Ceny zvukařů

...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
Odpovědět
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
maly_medved
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maly_medved » pon 05. led 2009 12:30:56

Safa - Jasně, uváděl jsem odhad "okresního" města . V Práglu jsem mimochodem víc jak 2 roky taky dělal , vím.

A bral jsem v potaz klasický standardní slušný aparát, neměl jsem na mysli Lineár " placatky" , atd.

Dělám do roka cca 12 - 20 akcí s rozpočtem na zvuk od 40 do 100 000,- ale to je jinde

striska
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od striska » pon 05. led 2009 12:35:41

maly_medved píše:Dělám do roka cca 12 - 20 akcí s rozpočtem na zvuk od 40 do 100 000,- ale to je jinde
Tak kdybys potřeboval něco malýho, třeba Fifty Line, tak dej vědět :D

Já se spíš zaměřuju na ty menší jako semináře, firemní akce, menší koncerty a vystoupení atd. Většinou je to do 5 tis.

Ale ještě k těm cenám. Uvažuji nad tím, že bych vytvořil stránku speciálně o zvučení, kvalitách reproboxů atd., nikoli pro lidi z oboru, ale pro běžné lidi, kteří mají o tyto služby zájem, aby jsme je trochu zasvětili, že je rozdíl, když jim někdo ozvučení akci např. se Skytec a pak s RCF nebo jinou renomovanou značkou.
Naposledy upravil(a) striska dne pon 05. led 2009 12:40:07, celkem upraveno 1 x.

maly_medved
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maly_medved » pon 05. led 2009 12:40:06

STRISKA : díky za nabídku. I když , v Pardubicích máme k dispozici 10 ks T4

Bohužel si neumím představit NIKOHO z manažerů P.R. agentur , kdo by si takhle dělané stránky o zvučení četl. Na to se každej vys.....

P.S. malinko si musím rejpnout : jsem trochu alergický na www stránky kde jsou použity fotografie cizích aparátů atd. ...

striska
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od striska » pon 05. led 2009 12:41:15

maly_medved píše:P.S. malinko si musím rejpnout : jsem trochu alergický na www stránky kde jsou použity fotografie cizích aparátů atd. ...

Rejpnout? Tím myslíš můj web? Kde tam je cizý aparát? Tam nikde není:-)
Naposledy upravil(a) striska dne pon 05. led 2009 21:54:29, celkem upraveno 2 x.

maly_medved
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maly_medved » pon 05. led 2009 13:03:40

STRISKA :-

- nene , ty T4 nejsou moje , mám jen možnost je využívat
- to s webem jsem myslel obecně, například :

http://www.harmonymusic.cz/sluzby.htm

nebo

http://www.ozvuceni.info/

Tam mě zaujaly právě ty hrozny T4řek :o)

striska
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od striska » pon 05. led 2009 13:06:35

maly_medved píše:STRISKA :-

nebo

http://www.ozvuceni.info/

Tam mě zaujaly právě ty hrozny T4řek :o)

Ale my máme taky T4, s DVA jezdí Jirka Basl :-) Navíc je to katalogový obrázek, nikoli obrázek aparátu z akce. A další věc, jako prodejce tento obrázek mohu používat. A nakonec, je to část desingu stránek.

Něco jinýho by bylo, kdybych tam měl fotky cizýho aparátu z cizý akce, to by byla dobytčárna..

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od safa » úte 06. led 2009 10:05:43

maly_medved píše:STRISKA :-

... mmno a pokud vim tak Petran (Harmonymusic Pce) tyhle Xtreme taky ma, ne ?

CharlesBass
Uživatel
Uživatel

Re: Ceny

Příspěvek od CharlesBass » stř 07. led 2009 1:13:04

maly_medved píše: 1) 2 reproboxy, cca 2 x 300W - mixák, nějaký bezdrát a příslušenství (stojany atd.)
Práce 6 hodin, Cena.... 1500,- až 3 000,-

2) nějaký komplet cca 3 kw (trošku větší malý akce, tancovačka, menší koncík atd.
Práce 8 hodin, Cena...3000,- až 4 000,-

3) nějaký komplet cca 6 kw (střední akce, koncerty v KD atd., diskotéky atd.)
Práce 8 hodin, Cena... 5 000,-

4) nějaký komplet cca 12 - 16kw (koncerty. náměstí atd)
Práce 8 hodin, Cena...8 000,- až 12 000,-

5) nějaký komplet cca 20 a více kw (festivaly, velké koncerty. náměstí atd)
Práce 8 hodin je strašně málo je to určitě celý den , Cena...15 000,- až 35 000,-

