Ceny zvukařů

...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
Odpovědět
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
honza_s
Uživatel
Uživatel

Re: Ceny zvukaru

Příspěvek od honza_s » čtv 08. led 2009 13:56:46

maly_medved píše:SAFA - jasně , pozvání na skleničku platí :wink:

S tou otázkou: nemyslel jsem tebe. Obecně bych obchodní firmy rozdělil do tří skupin :

1, firmy , které provozují výhradně obchodní činnost . ( například Mediatech )

2, firmy , které obchodují a zároveň provozují rental služby a jezdí velké koncerty v top kvalitě za odpovídající ceny ( například MusicData - RentalPro )

3, firmy , které obchodují a zároveň jezdí cokoliv za téměř jakoukoliv cenu , čímž v regionu zpravidla berou práci svým vlastním zákazníkům - zvukařům .
Osobně bych MusicData viděl na kategorii 3, ale to je čistě věc názoru :wink:
The best sound comes from one source...

J.J.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od J.J. » čtv 08. led 2009 14:57:54

honza_s píše:
proč??
Zvukař bez www stránek

honza_s
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od honza_s » čtv 08. led 2009 15:30:22

Čistě podle zkušeností (nejen vlastních) MD přesně splňuje definici kategorie 3. Ono je tedy pravda, že tyhle případy (kdy jedna a tatáž firma prodává techniku a zároveň s ní jezdí) nejsou příliš obvyklé, alespoň ne u distributorů významnějších značek, takže možná proto jsou MD takovým tím případem, co je nejvíc vidět. Ale jak říkám, je to čistě věc názoru, nehodlám to nikomu vnucovat. :wink:
The best sound comes from one source...

striska
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od striska » čtv 08. led 2009 17:11:43

maly_medved píše:Stříska - vím že T4 má Jirka a určitě s tebou není v žádné agentuře , co se V.O. a dealerství týče jsem taky "dealerem" dB a nejedny T4 mi prošly rukama ale nedal bych si na svůj web katalogový obrázek velkého systému tak aby to vypadalo že jím přímo disponuji.
maly_medved: tak ještě jednou:-) Na našich "agenturních" stránkách máme mimo našeho vybavení i nabídku Jirkova aparátu. Nenapsal jsem, že je Jirka Basl s náma v agentuře. Tyhle akce se řeší subbdodavatelsky - v případě potřeby. A proč? Používá dB, je z vedlejší vesnice a považuji ho za solidního člověka a zvukaře. Na stránkách nabízím to, co jsem schopný nabídnout - takto to dělá spousta společností.

Stránky se mi docela dobře zobrazují ve vyhledávačích (např. http://www.google.cz/search?hl=cs&q=ozvuceni&lr= ), tak proč nevyužít této možnosti?

Ale to je fuk, jsme mimo téma:-)

Fyla
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Fyla » pát 09. led 2009 17:34:07

J.J. píše:
honza_s píše:
proč??
Asi pujde o globalni mystifikaci ;)

lumirt
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od lumirt » čtv 29. led 2009 8:53:17

Zdravim,
souhlasím s názorem, že cena by neměla klesnout pod 100Kč /hodinu (od odjezu po návrat domů) Pokud je to klient který vyžaduje kvalitu, hezký vzhled techniky a slušný (profi) přístup tak jde cena úměrně nahoru. Ale těch je málo, většina reklamek a jiných P.R vyžaduje nízkou cenu a na kvalitu moc nehledí. To je pak v kontrastu s údivem vystupujícího umělce, který se mnohdy diví co to je za techniku.
Je to někdy těžké a člověk musí uhnout s cenou dolů aby dostal pár akcí, navíc si myslím že nastává doba kdy zvukař bude prosit pořadatele, zda by si nemohl zazvučit na jeho akci, případně mu třeba ještě zaplatit. (příkladem může být jedna firma z Opavska)
Hádejte jak se asi rozhodne pořadatel.

