Jaké bezdr. mikrofony s headsetem pro ochotníky?

Dynamické, kondenzátorové, zpěvové, nástrojové, bezdrátové...
Odpovědět
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
honzam
Nováček fóra
Nováček fóra

Jaké bezdr. mikrofony s headsetem pro ochotníky?

Příspěvek od honzam » ned 25. led 2015 20:24:16

Zdravím,

vybírám bezdrátové sety - mikroporty s headsetem - pro herce v ochotnickém divadle. Podle rozpočtu by šlo o 2 - 4 sety. Mikrofony by se používaly na mluvené slovo na jevišti nebo sem tam i v exteriéru, výjimečně na zpěv.

Cena cca 7 - 11 tis za 1 set mikrofon+vysílač+přijímač.

Požadavky bychom měli tyto:
  • hlavový mikrofon v tělové barvě
  • přijímač s montáží do racku (soubor cestuje a je potřeba robustní transportní obal)
  • odolná konstrukce bodypacků (nevím, jestli je v kvalitě zpracování mezi modely nějaký větší rozdíl)
  • napájení AA bateriemi
  • provoz v UHF pásmu (vyhnul bych se produktům na 2.4 GHz (rušení?), s 1.8 GHz nemám zkušenost a už jsou mimo cenovou hladinu)
  • souběžný provoz aspoň 6 mikrofonů (je možné, že do budoucna bude mikrofonů víc)
  • pokud možno diverzitní antény
  • ideálně aby šlo dokoupit součásti i jednotlivě, ne jenom celé sety (výměna při poruše nebo později dokoupení dalších vysílačů - třeba ručního bezdr. mikrofonu pro moderátory)
Na jaké další parametry ještě doporučíte se zaměřit?

Několik dotazů:
  • Když by to cenově vycházelo podobně, doporučíte duální přijímač (míň antén a napájecích zdrojů) nebo spíš dva samostatné přijímače (při poruše vyměním jen jeden)?
  • Má cenu upřednostňovat přijímače, co mají odpojitelnou anténu (BNC)? Dosáhnu v praxi spolehlivějšího příjmu, pokud se odnímatelné antény vyvedou koax. kabelem třeba kus ven z racku?
  • U přijímačů s vestavěnou anténou - není tady problém při namontování do racku se stíněním od kovových částí a zhoršení příjmu?
Pár variant, které zvažuju:
Máte zkušenost s některým z těchto? Vyplatí se zaměřit se na levnější modely "lepších" značek (třeba ten poslední Sennheiser) oproti třeba tomu prvnímu LD Systems?

Nebo doporučíte přidat do výběru ještě nějaké další produkty?

Díky za odpovědi.

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaké bezdr. mikrofony s headsetem pro ochotníky?

Příspěvek od blaha » ned 25. led 2015 21:31:57

Já bych šel cestou Mipra, je to rozumný kompromis za super cenu.

Ještě doporučuju pročíst tato témata:
viewtopic.php?f=14&t=6318
viewtopic.php?f=14&t=4041
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

honzam
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od honzam » sob 14. úno 2015 11:55:59

blaha píše:Já bych šel cestou Mipra, je to rozumný kompromis za super cenu.
Díky za tip. Mrknul jsem na základní řadu Mipra ACT-3 a celkem odpovídají původní představě (cena, parametry).

Měl bych k nim dva dotazy:
  • U českých obchodů bezdráty Mipro moc nejsou v nabídce (výjimka - imusicdata.cz). Kdo je do ČR dodává a jak je to se servisem, reklamacemi, je to bez problému? Museli jste už u Mipro toto řešit?
  • Jaké máte s Mipro zkušenosti obecně? (kde bezdráty používáte, počet, nějaké postřehy z provozu, srovnání s jinými?)
Dívám se, že ACT-3 je v podobné cenové hladině jako Sennheisery XSW72:
http://www.thomann.de/cz/sennheiser_xsw ... gbband.htm Dá se to nějak srovnat? Je nějaký argument, proč dát přednost jednomu z nich?

Díky.

J.J.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od J.J. » sob 14. úno 2015 12:13:39

Mipro dováží a servisuje přímo musicdata. Počítej s tím, že je to laciná záležitost- ostatně jako všechno co jsi uváděl, a je to spíše o štěstí jak to bude v konkrétních podmínkách fungovat.
Zvukař bez www stránek

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » sob 14. úno 2015 17:54:47

Ano, výhradní dovozce jsou Musicdata, ty také dělají servis, zatím jsem ho řešit nemusel, ale podle tvrzení je to bezproblémové a většinou mají kusy do zásoby, tak aby zákazník nezůstal bez.

Zatím mám v divadle jednu 2 kanálovou sadu plus dva BP v pásmu 6A, k tomu připojené porty Beyerdynamic TG L55c, a musím říct že fungují bez problémů se slušným dosahem.
Druhou 2 kanálovou sadu jsem dodával do sokolovny do instalace, kde je jedna Mipro ručka a jeden BP s náhlavním mikrofonem taky od Mipra. A musím říct, nejen žádnej problém, ale docela mě překvapilo jak to funguje (mikrofony), jsou sice trochu basovější, ale jinak jdou čistě a i když jsou oba kondenzátory a provozuje se to před bednama, tak odolnost vůči vazbě je velmi dobrá. Opravdu se mi to nepodařilo při rozumné poslouchatelné úrovni utrhnout.
Problémy s rušením a přeslechy nejsou taky, umí si to proladit pásmo a i když nám do 6A zasahují asi 3 tv kanály, bez problémů je přeskočí a nabídne až ty volné.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

Odpovědět

Zpět na „Mikrofony“