"Menší" 12" basové reproduktory
-
- Reklama
"Menší" 12" basové reproduktory
Zdravím všechny, neměl by někdo tip na nějaký "menší" 12" basový reproduktor? Potřeboval bych přeosadit starší plastové skelety, ale díra pro reproduktor má průměr pouze 270 mm a rozteč upevňovacích šroubů je cca. 289 mm. Potřeboval bych něco výkonného (aspoň 700W) a citlivého, dobře fungujícího v malém objemu v BR, ale všechno co jsem našel je vždy o cca. 10mm větší, asi bych potřeboval nějaký 11,5"... 
-
MADMAX
- Uživatel

Re: "Menší" 12" basové reproduktory
sorry, ale nebylo by možná lepší vyhodit ty plastové skelety a vyrobit ozvučnici na míru kvalitnímu reproduktoru??? 
MAD
No jo, taky je to samozřejmě cesta... 
-
marian
Myslím že asi "najmenšie" 12" repra sú reproduktory Sica potom asi Faital pro, bol to problém dať do bedne po dačom inom, lebo rozteč medzi skrutkami bola veľká a trebalo to prerábať.
Není tajemství, jaké značky jsou skelety?
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
Jsou to bedny Panasonic RAMSA. Mám 4 středovýšky 12+1 a ty jsou skvělé. K nim pak mám 4 kusy wooferů 12" a 2 kusy 15". Všechno je to v pořádku a výborně to hraje, ale v těch subech jsou velmi málo citlivé reproduktory (400W/91dB), tak jsem uvažoval o přeosazení něčím výkonnějším a hlavně citlivějším. Ty bedny jsou moc pěkné a hlavně lehké a šikovné na manipulaci. A ta kompletní sestava v pohodě uhraje i celkem velký ples, na menší akce pak stačí vzít třeba jen 2 středovrchy a 2 suby a tak...

Koukal jsem na Faital Pro a ty mají rozměry v podstatě úplně stejné, jako všechny ostatní PA reproduktory, které jsem dosud zkoumal (B&C, RCF, Eminence, Beyma, Fane, PD). A Sica jsou dokonce ještě o kousek větší... 
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Honíš chiméru, z malých plastových subů nedostaneš podstatně vyšší akustický výkon jenom přeosazením reproduktorů, jsou tam nejspíš přesně takové, jaké tam mají být. Málo tuhý skelet začne pracovat a citlivější 12" se ukáže být dole o 10Hz "kratší" a nepomůžeš si skoro nijak. Já bych to hrající nepředělával a už vůbec bych kvůli tomu nesháněl "11,5". Dokonce i opravu výměnou za jiné 12" bych dost zvažoval.
H.M.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz
No jo Huberte, asi máš pravdu, vykašlu se na to.
Jestli to používáš jako na fotce, tak se suby akorát hádají.
A proč by se měly hádat?
Když už bych musel vystačit s tímhle, tak bych dal po stranách 15" a na ně na klacek satelity. 12" všechny doprostřed ( třeba pod podium) a kraje zpozdit podle vzdálenosti od středu. Taky se dá zpožďovat střed proti krajům, ale mezi místními zvukaři to nemá oblibu.
Jo, tomu rozumím. Pokud to akce dovolí (na tom plesu to nešlo), dávám všech 6 wooferů doprostřed pod pódium a zpožďuju je.