Doporučte subbasy

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Lentil.CZ
Uživatel
Uživatel

Doporučte subbasy

Příspěvek od Lentil.CZ »

SPL je vyzareny akusticky tlak. Pokud ma bedna SPL 122dB tak bude hraj min jak bedna, ktera ma 125dB.
Zalezi taky u bedny na citlivosti(z tohoto se udaj pocita), protoze kdyz bude mizerna citlivost, tak budes potrebovat vetsi vykon a tim padem drazsi zesilovac. Pokud ma bedna citlivost 94dB, tak potrebujes 4x vetsi vykon, nez u bedyn ktera ma 100dB, aby hrala stejne.
Radeji se divej na citlivost a vykon, protoze nektery vyrobce udava SPL jako peak hodnotu nebo programm. Seriozni vyrobce z hodnoty RMS.

Bedna co ma vykon 400W a citlivost 94dB bude hrat min jak bedna co ma vykon 100W a citlivost 102dB. Kupodivu papirove muze mit ta bedna co ma 400W vetsi SPL...
sledge
Uživatel
Uživatel

Doporučte subbasy

Příspěvek od sledge »

Vtip je v tom, že u aktivek se přímo citlivost měničů neudává, takže není s čím porovnat, jen změřit...
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)
Ludva

Doporučte subbasy

Příspěvek od Ludva »

díky za vysvětlení.

Když má ten DB SUB15D SPL 133 dB (při 800W) a Behringer 126 dB (při 1.000W), tak aby to hrálo stejně, tak by musel mít Behringer zesilovač 4.000 W ????

Je to tak?
Lentil.CZ
Uživatel
Uživatel

Doporučte subbasy

Příspěvek od Lentil.CZ »

V podstate ano... Jen je problem v tom, ze pokud tam napisi, ze ma 1000W, tak do nej vic pustit nemuzes(nedival jsem se jestli je to RMS nebo programm nebo PEAK - vykon se muze pustit nekde mezi RMS a programm). Behringer bude hrat o polovinu a kousek min (-7dB) i presto, ze ma vykonove 200W nahoru.
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Doporučte subbasy

Příspěvek od Zdeněk Prodance »

Kdyby to někoho skutečně zajímalo, tak stačí s dotyčnými bednami přijít a pokusíme se ten rozdíl měřením upřesnit, podle údajů to vypadá, že Behringer je mnohem horší, prakticky neporovnatelně. Možné to je, ale až 8dB v rozdílu citlivostí se mi moc nezdá, ony jsou hodně už 3dB, takže něco z toho může být jiný způsob, jakým k tomu číslu došli.

H.M.
dj svadba

Re: Doporučte subbasy

Příspěvek od dj svadba »

pavell píše:Ahoj všem,

uvažuju o koupi subbasů. Mám vyhlídnuté:
DB Technologies DVA S09
DB Technologies SUB 15D
DB Technologies SUB 808D
RCF SUB 705-AS

Můžete mi někdo prosím poradit, co je z toho nejlepší?

Použití - zábavová kapela (bicí, basa, kytara, klávesy, zpěv) žádná tvrdá muzika, sály do 150 lidí, výjimečně do 200. Na vrchy mám RCF 310a, které ale můžu také klidně vyměnit za jiné.

Díky
Pavel

Dobry den,

rad by som nadviazal na tuto temu, mam DB 405D a rozmyslam ktory sub k tomu bude lepsi ( najlepsie jeden kus, rozpocet cca 800 eur, lahky na prenasanie) :

1. 808d 18" 500W 130 SPL,
2. sub 15d 15" 800W 133SPL

Nakolko k subu 808d neviem vobec najist nejaku skusenost a ani v BA to nema nikto na predajni ze by sa to dalo vypocut obraciam sa na Vas profikov o radu, pripadne sa nebranim inym navrhom ale asi jednej znacky by to bolo najvhodnejsie

urcenie: svadby firemky do 50-120 ludi

Dikes
relaxmusik
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od relaxmusik »

Sub 15D se jiz nevyrabi, nastupce je Sub 15H, hraje opravdu dobre, lepe nezli predchozi model Sub 15D - tento se da již koupit pouze z druhe ruky a za rozumne penize.
808d je maly 400W "subik" na to co chcete opravdu ne. I ty SUb 15H bych videl idealne tak na dva kusy.
Od Db by mohlo jeste prekvapit DVA 08 je to sice 12" ale hraje opravdu luxusne, jistota ve vasem pripade by byla
DVA 09 ale je cenove jinde ta by stacila i jedna.
Z druhe ruky se daji take obcas koupit RCF 705 a nebo RCF 905 je to take rozumna volba, opet bych se klonil radeji k
ART 905.
dj svadba

Příspěvek od dj svadba »

Dakujem za info
Skeidži
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od Skeidži »

Dobrý den,

pořídil jsem si ozvučovací PA set Yamaha Stagepas 600i a potřeboval bych přidat nějaký aktivní subbass (1ks).
Co by jste mi doporučili za odpovídající model? Aby byla celá setava tak nějak vyvážená? Rozpočet na to nemám, ale ideální by bylo do 900€/25000Kč.

