Driver Turbosound TSE-111

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
SynthLover

Driver Turbosound TSE-111

Příspěvek od SynthLover »

Dobrý den, mám dotaz, asi nejlépe na Huberta Mašína. Podařilo se nám odpálit driver v kopii Turbosound TSE-111. Osazení je originál - tedy Turbosound CD - 102. B-hužel recone kit jsem objevil jen v Anglii a to ještě s nejistou dostupností. Rád bych se zeptal, zda je možné použít jinou membránu a pokud ano tak jakou?
Brouzdal jsem po internetu a několik lidí odkazovalo na beyma CP-350-8. Je to použitelné?
Předem děkuji za pomoc!
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Re: Driver Turbosound TSE-111

Příspěvek od Zdeněk Prodance »

Proč nejlépe ? Odpovídat snad může každý, kdo o tom něco ví. Já jsem se sice kdysi v turbech hrabal hodně, ale na originální driver se pomalu nedalo narazit ani tenkrát. Také to samozřejmě byly skoro všechno kopie beden, kterých tady hrály a asi ještě hrají desítky. V některých (asi těch nejhorších ex Pragosound) byly přímo ty CP350, ale určitě to není shodný driver ani z hlediska náhradní membrány. Pokud ani bedna a tedy zvukovody, výhybka atd. nejsou originály, tak bych se nesnažil shánět původní membránu, protože to dost možná k ničemu není, ale dal bych rovnou jiný driver. 10" je originál ? Pár fotek vnitřku bedny by asi udělalo jasněji.

H.M.
Martin S.
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin S. »

Do CD-102 by skutečně měla pasovat kmitačka z CP-350, ale pozor, minimálně v originální TSE-111 je 16Ohm. Dle zahraničních fór jsou dokonce oba drivery shodné.
Martin S. ::::: MS sound
http://ms-sound.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Nepíšou tam, že 10" je taky Beyma ? Ty se tady totiž do těch kopií rovněž osazovaly a výsledky byly hrozné. Ano, celá bedna je totiž v originálu 16ohmová:

http://www.kirsch-akustik.de/downloads/ ... asheet.pdf

H.M.
Martin S.
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin S. »

Ne, takovou informaci jsem nezahlédl. Originál 10" by měl vypadat takto: http://www.fdwcorp.com/product_image.php?imageid=134752.
Martin S. ::::: MS sound
http://ms-sound.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
SynthLover

Příspěvek od SynthLover »

Dobrý den, děkuji všem za odpovědi. Pana Mašína jsem označil jako osobu nejkompetentnější z toho důvodu, jelikož kopie, které vlastním, jsou pravděpodobně ty, které se kdysi prodávali v Prodance. Samozřejmě jsem ale rád za jakékoliv postřehy.
Boxy jsou osazeny originál Turbosound reproduktory, jak 10" tak zmiňovaná 1". Tuším ale, že reproduktory vyráběl pro Turbosound jiný výrobce a je tedy možné, že se dají koupit pod jiným označením. Zvukovody jsou kopií originálů a nemyslím si, že se nějak zasádně liší. Co se týče výhybek, ty v boxech nejsou, signál dělím v procesoru. S tím odporem si nejsem jistý, pokusím se boxy otevřít a zjistit. Myslíte si tedy, že membrána CP-350 by mohla fungovat?
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

To je 10" od PD, ještě byly asi starší od Fane. Každopádně dost speciální repráky a musí k nim přesně pasovat i horna s fázovým korektorem. u nás se takové kusy vyskytují velmi málo.
Ne, sice jsme beden se stejnými nebo upravenými hornami prodali hodně, ale nikdy jsme do toho neosazovali žádné Beymy, protože to prostě nešlo. Vyhazovaly se i při opravách. Takže pokud to ještě má originál nebo Beymu, tak to nejspíš u nás nikdy nebylo, nejvýš na nějaké kontrole (pamatuju se, že jsem jednou u někoho objevil "kopie", které měly mnoho let opačně zapojené výhybky, hrálo to hrozně a stejně to nikomu z tehdejších "profíků" nevadilo...
Pokud se to dělí a ekvalizuje v DSP, tak tam může přijít ledajaký driver a možná i membrána z CP350, výsledek je závislý hlavně na nastavení DSP a samozřejmě i na tom 10", jeho horně atd. Rovněž prakticky přestává hrát roli impedance, ovšem jedině v případě, že je pouze jeden driver na výstup zesilovače. U více paralelně zapojených beden je nutné mít impedance shodné.

H.M.
synthlover

Příspěvek od synthlover »

Znovu děkuji všem za rady, ještě budu chvíli pátrat po originál kmitačce a když to nevyjde, dám tam něco co nejvíc podobného.
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Proč nepošleš ty fotky, abych k tomu mohl možná něco opravdu říct ? Pokud si myslíš, že je ta bedna od nás, tak by to snad mělo být automatické, my jich dělali hodně různých. Vidět je opravdu víc, než slyšet o tom vyprávět :-)

H.M.
synthlover

Příspěvek od synthlover »

Nedostal jsem se zatím do skladu, v tuto chvíli mam k dispozici jen foto níže:

Obrázek
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Z těch se zrovna nic poznat nedá, snad jen že bedny asi byly původně modré, jako originály a pak je někdo překobercoval. Zajímavá by mohla být 10", fázový korektor zezadu (od ní), miska s konektory (štítek ?) a výhybka. To by mi něco připomenout mohlo, originál driver a česká kopie bedny zepředu vypadá vždycky stejně (třeba půdorys už stejný neměly, jsou lichoběžníkové i obdélníkové).

H.M.
Odpovědět

Zpět na „Repro“