Hezký den

maly_medved
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maly_medved » čtv 29. led 2009 10:45:16

to LUMIRT : jaký jsme si to udělali , takový to máme . Když jsou mezi námi kokoti co jezděj zdarma , nebo obchodní firmy které jezdí zdarma v rámci propagace sound systémů , berou nám práci a my u nich ještě kupujem, "zvukaři co jezděj za kilo na hodinu s celým aparátem , tak co naděláme .

Fuj, to je ale nasrávací vlákno

Omlouvám se adminovi Martinovi za vulgární slova , dost jsem se ještě krotil a za svoji opovážlivost očekávám přiměřený trest [-o<

---------------
Pozn. admin: :smt025

J.J.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od J.J. » čtv 29. led 2009 14:59:25

lumirt píše:Zdravim,
navíc si myslím že nastává doba kdy zvukař bude prosit pořadatele, zda by si nemohl zazvučit na jeho akci, případně mu třeba ještě zaplatit. (příkladem může být jedna firma z Opavska)
To bych zrovna neviděl jako příklad - oni mají akci zaplacenou a dost dobře. Celé to spočívá v tom, že jsou schopni sehnat sponzora na zvuk a ještě mnohdy zůstane něco i pro kapelu. Nikomu z nás nic nebrání to dělat taky tak.
Zvukař bez www stránek

dzefo
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od dzefo » pát 27. úno 2009 23:51:44

Zdravim vsechny!
ja som zo slovenska
Dostal som sa na tuto stranku a tak si citam ze o com sa tu diskutuje....a toto ma fakt zaujalo-ceny zvukarov
Z toho co som sa docital mi vypliva ze v cechach su zvukari strasne mizerne plateny.
Neviem sice aku mate techniku alebo ake velke akcie robite ale tie sumy ktore tu uvadzate su pre mna bez urazky smiesne. Fakt netusim ake mate aparatury ale co ja chodim zvucit tak vacsinou to byva fajn zaplatene ak neratam gospelove akcie a nemam nejaku super profi aparaturu(z toho naj co mam je napr.:Allen heath GL2400, sada audix na bicie, dva audixi OM7, efekt.procesor t.c.electronic a pod.), co sa tyka svetiel tak:2x martin scan,12 500W par can kit,250 mW laser,1500W fog maschine,800W strobe a pod.
Nase ceny za celovecernu akciu, povedzme koncerty kapiel(6) u nas stoji bez cesty 12000 sk a ked sa postasti tak ak 25000 samozrejme zaratany v sume traja ludia kt. si uctuju od 100-150sk/hod.
tak ze takto to u nas vyzera
samozrejme ze robime akcie aj za lacnejsi peniaz ale po 6000 nejdeme aj ked je to gospel

maly_medved
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maly_medved » sob 28. úno 2009 0:22:37

Protože nás v ČR je ve 3. a 2. lize hodně, mnozí i s dobrým vybavením a zkušenostmi jsou ochotni podtrhnout cenu jen aby vyjeli , a reklamní agentury z toho ochotně těží .....

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » sob 28. úno 2009 22:06:50

maly_medved píše:Protože nás v ČR je ve 3. a 2. lize hodně, mnozí i s dobrým vybavením a zkušenostmi jsou ochotni podtrhnout cenu jen aby vyjeli , a reklamní agentury z toho ochotně těží .....
... to se ochotne deje i v prvni lize, obavam se.

frantik
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od frantik » sob 28. úno 2009 22:09:19

O dost víc mě vytáčí ti, co jezdí na okrese už spoustu let s naprosto žumpovými cajky, mají v diáři furt plno a ještě zvyšují ceny! Pořád hřeší na profláknuté jméno a xicht...
Jsem zmatkař, někdy. No a?

