Peavey ST-12 - čo to za šrot..? :/

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
djducato
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Peavey ST-12 - čo to za šrot..? :/

Příspěvek od djducato »

Zdravím.. Trošku som sa zlakomil na tento model, bol za 100€ /2 kusy/, prišlo mi to ako dobrá cena kedže Peavey mi neprišla ako nejaká značka typu Ibiza Sound.. No zvuk, akože škoda reči.. Moja chyba, nemal som to kde vypočuť, nič som si o tom neprečítal, atď.. Chcem sa opýtať čo s tým..? Oplatí sa to preosadiť niečím normálnym, alebo to mám rovno spáliť..? :) Vyzerajú celkom pekne, no tým to aj končí.. :(
Přílohy
ST-12.jpg
marián

Re: Peavey ST-12 - čo to za šrot..? :/

Příspěvek od marián »

Je to najnižšia séria Pavey, čo mala cenovo konkurovať práve omnišrotu a veciam podobným. Vyššia séria PRO bola zvukovo lepšie a za tie peniaze to nebolo vôbec zlé, no ST je hrúza des... Stredoas je v tom aky-aky a to piezo je.. ake je...( na vyhodenie). Neviem či sa ti platí dať do toho cca 150€ za HF drivery s hornami + ďalších 100€ za odladenie a konštrukciu vyhýbok.

Aha ... tu predáva niekto po stovke JBL JRX 112, ako basy to nejak nezahrá ale zvukovo je to pre nenáročné použitie OK, keď sa doplní 1-2 suby vôbec nie je problém uhrať s tým bar či menšiu sálu. Driver je tam ten istý ako vo veľkých JRX125, číže tieť treba nad 10kHz to doekvalizovať cca o +4dB, keďže bedňa ma polovičný príkon tak tam nie je problém s odchádzaním HF (ak sa to preženie rovno zhorí všetko :-D )

http://hudba.bazos.sk/inzerat/46161431/ ... RX-112.php
djducato
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djducato »

No hneď ako som počul, som si povedal, že teda zlá kúpa.. :(
Tiež si myslím, že preosadenie bude drahšie ako kúpiť niečo iné a lepšie.. Zase mne to ani nie je treba, zlakomil som sa na "dobrú" cenu za Peavey.. :(
Ešte mi napadlo: mám tu povaľujúce sa Eminence Beta 12A + ASD1001 + modul aktívneho zosilňovača BST Picky 15A, či sa to oplatí prehodiť a trošku sa s tým pohrať.. Čo ty na to..?
Čo som pozeral asi bude problém s hornou na ten driver.. Inak by to šlo.. Alebo..???

http://www.dtelektronik.sk/kategoria/oz ... osilnovac/
Přílohy
01.jpg
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance »

Nic ve zlém, ale měl jsem dojem, že jsi psal něco o tom, že jsi nastoupil jakousi novou karieru někde venku a od toho hrabání se v nesmyslech jsi upustil - ty to opravdu opakuješ i tam ? Nejdřív si něco pořídíš, protože si omylem cosi myslíš a pak se zase tady ptáš co s tím ? Nemůžu si pomoct, ale mně to připadá, že dřív jsi v tom měl aspoň lepší reproduktory...

H.M.
exxxi
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od exxxi »

Nekupte to, když je to tak laciný!
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
KamilV
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od KamilV »

Šmarjá, to je tak s přimhouřeným okem někam na autodílnu k práci a to ještě pro nenáročné posluchače, kterých je mi tímto líto...

Co třeba příště zapojit selský rozum? Když už si konečně někteří (nejen ty) uvědomí, že 2 ks beden za takovou cenu nemůže (!) být nikdy "dobrá koupě". Není to ani zlomek ceny materiálu na lepší bednu.
exxxi
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od exxxi »

Přečti si ostatní dotazy DJe :-(
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
MADMAX
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od MADMAX »

To prostě taký šrot. Proboha, přece když vidím ty piezza, tak rovnou prchám...!!
MAD
djducato
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djducato »

Njn, zlá kúpa.. Nevadí.. Vďaka za rady a odporúčania, vyhodím ich nech mi to nestraší v dome.. :)
KamilV
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od KamilV »

Všechno zlé je k něčemu dobré. Pokud budeš vykupovat takové bedny a následně je vyhazovat, dost pročistíš trh ;)
marian

Příspěvek od marian »

Aha keď údajne máš Eminence Beta 12A + ASD1001, skús požiadať o radu fy. danacoustic myslím že takúto zostavu niekedy aj robil, tuším tam dávali hornu HM2525 od selenium tak nevymislaj k*k*t1ny sprav alebo daj vyrobiť k tomu bedňu s preglejky a bude to hrať oveľa lepšie ako všetky tie nezmysly čo skupuješ. Je to low-end ale hrá to, pre jednú malú kapelu (kláves+gitara) som robil podobné Em Beta15+DT150 menších sálach a skúšobni to používali ako PA, pri väčších podujatiach si prenajímali aparaturu a použivali to ako odposluchy a boli s tým spokojný.
djducato
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djducato »

Kamil mám pocit, že už som vcelku dosť prečistil trh, lebo tých blbostí čo som ja už nakúpil, bolo dosť.. :D
Marián paradox je že ja to ani nepotrebujem.. Ale som zbrklý a kým si niečo rozmyslím, tak už to mám doma a v tom je ten problém..
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

Zbrklý a nepoučitelný
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
djducato
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djducato »

Máš pravdu, no asi žiadny liek mi nepomôže.. :/
Odpovědět

Zpět na „Repro“