Vhodný zosilňovač na krmenie satelitov

Výkonové, sluchátkové, předzesilovače...
Odpovědět
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
Huso Sound
Nováček fóra
Nováček fóra

Vhodný zosilňovač na krmenie satelitov

Příspěvek od Huso Sound » čtv 02. dub 2015 10:26:38

Zdravím

V poslednom čase som sa dostal k dokončeniu satelitov 12plb76---DE160-Megaton A7570.
A preto som sa začal obzerať po zosilňovačoch.
Použivať ich budem na príležitostné zvučenie pár krát do roka .
A tak by som potreboval tipy,rady a skúsenosti.
Najradšej by som šiel po niečom novom .

marian

Re: Vhodný zosilňovač na krmenie satelitov

Příspěvek od marian » čtv 02. dub 2015 12:24:36

Nie príliš drahý a celkom slušný je EV Q99, ale ak je to iba na pár krát ročne mohol by obstať aj lacný QSC GX5, prípadne superlacný Lexon 1500XL.

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » čtv 02. dub 2015 13:52:05

http://www.prodance.cz/ips-2700.html

Tohle mi přijde jako rozumný kompromis za velmi slušnou cenu, rozhodně podobnější tomu EV než zbývající dva.

H.M.

Huso Sound
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od Huso Sound » čtv 02. dub 2015 22:50:32

Ten RCF sa mi vcelku pozdáva asi naň aj padne volba.

Ako sú na tom tieto tri :
Crown XLI2500
T-Amp ta2400
Crest cpx 2600

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » čtv 02. dub 2015 23:40:37

Crest CPX2600 je na tom slušně, to samé Peavey PV2600 jsou totožné.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

trupr
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od trupr » sob 04. dub 2015 9:25:08

Ahoj, včera jsem poprvé vyzkoušel RCF IPS 3700 na tuto sestavu 15NDL76 + DE250 + Megaton A6560 po jednom kuse na stranu a můžu říct že to vůbec nebylo špatný,silný a velmi čistý zvuk. Dříve jsem používal QSC RMX 2450 ale to bylo na ty bedny slabý. asi by stačil i ten IPS 2700 ale často používám tuhle sestavu 2x nastranu do 4 Ohm, tak jsem vzal ten silnější. Další test bude za týden na velkém sále tak se nechám překvapit.

Huso Sound
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od Huso Sound » pon 06. dub 2015 19:08:36

Tak uz som rozhodnuty beriem RCF.
Nema nikto skusenosti s crownom a t-ampom??
Dakujem vsetkym za odpovede.

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » pon 06. dub 2015 21:04:12

Ale to víš, že je někdo má, já se pamatuju, že sem někdo psal, jak jim bezvadně hraje celé roky hromada t.ampů, třeba je to i pravda, jak si to ale chceš ověřovat a proč by se to mělo opakovat zrovna u tebe. Každého lacinějšího zesilovače tady chodí minimálně desítky, spíš stovky kusů a jde jen o to, jestli si někdo z majitelů tvůj dotaz přečte a jestli bude mít náladu něco psát a do jaké míry to bude reprezentativní. Nejsou to ale oktávky a fábie, kterých tady jezdí o několik řádů víc, aby se kdykoli kdekoli sešlo dost lidí ochotných o jejich vlastnostech diskutovat. Tady je jeden rack s IPS z poslední doby, abys nemyslel, že budeš teprve druhý kupec :-)

http://www.prodance.cz/jak-se-dari-klub ... alove.html

H.M.

Ferda
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Ferda » úte 07. dub 2015 11:48:31

Musíš se podívat na to, co ty zesilovače stojí, podle toho budou také hrát.
Z uvedených bych vyjmul T-ampy, je to čistokrevná Čína.
Co se týče RCF IPS, tak bych od nich moc nečekal. Jsou to v podstatě levné instalační zesilovače, nehodící se na časté jěždění (málo robustní šasi, ošulené zdroje atd.), zvukově to tudíž nebude žádná sláva. Hubert Ti toho z portfolia Prodance v oblasti zesilovačů moc nabídnout nemůže (zejména po tom, co jim sebrali zastoupení QSC), ale snaží se :D .
Uvedený Crown XLi je přibližně to samé co RCF.
Takže já z uvedených vidím jako nejlepší volbu Crest CPX2660 (Peavey PV2600), bohužel za cenu cca dvojnásobné váhy (protože mají trafo ve zdroji).
Případně EV Q99, ale nevím, zda se vejdeš do ceny.

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » úte 07. dub 2015 12:31:11

Ferdo, nedělej ze sebe až tak velkého troubu, zkus se nejdřív aspoň na ten zdroj v IPS podívat. A co se týká zvuku, tak to je potřeba nejdřív slyšet, což se tobě asi taky nepovedlo. Já jsem byl velmi příjemně překvapen. S Čínou je to asi tak, že se v ní pravděpodobně vyrábějí všechny jmenované, ovšem rozdíl je stále v tom, jestli za tím stojí velký a tradiční "západní" výrobce anebo jen velký či menší obchod. Zatím to líp dopadá v prvním případě a může to tak i zůstat. Co se týká naší nabídky zesilovačů, tak ta je široká tak akorát, zvažujeme ještě něco přidat, ale zesilovače se dneska skutečně prodávají převážně namontované v bednách, takže v externích to už nikdy nebude jako před lety. To je docela dobře vidět i na QSC, kteří svůj obrat od zesilovačů k aktivním i pasivním bednám začali už dávno a doprovodili ho velmi názorným videem, to jsi možná viděl. Prodáváme ho mimochodem stále, ale sortiment se zúžil na několik opravdu zajímavých produktů, nemusíme už mít a nabízet všechno.

