USB zvukovka

Otázky a odpovědi ze STUDIOVÉ PRAXE - co, jak a proč dělat atd. (otázky na techniku směřujte do sekce Zvuková technika).
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

USB zvukovka

Příspěvek od blaha »

Poraďte mi nějakou zvukovku pro noťas potřebuju aby mi to splnilo tyto požadavky:

2x in, 2x out, pokud možno TRS 1/4", RCA nebo XLR, ASIO, 24bit, Vista, cena tak kolem 2000-2500,- s DPH

Něco jsem našel, akorát bych rád aby to mělo v sobě něco jako DiBox, abych už nemusel dál řešit "mezikus" na propojení s mixem.
Problém je že třeba konkrétně u níže uvedené se nedočtu jestli TRS jsou symetrické nebo ne a jak si to právě poradí s rušením. Takže jestli máte někdo typy a odzkoušené koousky tak sem s tím.

http://www.audiotek.cz/ESI-U24-XL-Zvuko ... -USB:32321
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: USB zvukovka

Příspěvek od blaha »

Odpovím si sám, ale pro ostatní kdo by měl zájem, případně kdo tuhle zvukovku zná a dá nějaké reference. Odkaz je ma audiotek, ale dá se sehnat i za 2250,-.

Lexicon ALPHA, má to symetrické výstupy 1/4", takže pokud bude bručet tak by se to dalo řešit plovoucí zemí.

http://www.audiotek.cz/Lexicon-ALPHA-Recording:11237
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa »

Jak plovouci zemi ? Znamena to ze to ma odzemneni ? Podle obrazku to tak nevypada...
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

Tím jsem myslel na kabelech, někde se to tady už omýlalo, viz Praxe zvukové techniky apod., ještě jsem to nezkoušel, takže bych trochu experimentoval, všechno je jednou poprvé ne :D . Ale upřímě věřím, že to u ní nebude nutné a sama si s tím poradí.
safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa »

Tak odpojit zem muzes i na nesymetrickym vedeni, ne ? Myslel jsem esli to nema vylozene odzemnovaci switche jako maj EMU (0404USB, 0202USB a Tracker).
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

Proto se ptám, člověče ta 0202USB se mi docela zamlouvá taky, jinek podle schématu a manuálu mechanický oddělovač země u toho Lexicona není. Tak ještě uvidíme ono Tracker by taky nebyl k zahození, ale na to, že na počátku byla Creativka, "tak bych nakonec mohl skončit na zvukovce za 10 tis.", spíš jsem chtěl zjistit co se dá za ty prachy sehnat a z toho vybrat co bude nejlepší. Potřebuju prostě aby mi to solidně hrálo, bez šumů a rušení "střevy" notebooku, abych nemusel složitě redukcovat a aby mi to chodilo pod Vistou.
Nebudu na tom pořizovat HD nahrávky, v podstatě využití: přehrávání zvuků při zájezdových představeních, pouštění half-playbacků, podkresů, "něco tam pusť", apod. Dovnitř pak, sem tam orientační nahrávky, zvukové řízení ovládání světel, připojení měřícího mikrofonu pro Eseru (ale ten tam můžu poslat přes mix, takže phantom na ní není tak podstatnej)
Odpovědět

Zpět na „Nahrávání a práce ve studiu“