Jedná se o HRUBĚ ORIENTAČNÍ odhad , neberu v potaz nadstardandní požadavky ( podiová mixáž, osazení efekty nebo pultem dle přání konkrétního typu ) doprava do cca 10 - 30 km atd.
Tak super! Po takřka dvou letech se tady komplexně vyjádřil odborník, díky striska za iniciaci, vlastně to chtělo ucelenou a konkrétní otázku :) S těmi cenami souhlasim, myslím že jsou naprosto adekvátní.
Jen netuším, jak vyřešit otázku ceny vztažené ke qalitě aparátu.. jako jasný na open air fest jet s low-endem je nesmysl, nemyslím na extrémy. Ale pochybuju, že by člověk udělal ve výsledku výrazně lepší zvuk s T4 v malým, akusticky problémovým sále zvučíc smrt-metalovou kapelu, než s aparátem z od Béhringra.
Mě např. většinou upřímě chválej a to mám (taky nemám, pučuju si) celkem ubohý věci. Taky vím o zvukařích s podstatně lepším, kerý uměj zvuk docela kazit. Soudím nejen mým pohledem, ale i nespokojeností mnoha posluchačů, což je co říct. Myslím, že platit by se mělo nejenom aparatura, ale jméno -> zkušenost, nadání. Já bych si např. nemoh říc se šáfovým výbavením tolik jako šáfa, ale nevim esli by si šáfa s mým řek tolik co já :lol: . Na druhou stranu, když někdo má drahou a vynikající výbavu, tak už zkušenosti, nadání a dobrý jméno (většinou) má (nebo s ní pracuje).
Taky ten výkon je trochu zavádějící, asi je asi namysli potenciál aparátu. Zažil jsem, tušim, že to bylo v Kadani, ozvučení středověkých kapel a proslovů na historickém trhu s aparátem od EAW s 40 kW :lol: na stranu. Ti si asi nemohli říct přece jen za zvuk např 35klacků, neb adekvátně byto to šlo uzvučit s desetinovým výkonem (navíc zvukař musel být z důvodu "historičnosti" vedle pódia :lol: )
Taky by se dalo říct, že většina lidí (nezvukařů) nemá ve zvukové technice pojem, co je neznačkový a co značka. Je jim to navíc jedno. Co já bych asi nadělal s faktem, že bych měl řádově věci za čtvrt melounu před hostinským, kerej ví akorát jak se ředí pivo? Tak bych buď nezvučil, nebo bych jel s těma věcma od Uliho a Homemade? (Nebo někdo jinej, že)
Basista zajímající se značnou měrou o zvuk, tedy i samozvučení a jeho následky :lol:
A drze se deroucí do vyššího levelu sorty podivínů říkající si zvukaři :-)

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Ceny

Příspěvek od safa » stř 07. led 2009 15:03:26

CharlesBass píše: Myslím, že platit by se mělo nejenom aparatura, ale jméno -> zkušenost, nadání. Já bych si např. nemoh říc se šáfovým výbavením tolik jako šáfa, ale nevim esli by si šáfa s mým řek tolik co já :lol: .
... za prve co tim chces rict ? Ja krome nekolika mikrofonu a par drobnosti nemam ZADNE sve vybaveni a ziju z dobrodini jinych ... :lol:

... za zdruhe, tohle tema (aspon ja jsem to tak pochopil) je obecne o STANDARDNICH CENACH se STANDARDNIM APARATEM schopnym obslouzit dany prostor ... bez ohledu na vybaveni. Cili bych to nerozmelnoval do takovejhle detailu.

maly_medved
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Ceny zvukaru

Příspěvek od maly_medved » stř 07. led 2009 16:43:40

-To SAFA a STRISKA k WEBU :

nechtěl jsem s tím tady prudit a tak jsem odepisoval přes ICQ ale přest teda vysvětlím svůj názor :

1, Stříska - vím že T4 má Jirka a určitě s tebou není v žádné agentuře , co se V.O. a dealerství týče jsem taky "dealerem" dB a nejedny T4 mi prošly rukama ale nedal bych si na svůj web katalogový obrázek velkého systému tak aby to vypadalo že jím přímo disponuji.

2, SAFA, ano, Harmonymusic má na svých akcích 4 ks XTREME na stranu , opět to samé - vnitřně nechápu proč je na WEBech používána fotogragie z cizi zahraniční akce .

JEDNÁ SE O MÚJ SOUKROMÝ SUBJEKTIVNÍ NÁZOR , mám raději weby kde agentury nebo zvukaři prezentují max. pouze logo používané značky a fotografie pouze ze svých vlastních akcí.

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » stř 07. led 2009 17:13:18

maly_medved píše:2, SAFA, ano, Harmonymusic má na svých akcích 4 ks XTREME na stranu , opět to samé - vnitřně nechápu proč je na WEBech používána fotogragie z cizi zahraniční akce .
... aha, jasne, to jsem nevedel. Vedel jsem ze nejaky ty Xtreme maji, nevedel jsem ze jen 4ks.

Jak se vubec stavite k tomu kdyz si distributor udela aparat a jezdi zvucit ?

maly_medved
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maly_medved » stř 07. led 2009 21:55:34

SAFA - ty víš , na co se ptáš :D
-Tohle bych probral spíš u pivka

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » stř 07. led 2009 23:41:36

maly_medved píše:SAFA - ty víš , na co se ptáš :D
-Tohle bych probral spíš u pivka
... nee, nemyslel jsem sebe. Ja s vecma co mame ve firme nejezdim delat velky xefty ... jestli jsi myslel tohle. Jinak ... cece ale pivko neni spatnej napad, budu se v tech Pcich muset stavit uz tam tech pivek mam slibenejch vic ;-)

maly_medved
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maly_medved » čtv 08. led 2009 8:39:37

SAFA - jasně , pozvání na skleničku platí :wink:

S tou otázkou: nemyslel jsem tebe. Obecně bych obchodní firmy rozdělil do tří skupin :

1, firmy , které provozují výhradně obchodní činnost . ( například Mediatech )

2, firmy , které obchodují a zároveň provozují rental služby a jezdí velké koncerty v top kvalitě za odpovídající ceny ( například MusicData - RentalPro )

3, firmy , které obchodují a zároveň jezdí cokoliv za téměř jakoukoliv cenu , čímž v regionu zpravidla berou práci svým vlastním zákazníkům - zvukařům .

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » čtv 08. led 2009 9:37:18

maly_medved píše:S tou otázkou: nemyslel jsem tebe. Obecně bych obchodní firmy rozdělil do tří skupin :
... tak to jsem si oddychl ;-), maximalne se snazim vyvarovat zarazeni do kategorie 3/ presne z duvodu, ktery pises (prislo by mi to nefer vuci mym zakaznikum).

Odpovědět

Zpět na „Bar“