Soundking AA 1500 H - zapojení do můstku?
-
- Reklama
Soundking AA 1500 H - zapojení do můstku?
Dobrý večer všem.Mužete mi prosím poradit?Mužu zapojit tenhle zesilovač http://www.muziker.cz/studio-podium/zes ... -AA-1500-H a tenhle subbas http://www.muziker.cz/studio-podium/rep ... g-M-118-SA do můstku? Dostanu s toho větší výkon,nebo je to blbost
? Děkuji Petr
Re: Soundking AA 1500 H - zapojení do můstku?
Nedoporučuju, pokud nechceš ten zesík zabít. Od výrobce není konstruován na 4ohm můstek. Přesně tenhle zesík používám asi tři roky spokojeně na můstek 8R. Ale 4 bych fakt nezkoušel ani omylem. Přinejmenším by ti trvale vypínala ochrana.
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Čistě teoreticky, na základě toho, co o tom píšou, můžeš. Dosažitelný výkon bude samozřejmě výrazně vyšší, opět jen podle jejich údajů až moc (což nemusí vadit, protože od toho tam jsou ty knoflíky). Nemám ani tušení, do jaké míry to může být bezpečné jak pro reproduktor, tak pro zesilovač.
H.M.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz
Mám originál angl. manuál a tam můstek do 4R není. Taky tam není nic o provozu stereo do 2R. Fakt bych to nezkoušel. Kdyby to jen trochu šlo, výrobce by se jistě pochlubil.
Edit2: ono na na eshopu se toho dá napsat....
Edit2: ono na na eshopu se toho dá napsat....
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

To má samozřejmě přednost, já jsem to napsal prakticky současně, není to myšleno jako polemika. Osobně bych to asi nezkoušel bez ověření, co je v tom za reproduktor, bez ohledu na to, co povoluje výrobce zesilovače. Proč to vlastně je právě tato kombinace, k čemu slouží druhý kanál zesilovače dnes ? Anebo to jenom plánuješ kupovat ?
H.M.
H.M.
Re: Zapojeni do můstku
Dekuji.Tenhleten zesilovač a basák vlastím už 8 let (živá kapela).Druhý kanál zesilovače není obsazen.Použivame jenom jeden bas.Občas by se hodil větší výkon,hlavě když se hraje venku.Tak přemýšlím,co s tím
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Jako vždycky je nejjednodušším řešením přidat stejný nebo co nepodobnější box ještě na druhý kanál zesilovače. Když budou sražené těsně k sobě, bude to hrát skoro 4x víc. Ucho to sice jako čtyřnásobek nevyhodnotí, ale nárůst bude docela určitě větší, než po tom přepnutí na můstek a je to bezpečné.
H.M.
H.M.
Zesilovač má vestavěný subsonic filtr, stojí za to ho používat, abys po něm nechtěl nějaký huhlání, co ani bedny neuhrajou. Bohužel nejde dohledat, jestli je na 40 nebo 30Hz. To v manuálu neni. Nepíšeš, co přesně máte zapojeno kromě subu. Používáš integrovanou výhybku?
Takže mame zesilovač Soundking AA 2600HA k němu jsou zapojene 2 kompakty Soundking M 315.Druhý koncák Soundking AA 1500 H napájí jak jsem psal jeden sub M 118S.Je to přepojeno přes crossover Soundking AO 835 W.Takhle nám to hraje 8 let bez prolému.Problem je akurat venku nebo v sale nad 350 lidí.Slabši z koncáku jede nadoraz.
Pokud budete používat dva kanály, asi by stačilo použít vestavěnou výhybku. Vlastně i teď by to šlo. Proč to nepoužíváte obráceně ? AA2600 na dva suby a AA1500 na dva vršky?
Kompakty maji 8ohmu/600w.Pri napojeni na AA1500 dostanu max 2x300W pri osmi ohmech.Sub ma 4ohmy
Kompakty maj podle stránek výrobce čtyři ohmy.
Divné je,že na strankach výrobce jsou uplně jine kompakty s označením Soundking M 315 ktere vlastním.Zeby nejaka novější verze?Ani nikde na googlu jsem nenašel obrazek beden ktere mám
- Přílohy
-
- S3155.JPG (46.1 KiB) Zobrazeno 3855 x
-
marian
Ak sa nemýlim tak cca 2-3 roky do zadu soundking zmenil logo aj majiteľa aj veľa produktov prestali vyrábať. Ten subbas je ešte akoby s predchádzajúcej ery...
K veci. Osobne by som to s tým zosiom neriskoval dávať do mostíka. Odporúčam kúopiť niečo čo vám dá okolo 600-800W rms do 4 ohm..napr CREST CPX 2600, resp Pavey PV 2500, EV Q99, QSC PLX2502, ak nechcete veľa investovať tak Lexon PRO 1500XL, 2000XL, ono by sa dal aj napr. QSC RMX 850 (resp. 850a) v mostiku 4 ohm zvláda. Záleží na vás no druhý kanal by sa dal využiť napr. na odposluch ten sa vždy zíde či už kapele alebo DJovi...
K veci. Osobne by som to s tým zosiom neriskoval dávať do mostíka. Odporúčam kúopiť niečo čo vám dá okolo 600-800W rms do 4 ohm..napr CREST CPX 2600, resp Pavey PV 2500, EV Q99, QSC PLX2502, ak nechcete veľa investovať tak Lexon PRO 1500XL, 2000XL, ono by sa dal aj napr. QSC RMX 850 (resp. 850a) v mostiku 4 ohm zvláda. Záleží na vás no druhý kanal by sa dal využiť napr. na odposluch ten sa vždy zíde či už kapele alebo DJovi...