Tichý mikrofon na počítači

Dynamické, kondenzátorové, zpěvové, nástrojové, bezdrátové...
Odpovědět
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
Lakam
Nováček fóra
Nováček fóra

Tichý mikrofon na počítači

Příspěvek od Lakam » stř 18. bře 2015 14:19:42

Dobrý den,

potřebuji poradit. Synovi jsem objednal tento mikrofon na občasné použití http://www.1url.cz/nSzu. Chápu, že není nějak kvalitní, ale na to občasné použití říkal, že mu bude stačit. Nyní řešíme to, že v notebooku a netbooku běží krásně čistě a hlasitě, ale jakmile ho zapojím do pevného PC a dám boost +20dB, tak slyším jako bych mluvil z druhé strany místnosti. Zvukovou kartu mám integrovanou, ale napadlo mě jestli by nepomohl phnatom napájení (to mi napsal prodejce) tudíž se chci zeptat jestli bych mohl použít tento: http://www.kreatek.cz/behringer-ps400.html. Budu rád za každou radu :-) V počítači jsme přeinstaloval a nainstaloval nejaktuálnější ovladače, ale problém je stejný. Jinak dodávám, že obyčejný mikrofon funguje ve stejném jacku.

Děkuji za odpověď :)

TomasVv
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Tichý mikrofon na počítači

Příspěvek od TomasVv » stř 18. bře 2015 15:23:57

Co znamená to "z druhé strany místnosti" ?
Zvuk je slabý? Zvuk obsahuje mnoho okolního ruchu? Zvuk obsahuje ozvěnu?
Já bych tipl spíš na nějaký upravující efekt v ovladačích Windows. Jak se chová mikrofon v jiném zařízení?
Fantomový napaječ bude blbost, pokud by byl potřebný, mikrofon by nehrál vůbec ani v notebooku.
Dělám, co mě baví.

Lakam
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od Lakam » stř 18. bře 2015 15:36:05

Zvuk je nehorázně slabý, když vypnu +20dB boost tak neslyším ani málo svůj hlas. V jiném zařízení (notebooku) jde nádherně slyšet bez šumu a je dostatečně hlasitý. Nevím, jestli to nemůže způsobovat Windows 8, protože v obou noteboocích mám Windows 7.

zelatina
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zelatina » stř 18. bře 2015 17:04:05

nie je to zapojené v linkovom vstupe ?

Lakam
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od Lakam » stř 18. bře 2015 17:19:02

zelatina píše:nie je to zapojené v linkovom vstupe ?
Až tak se v tom nevyznám. Ale do stejného jacku zapojuji i ten druhý mikrofon. A ten běží. Mně připadá, že má malý příkon, ale doopravdy se v tom nevyznám :/

Lakam
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od Lakam » stř 18. bře 2015 22:11:07

Na anglické stránce jsme se dozvěděl, že tomu chybí napájení silnější. Tudíž bych se chtěl zeptat jestli by na tento mikrofon stačila USB nebo ten phantom napáječ? Když funguje v notebooku. Děkuji za odpověď.

MADMAX
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od MADMAX » čtv 19. bře 2015 11:36:31

Phantomové napájení potřebují pouze mikrofony pracující na kapacitním principu - tedy kondenzátorové, v případě levných typů zpravidla elektretové mikrofony. U tohoto mikrofonu je jasně napsáno "dynamic", tedy o kondenzátorový mikrofon se nejedná a pokud Vám ho někdo radí phantomový napaječ, tak o mikrofonech zřejmě nic netuší ani vzdáleně. Takže chyba bude spíš v nastavení vstupu na počítači. To že dva mikrofony mají rozdílnou citlivost (laicky řečeno: "leze z každého jinak silný výstup") je vcelku běžné.
MAD

KamilV
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od KamilV » čtv 19. bře 2015 12:31:54

Silnější napájení? Opravdu? Ono je tam normované, divil bych se, kdyby jeno PC mělo jiné.
Zkoušel jsi např.: https://www.google.com/search?q=windows ... 8&oe=utf-8
- druhý odkaz? V jaké pozici máš oba jezdce na kartě Úrovně? Co ukazují metry ve Vlastnostech zařízení pro záznam (ten zelený sloupek)?

Jak mikrofon zkoušíš? V jakém programu? Protože pokud máš ve Win zatrženo, že 3. aplikace mohou přebírat nad mic kontrolu, může být špatně i nastavení v samotné aplikaci, kde mikrorrfon zkoušíš.

Odpovědět

Zpět na „Mikrofony“