHF pásmem mám špatné zkušenosti, je velmi náchylné na sporadické zarušení prakticky čímkoli, MP3, NB, digit procesory, PC.....
Jestli by nestálo za to, udělat tady na fóru burzu nepřeladitelných bezdrátů a každý by v rámci jednoho modelu prodal to co se mu doma ruší a koupil to co doma ve vzduchu ještě nemají. Kapsle a grily by se daly nechat každý své, aby se minimalizovalo riziko že člověk koupí nějaký vozembouch. 
nepreladitelny bezdrat? To snad zvukar, co to mysli vazne, nepouziva.. Pardon, ale to je prvni vec, co bych vyradil ze sveho aparatu.
takze doufam, ze se moc lidi nenajde, co to pouziva.
-
Ondráš
vitek: Pokud je mi znamo, ve VHF pasmu nepreladitelny bezdrat neni nic vyjimecneho, samozrejme se bavime o profi mikrofonech, ale souhlasim, ta doba uz je davo za nami, je to technologie max. 90. let.
V dnesni dobe pro takove neni reseni prostor z duvodu ruseni a omezeneho poctu soucasne provozovanych mikrofonu.
P.S. Nevim kdo by to kupoval, krom kapsli je to prakticky bezcenne, leda do muzea.
V dnesni dobe pro takove neni reseni prostor z duvodu ruseni a omezeneho poctu soucasne provozovanych mikrofonu.
P.S. Nevim kdo by to kupoval, krom kapsli je to prakticky bezcenne, leda do muzea.
Jsou i tací, co to nemyslí vážně a bezdrát mají v kulturáku, aby nemuseli tahat káble, když je tam schůze. Je rozumět co mluvčí říká, což je o moc lepší než to bylo s tím "uhlíkovým" mikrofonem co tam byl předtím a víc není potřeba. Zkuste se zeptat někoho kdo prodává ve větším AKG, kolik se prodalo kterých. Řekl bych že WMS40 ve všech variacích bude vítězit na plné čáře. Jasně že z toho leze proti profi bezdrátům hrozný zvuk, ale když to někdo nosí celý den v kapse a průběžně komentuje dětský den, nebo okresní závody v požárním sportu, tak je to k nezaplacení, protože na jednu tužkovou to jede celý víkend, kdyby mu to někdo ukradl, nebo ho v eufotii z vítězství vykoupali v kádi, tak je škoda minimální a kdyby tam zrovna bylo rušení, tak mu dám druhou ručku a jede se dál. Prostě k nezaplacení.vitek_cz píše:nepreladitelny bezdrat? To snad zvukar, co to mysli vazne, nepouziva.. Pardon, ale to je prvni vec, co bych vyradil ze sveho aparatu.
-
Ondráš
AKG WMS40 pracuje v UHF pásmu
(frekvence pro ČR zde: http://media.bestquestions.com/bestques ... store/9823.).
WMS40 mini znam velmi dobre od znameho za tu cenu do lidovky prosim, na profi je bohuzel jedna frekvence a 10mW dost spatne pouzitelnych. Na druhou stranu pri jedne akci s hromadou Sennheiser EW500 se to frekvencne sneslo velmi dobre, bohuzel az na ten dosah (kdyz clovek poposel 10-12m od vysilace a schoval se za roh, tak konec.)
WMS40 mini znam velmi dobre od znameho za tu cenu do lidovky prosim, na profi je bohuzel jedna frekvence a 10mW dost spatne pouzitelnych. Na druhou stranu pri jedne akci s hromadou Sennheiser EW500 se to frekvencne sneslo velmi dobre, bohuzel az na ten dosah (kdyz clovek poposel 10-12m od vysilace a schoval se za roh, tak konec.)
Nemám mini, ale Dual PRO. dosah po celém fotbalovém hřišti a dál jsem nešel. Možná kdyby tam k tomu byla hromada Sennheiserů, tak bych si nosil přijímač sebou
Souhlasím, profi to není ani zvukem ani technikou. Je to prostě bezdrát o který se nebojím.
Váš odkaz mi nějak nefunguje. Frekvence jsou tady http://www.akgfrequency.at/wms4000_extr ... EQ_PDF.pdf a rozpis z ČTU je tady. https://www.ctu.cz/cs/download/plan-vyu ... 012-11.pdf no a já mám US60A/B takže
Digitální vysílání a další aplikace, rozhlasové služby, Mobilní služby el. komunikací, SAB/SAP, Bezdrátové mikrofony.
Váš odkaz mi nějak nefunguje. Frekvence jsou tady http://www.akgfrequency.at/wms4000_extr ... EQ_PDF.pdf a rozpis z ČTU je tady. https://www.ctu.cz/cs/download/plan-vyu ... 012-11.pdf no a já mám US60A/B takže
Digitální vysílání a další aplikace, rozhlasové služby, Mobilní služby el. komunikací, SAB/SAP, Bezdrátové mikrofony.
-
Návštěvník
Možná kdyby tam k tomu byla hromada Sennheiserů, tak bych si nosil přijímač sebou
Mmch. i WMS40 Pro ma stejnych 10mW a je to samozrejme take UHF, stejne tak frekvence napevno, nemam pravdu?
Odkaz: http://www.akg.com/pro/p/wms40minisystem#downloads-link
Rozsah mate stejny jako u WMS40 Mini (cca 748-751MHz), takze zatim pohoda, ale za par let se da ocekavat s nastupem druhe digitalni dividendy ze pasmo o 100Mhz uriznou, takze bezdraty budou koncit na 694MHz, na druhou stranu si poridite zase novy set, takze to nebude tak strasne. Ja ted porizuji vse v A (Praha), tam je zatim v regionalnim meritku relativni radiovy klid.