Jaké PA pro ozvučení klubu cca 150 lidí?
-
- Reklama
-
Skippy
Jaké PA pro ozvučení klubu cca 150 lidí?
JBL PRX 712 ,Yamaha DSR 112 nebo RCF HD32-A?
Můžete mi někdo poradit ,co zvolit z těchto beden pro zvučení klubu cca 150 lidí. Díky Skipy
Můžete mi někdo poradit ,co zvolit z těchto beden pro zvučení klubu cca 150 lidí. Díky Skipy
Re: Jaké PA pro ozvučení klubu cca 150 lidí?
Co znamená zvučení klubu? Z těchto 3 dost možná nic. Co rozhodlo o výběru?
-
Skippy
Zatím jsem nic nekoupil. Chci se rozhodnout pro "nějaké" 12"reprobedny.Mám EV Zx1A 8" včetně Sub
12" hraje to pěkně , ale potřeboval bych aparát o level výše. Později bych ke 12" pořídil i Sub. Zvučíme 1-2 kytary a zpěvy, někdy diskotéku pro uzavřenou společnost cca 30-50 lidí. Max kapacita klubu je 150 lidí a to jen na koncerty. Poraďte, zda se dá použít něco z uvedených beden nebo co navrhujete vy, případně i z jiných značek. Díky za názor. Skipy
12" hraje to pěkně , ale potřeboval bych aparát o level výše. Později bych ke 12" pořídil i Sub. Zvučíme 1-2 kytary a zpěvy, někdy diskotéku pro uzavřenou společnost cca 30-50 lidí. Max kapacita klubu je 150 lidí a to jen na koncerty. Poraďte, zda se dá použít něco z uvedených beden nebo co navrhujete vy, případně i z jiných značek. Díky za názor. Skipy
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Na tu diskošku je dost těžké vystačit jen se dvěma 12" bez subu, sice si proti předchozímu aparátu hodně pomůžete prakticky ve všem, ale paradoxně právě proti tomu budou ty nejnižší kmitočty relativně chybět. Jedním z důvodů je i to, že sub na zemi hraje vždycky líp, než i ten samý na stojanu, takže se nedá říct, že dvě 12" jsou přece mnohem víc, než jedna. Proto počítejte s nutností časem sub nebo suby přidat, prozatím by pomohlo volit bedny s 15", ale pak to může být spíš na škodu. HD32-A nebo ART422-A MK II, případně s 15" ART425-A MK II mi přijdou jako nejzajímavější, ale pokud by to dokázalo urychlit pořízení subwooferu, tak i menší a levnější (aby na něj bylo), dávají smysl. Ovšem pak už zase může být limitem 1" driver, kdežto tyto tři mají 1,4".
H.M.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz