Ozvučení do víceúčelového sálku v ZŠ

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
stonozka

Ozvučení do víceúčelového sálku v ZŠ

Příspěvek od stonozka »

Zdravím všechny zvukaře, kteří tu nezištně radí všem méně pokročilým, mezi které se sám počítám (ale snažím se zlepšovat).

Máme ve škole to štěstí, že máme "dětí jako smetí", které nemáme kam dávat, takže náš zřizovatel souhlasil s rozšířením školy. Jako velmi potřebná se (mimo jiné prostory) ukázala další tělocvična, aby se odlehčilo tělocvičně hlavní. Bude menší a nepředpokládají se v ní míčové hry. Jakmile jsem spatřil předběžný návrh projektu, zavětřil jsem šanci a jal se přemlouvat paní ředitelku, aby byla ona "tělocvična" také uzpůsobena jako svého druhu malý sálek, ve kterém se dají pořádat školní představení typu divadlo, nebo koncerty. V podstatě nebyla proti, ale řekla mi, ať sám vytvořím návrh, jak by to asi mělo vypadat, aby se to zapracovalo do projektu.

Nutno dodat, že určitou představu, jak by vše mělo vypadat, mám. Místnost bude mít půdorys cca 18x8m. Přemýšlel jsem, jestli by bylo vhodnější řešit ozvučení aktivními či pasivními reproboxy. Osobně bych asi preferoval více řešení aktivní. Byl bych rád, kdyby bylo možné bedny také sundat a využít k ozvučení i v jiném prostoru (např. na školním dvoře). Co se týče prostředků, myslím, že bychom byli schopní poptávat reprobedny do cca 35.000/ks (byl bych rád, kdyby opravdu za něco stály - máme ve škole několik žákovských kapel, takže budou využívány často pro živou hudbu). Probíral jsem se trochu bednami od RCF (a to z prostého důvodu - už máme od RCF sub a 2 satelity), ale nechtěl bych se dívat v každém případě jen tímto směrem. Zaujala mě HD-32A, dále pak ART 722, 725, 745 a také NX M12. Pokud bych se měl dívat na jiné firmy, pak ještě Electro-voice ETX 12P, db DVX d12HP a JBL PRX 715. Chápu, že ideální by bylo všechno to porovnat poslechem, leč nevím o obchodu, kde by podobné srovnání bylo možné. Máte někdo se jmenovanými typy osobní zkušenosti - nebo třeba odkaz na recenzi? (ne, že bych nic nenašel, ale mám pořád pocit, že nejsem dostatečně informovaný).
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Re: Ozvučení do víceúčelového sálku v ZŠ

Příspěvek od Zdeněk Prodance »

Jestli máte na ART745-A, tak si je kupte. Nic podobného není široko daleko a ty EV a JBL jsou proti nim nepostavitelné. dB neznám, ale je to spíš kategorie HD32-A, tedy menší formát, ovšem ve dřevě těžší.

H.M.
Odpovědět

Zpět na „Repro“