vhodné repro k lamp. zesilovači malého výkonu
-
- Reklama
-
huck52
vhodné repro k lamp. zesilovači malého výkonu
Přátelé,
obracím se na Vás ( zejména na ty, kteří mají zkušenosti s ozvučením harmoniky ) s prosbou o radu, jaké repro připojit k lampovému zesilovači o výkonu 1W abych co nejlépe využil typického lampového zvuku? Děkuji za Vaše zkušenosti, možná mi ušetříte část výdajů nebo zklamání. Huck.
obracím se na Vás ( zejména na ty, kteří mají zkušenosti s ozvučením harmoniky ) s prosbou o radu, jaké repro připojit k lampovému zesilovači o výkonu 1W abych co nejlépe využil typického lampového zvuku? Děkuji za Vaše zkušenosti, možná mi ušetříte část výdajů nebo zklamání. Huck.
-
marian
Re: vhodné repro k lamp. zesilovači malého výkonu
Hlavne musíš zistiť na akú impedanciu je robený. Myslím že sa líšilo výstupné trafo, podľa toho na akú impedanciu má ísť, rep. niekde sa prepínali odbočky 8ohm, 16ohm, 100V.
-
Huck
Díky za reakci, Mariane, výstup je 8 ohm ale šlo mi hlavně o typ boxu a repra, který by měl ten specifický bluesový zvuk. Měj se, Huck.
- TomasVv
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Doporučuji se obrátit na harmonikáře z kapely Hoochie Coochie Band http://www.hoochiecoochieband.info/cz/index01.php má nějaký prastarý lampový systém a hrají žánrově příbuzné věci.
Dělám, co mě baví.
Pokud máš jen 1 Watt, tak asi nějaký hodně citlivý středový reprák a barvu zvuku regulovat výběrem mikrofonu. Charakteristický bude asi jen to, že přenos neni komplet moderní střeďák+výškáč, ale střeďák nebo širokopásmo.
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
-
Huck
Pánové, děkuji za odpovědi, každá informace dobrá!
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Na to by mohlo nejspíš vyhovět něco opravdu "vintage", tedy starý AlNiCo nebo AlNi reprák z lepšího elektronkového rádia, gramorádia apod. To je totiž přesně to, na co se původně hrálo a čím ten zvuk vznikl. Kdysi jsme to trochu testovali a jednoznačně to vyhrál právě takový předválečný Celestion , o něco až o dost byly horší podobné modely RFT nebo Tesla, až pak dnešní "muzikantské". Vyrábějí se i repliky, které také mají rozvinutelný tvar membrány, občas i stočený a slepený do kornoutu.
H.M.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz
-
Huck
TO ZP:
zdá se, že právě toto jsou informace, které jsem potřeboval. Přiznám se, že o Celestionu malého výkonu jsem také uvažoval, jde mi o kvalitu. Jsem taky rád, že se neptáš, proč mám zesik s výkonem jen 1 W. Je mi jasný, že je Ti to jasný. Díky za příspěvek, Huck.
zdá se, že právě toto jsou informace, které jsem potřeboval. Přiznám se, že o Celestionu malého výkonu jsem také uvažoval, jde mi o kvalitu. Jsem taky rád, že se neptáš, proč mám zesik s výkonem jen 1 W. Je mi jasný, že je Ti to jasný. Díky za příspěvek, Huck.
Blackheart ve výprodeji?
-
huck
To exxxi: Blackhart ne (nevím o tom) jedná se o maličký Wang´s (3 flašky).
-
Huck
To exxi: to je přesně ono. Hraje to jako z praku a v režimu, v jakém h provozuju to na menší prostory stačí. Mikrofon je potřeba krystalový.