Požadavky:
Co nejlepší bassy, co lidi zvednou ze židle :-D Čistý, přesný, hutný, hodně od spodu. :-)
Bude to jak na ven, tak i do většího sálu/tělocvičny. Hlavní použití bude na latino a taneční hudbu pro cca 50 lidí (hlavně kvalitně - kdyžtak si přišetřím bude-li to nutné ;).
Důležitá je pro mě váha a přenosnost - budu to nosit sám 1x - 3x za měsíc z auta cca 40m a zpět.
Aby k tomu šel v případě potřeby připojit další sub (kdybych v budoucnu potřeboval).

Bohužel nevím, kde něco takovýho můžu vyzkoušet/poslechnout, ale v merku mám tyto kousky:
Yamaha DXS 15 https://www.google.cz/#q=yamaha+dxs+15
Yamaha DSR 118W https://www.google.cz/#q=yamaha+dsr+118w
Nebráním se ani jiné značce, např. něco od dB, JBL, RCF, atd.

Předem díky za tipy a rady.
marian

Příspěvek od marian »

Subbasy su u Yamahy dosť slabina, aspoň tak sa mi vidí... Vzhľadom na veľkosť by som asi 18" subbasy nechcel vlačiť, 15" je maximum aj to nie každý je jedno-chlapovka napr. db DVA S09 už aj dvaja majú čo robiť po schodoch... Už sa nevyrába RCF TTS12-A na svoje rozmery hral neuveriteľne, dobre hra aj dB Technologies DVA S08, no len ten má iba 3" cievku. Ak sa cítiš na nosenie 15" tak asi odporúčam klasiku RCF ART 905, dobre referencie mám od kolegu aj na JBL PRX 715 XLF, no oba sú cenovo nad reozpočet.

Osobne si myslím že k tým yamahám by stačilo aj niečo 15" z nižšej ligy ako the box pro Achat 115 Sub A, mne sa celkom pozdávali aspoň Behringeri B1500hp v podobnej cene to prehralo v pohode. Prípadne by som možno zvážil alternatívu menšie EV ZX1A SUB, nehrajú príliš hlasno no pekne od spodu na to že to je 12" je veľmi malý a pomerne ľahký.

Hmm. ja by som si s dvoma 10" po 280W + jeden sub asi na telocvičňu netrúfol a vonku tak max. gril či girl :wink: party.
Skeidži
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od Skeidži »

Ten RCF TTS12-A má fakt hodně dobrý recenze. Škoda, že už není k mání. Nejvíc se mi asi zamlouvá ten JBL PRX 715 XLF. Váha je super a jestli hraje tak jak píšou a jak vypadá, tak to musí být paráda. Myslíte, že má spínaný zdroj a neodym. magnet? Bohužel teda ta cena je už fakt jinde. :-/
exxxi
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od exxxi »

Jak je na tom zminovany Turbosound?
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
dj svadba

Příspěvek od dj svadba »

relaxmusik píše:Sub 15D se jiz nevyrabi, nastupce je Sub 15H, hraje opravdu dobre, lepe nezli predchozi model Sub 15D - tento se da již koupit pouze z druhe ruky a za rozumne penize.
808d je maly 400W "subik" na to co chcete opravdu ne. I ty SUb 15H bych videl idealne tak na dva kusy.
Od Db by mohlo jeste prekvapit DVA 08 je to sice 12" ale hraje opravdu luxusne, jistota ve vasem pripade by byla
DVA 09 ale je cenove jinde ta by stacila i jedna.
Z druhe ruky se daji take obcas koupit RCF 705 a nebo RCF 905 je to take rozumna volba, opet bych se klonil radeji k
ART 905.

Zdravim tak som opäť tu, nakoniec sa mi podarilo kúpiť 18d 1 kw 133 db spl; hraje naozaj dobre s 15" sa to porovnať nedá, avšak má napadla otázka o zapojení s 15" db 405d

vždy keď som mal slabší sub tak som sub napajal z jedného repraku aby mi 405 tky hrali full range teda aj basy a sub to iba dopĺňal. asi to nebolo najsprávnejšie ale hralo to dobre hlavne vo väčších priestoroch,

avšak s príchodom 18d neviem čo je najlepšia voľba či to mať zapojené takým istým štýlom, z mixu do satelitov a potom do subu z jedného satelitu alebo to zapojiť normálne

najprv do subu a potom sub výstup od 80 hz alebo 130 (nepamätám už presne) do satelitov, tu má však napadá otázka zbytočnosti 15" satelitov keď basy nebudú hrať ?

chápem to správne že namiesto ťažkých 15" satelitov by kludne stačili nosiť ľahké10 - 12"?

prípadne ako sa to mam zapojiť pre najlepší výkon aparátu?

ďakujem za odpoveď.

pekný večer.
Bassman
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Bassman »

Tie 15tky su k tym subom v pohode, dolezite je ako to hra.

Ale vyhybka alebo DSP je uz podla mna v tejto konfiguracii nevyhnutnost, inac to moze hrat velmi podivne na basoch.
"Keď je zvuk dobrý, tak je zvuk dobrý"
http://www.hrbikmedia.eu
Odpovědět

Zpět na „Repro“