midnight_man
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od midnight_man » ned 01. bře 2009 13:25:56

tak to je aj u nas, starme mena ktore zacali niekde po revolucii hravat...a prakticky hraju dodnes len preto ze maju nejake zname meno, no maju jeden problem a to ten ze zaspaly dobu v roku 95. Tudiž minule jedneho stareho pana zavolali aby dosiel nastavit celkom jednoduchu aparaturu v miestnom klube, Cx3400 s DBX EQ, a asi 2 alebo 3 konce. bolo to vsetko na repase, a prevadzkarka to doniesla ale nikdo to nevedel zapojit a a toboz nie nastavit. Tak dosiel jeden stary pán co hrava uz 20 rokov...babral sa s tym asi hodinu, zhodou okolnosti som tam hral v ten vecer. tak som o 12 tej musel prestat hrat, pretoze vobec nic nefungovalo ako ma, natoz som sa dopatral co sa stalo, a kdo tu bol...este som sa musel posekat s prevadzakrkou koli tomu zevraj ja as nerozumiem, ten chlap hrava 20 rokov, ze to isto vie lepsie a ma viac skusenosti. Jeho skusensoti vyzerali v praxi asi tak ze vytocil vsetky Gain na vsekom na plno, a zalepil master na mixe asi na 4mm od zaciatku tak ze ledva blikala prva ledka, delicky povytacal na 200hz, spodok/vrch, uplne nezmyselne, pritom ten cross ma vzadu este tlacitka na módy, to bolo uplne nelogicky nastavene.on dany pan nevedel vytiahnut stereo s toho krosu a tak pospajal na zosiky paralelne repraky na jeden kanal..no proste prasacina. No a to sa chcem dostat k tomu ze takyto ludia ktory zaspali pri JACK konektoroch v bedniach a Pioneer CDJ 100s....dneska viac menej uz len kazia zvuk. Pretoze nepoznaju novu techniku, nevedia s tym pracovat. Samozrejme ked je neikdo starsi o 20 rokov od vas tak ma viac skusenosti sak :)
5kW Sound/EM,Beyma,Uli,QSC,DBX/, 2kW Lights, Dáke tie otáčajúce sa hlavy, 200mW ILDA Laser(20kpps)/Kvant/, 3kW Smoke.

frantik
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od frantik » ned 01. bře 2009 14:14:53

Všude je to stejné a musí se s tím bojovat. Tady pěkně vidíš jak je důležité mít pokud možno na akci svůj aparát, poctivě sestavený a vychytaný a s nikým se pak nemusíš bavit. Na pořadateli pak vyžadovat jen bezpečný a dobře dimenzovaný el.přívod, vše si před akcí zkontrolovat a jak něco zásadně nesedí tak jim ještě pořádně vynadat, jinak s tím pořadatelé nebudou nikdy nic dělat.

A to se Ti ještě může stát, že Ty s novým aparátem a též s jistou kvalitou práce budeš přijat vlažně nebo přezíravě a nějaký místní důchodce, komunista a jejich dobrý kamarád tam vedle Tebe budě něco patlat na starém tesláckém cajku, tak bude naopak chválen a poplácáván po zádech. Rozdíl ale poznají hlavně lidi v sále a čas nekompromisně ukáže, čemu dají přednost.

Pro úplnost: Já mám v racku se zesilovači kromě proudového chrániče a 30-ti ampérového síťového filtru i klasický ručkový voltmetr natvrdo na přívodu, který ukazuje napětí sítě před chráničem, čili dřív, než cokoliv v racku zapnu. Během akce na to občas mrknu, zda je vše ok.

V případě pochyb je dobré ještě před akcí s připojeným voltmetrem zatížit nabízenou zásuvku nějakým žravým spotřebičem, tředa reflektorem a zjisit, jak napětí drží. Taky samozřejmě ověřit testovacím tlačítkem na chrániči, zda je funkční zemnicí kolík.
Jsem zmatkař, někdy. No a?

Jose1
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Ceny zvukaru

Příspěvek od Jose1 » úte 26. kvě 2009 11:00:50

Zajímavé téma a přínosné....
Zvukařina je můj velký a drahý celoživotní koníček. Naštěstí se živím jako osvč převážně jinou činností. Jezdím s aparátem zhruba za 0,5mil. v autě za 0,5mil. Nedělám akce pod 3000,- v místě bydliště a to je už hodně spodní hranice. Většinou tak za 5000,- pouze zvuk. Aparát se mi z akcí ještě nezaplatil za cca 8let, a hned tak nezaplatí.
Pokud mě zákazník nechce zaplatit mou cenu, akci prostě nejedu.

Odpovědět

Zpět na „Bar“