IBIZA Port 15 VHF - připojení dalšího reproduktoru

Domácí, Hi-Fi, auta, ...
Odpovědět
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
Mara

IBIZA Port 15 VHF - připojení dalšího reproduktoru

Příspěvek od Mara » pon 16. úno 2015 9:15:38

Zdravím, jsem zvukařský laik, proto pro mnohé asi naivní či hloupý dotaz. Pořídil jsem si v bazaru PA reproduktor IBIZA PORT15 VHF pro příležitostné ozvučení domácích párty, apod. Návod nemám, ale pro běžné užívání ho asi netřeba. Přehrávání FM, MP3, SD či jiné přes linkový vstup jakožto připojení a použití mikrofonů zvládám. S přístrojem jsem spokojený, k mé potřebě zcela dostačuje. Chci se ale zeptat, zda a jak je možné k tomuto přístroji připojit další reproduktor, aby bylo rozumět slovu i ve větších prostorách (tělocvična, hřiště). Jediný výstup, který jsem našel je MIX OUT. Nerad bych něco pokazil, tak se raději ptám. Je možno na něj připojit reproduktor? jakých parametrů? nebo k čemu tento výstup slouží? Díky za odpovědi a pochopení. Mara.

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: IBIZA Port 15 VHF - připojení dalšího reproduktoru

Příspěvek od blaha » pon 16. úno 2015 11:22:35

Mix out bude mit linkovou úroveň a nejspíš na něm bude smícháno vše co jde dovnitř do kupy, takže připojit na to můžeš další aktivní bednu, nebo třeba nahrávadlo.

ALE, sice netuším kolik jsi za to dal peněz, ale pokud to nebylo zadarmo, tak jsi je v podstatě vyhodil, vůbec jestli máš v plánu s nějakým takovýmto šrotem vylézt do tělocvičny nebo na hřiště, to se dělá s úplně jinou aparaturou.

Než začneš argumentovat proti, že jsi spokojený a že ti to stačí, tak se zmiňuješ že chceš udělat něco pro srozumitelnost, v tom případě to vem a hoď do kontejneru, kup slušnou bednu a budeš se divit co se dá pro srozumitelnost udělat jen touto změnou.
Tohle (a podobné) není ani na tu domácí párty, je to za trest to poslouchat doma, natož to ještě někomu tlačit do hlavy.

To už aktivní Behringer udělá víc parády. Já bych klidně doporučil koupit 2 bazarové EM151, k tomu zesilovač (cca 2x500W) a buď malej mixáček, nebo rovnou připojit noťas, tablet, nebo nějaký přehrávadlo. Nebo nějaký 2 aktivky + ten pultík (Mackie, Behringera, RCF, apod., NE Skytec, RH Sound, Omnitronic, a další podobné šroty). S tím ozvučíš i nějakou besídku, nebo malou oslavu pro kamarády i v tý tělocvičně, nebo na zahradě (i na tom hřišti, pokud ho neplánuješ ozvučit celé).
S tímto řešením, pokud dobře seženeš, se v pohodě vejdeš do 20 tis. včetně veškeré kabeláže, stojanů, i nějakýho bezdrátu.

Rozhodně jako laik si nech poradit a nedělej tu chybu, že si k jedný uhuhlaný nehrající šlupce pořídíš ještě jednu.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

Pawlyk65
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Pawlyk65 » pon 16. úno 2015 14:28:09

Návod si stáhni tady:
http://www.electronic-star.cz/Prenosny- ... _i4670.htm
nedalo mi to, se nepodívat co to je...a už přestávám chápat své investice do aparátu, když se dá koupit tento kombajn... s 15-ctkou...s ekvalizérem...s efektem...k tomu 2 bezdrátový majky...s vozíkem na kolečkách a "flasch" přírubou za vosum a půl litru s DPH (ve dvanáctce za 7 a půl) s výkonem (100w) vhodným na středně velké akce pro 350 lidiček....no a pak se všichni divíme, jak se různí pořadatelé kroutí při placení zvukaře...
"to mi chceš tvrdit, že je to jen procento z tvojeho aparátu??..za to má Karel celej apec a dělá dýzy pro 350 lidí..."

Mara

Příspěvek od Mara » pon 16. úno 2015 16:25:40

Pánové díky za odpovědi, to jsem potřeboval vědět, že tam můžu připojit třeba další aktivní bednu. Jinak souhlas, chápu, že za slušnější aparát pro jiné než domácí žvýkájí je třeba si připlatit. Kdybych chtěl vyhodit 20tisíc, tak bych se s odborníkem poradil. Vzhledem k tomu, že jsem chtěl vyhodit asi tak desetinu, tak jsem to neřešil neboť bych se od odborníka jistě dozvěděl, že je to kravina ať vyhodím min tu dvacku. Reprák slouží k účelu k jakému byl pořízen ku spokojenosti již rok. Vyhovuje mi vzít jeden krám a fungovat, takže zesilovač, mixpult, bedny, stojany, atd. to nechci. Světe div se je slušně rozumět i mluvenému slovu. Jen posledně měli pánové v bufetu za rohem trochu problém, že nebyli 100% v obraze, jak to na hřišti válí jejich ratolesti. Proto vzešel můj dotaz. Asi se na to vykašlu, ale chtěl jsem vědět co lze s tím výstupem dělat. Žádný strach, nemám ambice plést se odborníkům do řemesla :-) . Jo, ten link na návod znám, ale to není návod, ale bezpečnostní pokyny k používání. Přesto díky! Mara

P.S. jen aby řeč nestála .., mám celkem slušnou zrcadlovku, ale neví-li si někdo rady s něčím třeba na kompaktu za 3 tisíce, neposílám ho do kontejneru s tím, že foťák či objektiv pod 30tis je to šrot, ale snažím se pokud možno odpovědět na to, co se ptá.

J.J.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od J.J. » pon 16. úno 2015 18:47:10

Ten příměr trošku pokulhává. Ono totiž výrobky podobných značek jako máš ty se nedají přirovnat ke "kompaktu za tři tisíce" ale spíš k něčemu co se tváří jako zrcadlovka v které je vestavěný foťák horší než v staré nokii. I takové parta podomních obchodníků v ČR svého času prodávala. Fotku tím uděláš ale. Rady co tady od většiny lidí dostaneš tě směřují právě k něčemu v kvalitě toho kompaktu a nikoliv bezceného šrotu. Samozřejmě nemůžeš brát podobné rady jako útok na tvou osobu (inteligenci). Pokud ti tvoje zařízení kvalitou a výkonem vyhovuje, tak se raduj z každého okamžiku kdy funguje, protože patříš k těm málo šťastnějším.
Zvukař bez www stránek

Odpovědět

Zpět na „Ostatní audio“