H.M.

Ferda
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Ferda » stř 08. dub 2015 13:19:46

Huberte, já jsem zase překvapen (bohužel nepříjemně), že znovu a opět všechno to, co máte zrovna skladem hraje (funguje) překvapivě dobře, ať je to levná nebo drahá věc.
Pokud mě chceš tvrdit, že instalační zesilovač, který stojí se vším všudy 10 000,- bude mít kvalitní zdroj, tak jsi blázen. Kde jinde by výrobce ušetřil než na vlastním konci a zdroji?
Zdeněk Prodance píše:Tohle mi přijde jako rozumný kompromis za velmi slušnou cenu, rozhodně podobnější tomu EV než zbývající dva (XLi a Tamp).
– další lež, vždyť ten Crown XLi je v podstatě to samé (ale neprodáváte ho vy, že?).
Sám výrobce ten IPS doporučuje do pevných instalací, kostelů, DJ, klubů apod., přesně jako ten XLi. Tudíž se oba méně hodí do přenosných PA.
A co se týče zvuku IPS – byl jsi překvapen kvalitou zvuku poslechem ve vaší prodejně nebo u Tebe doma v „měřící místnosti“?
Tím nechci říct, že v nenáročné pevné instalaci to nemůže fungovat, od toho se tyto zesilovače vlastně vyrábí. Prostě levný zesilovač pro nenáročné použití.
Dále obhajovat sebrání vašeho zastoupení (QSC) přechodem výrobců zesilovačů k aktivním bednám je směšné, nehledě na to, že jste žádného významnějšího výrobce (kromě zmíněného QSC) vlastně neměli a teď už není o čem hovořit.
PS: toho troubu si nech pro sebe nebo pro vaše zákazníky, kteří Ti skočí na ty reklamní kecy. My dva jsme spolu husy nepásli.

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » stř 08. dub 2015 14:07:58

Sorry, ale já jsem nepásl husy nikdy s nikým, tak si nějak neumím představit, jaký je to pocit. Vím ale celkem dobře, co to je se bavit na internetu s někým, kdo sice danému téma nerozumí, dělá jednu zásadní chybu za druhou (trafa...), ale zato má trvale pevné přesvědčení. Ty jsi tady ZDALEKA nejvýraznější exemplář, protože jsi snad ještě nikdy nenašel nic dobrého na ničem od nás a je úplně jedno, co to je a jestli máš aspoň tušení, o čem píšeš. Žádný zdroj jsi neviděl, žádný zesilovač jsi neslyšel, o tom, jak se tady obchodovalo a obchoduje s QSC nemáš ani páru, ale poučuješ a machruješ.
"Trouba" je zhruba nejmírnější označení, jaké má smysl použít, takové přátelské, asi jako "ty náš kecko ze Zelenče" anebo "tos to zase zvojtil", navíc jsem napsal "nedělej ze sebe", takže je vidět můj předpoklad, že se do této pozice sám poněkud nutíš. Úroveň tvého písemného projevu totiž odpovídá o dost vyšší inteligenci, než obsah (v poslední době je pravidlem spíš opak, ti lidé sice nejsou blbější, ale česky nebo slovensky se prostě nenaučili).
Mimochodem nevidím nikde žádnou svou obhajobu, ty jsi nás dokonce z něčeho obvinil ?

H.M.

Ondráš

Příspěvek od Ondráš » stř 08. dub 2015 19:57:08

QSC RMX4050a - 30.8kg
Crown XLi3500 - 19.5kg
EV CPS 2.12 MK II - 17.7kg
Dynacord DSA 8212 - 17.5kg
Behringer EP4000 - 16.6kg
RCF HPS2700 - 19kg
RCF IPS1700 - 14.5kg

Zaver at si kazdy udela sam, myslim si, ze z RCF by bylo ferovejsi proti vyse uvedenym konkurentum snad s vyjimkou Uliho postavit radu HPS

Ondráš

Příspěvek od Ondráš » stř 08. dub 2015 20:00:34

melo byt IPS2700 (udaje se na webu rozchazi, jinde se uvadi 12.2kg)

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » stř 08. dub 2015 20:45:44

Ondráši, nezlob se na mne, ale ty evidentně nejsi schopen porovnávat vůbec nic. Můžu se tě zeptat, kolik je ti let a jaké máš ukončené vzdělání ? Je jasné, že IPS jsi taky žádné v ruce neměl ani ho neslyšel a že taky jsi přesto schopný tady majstrovat i mne. Nepásli jste takhle náhodou s Ferdou husy ? Já se totiž snažím pochopit, co to obnáší :-)

H.M.

Odpovědět

Zpět na „Zesilovače“